Uitgelezen 2019

zaterdag 11 december 2010

Altijd wat te wensen....

... laat dat duidelijk zijn. Janee, ik heb zelfs steeds meer wensen. Immateriële wensen. Diepe dingen waar ik steeds meer naar, hoe zeg je dat, ... verlang? Nee, verlangen is veel te zwak uitgedrukt... Zucht? hunker? honger? reikhals? smacht! Ik smacht.

Maar materieel gezien word ik steeds tevredener. Ik heb zoveel.
Een Wii waar we veel lol aan beleven.
Bijna een goed hoofdkussen, want mijn testkussen bevalt best.
Een warm bed,
een fijne bank,
een bibliotheekabonnement,
een broodbakmachine, bendes meel, water, gist, zout en wat olie.
Medicijnen die zorgen dat ik leef.
87 volgers.
Een fijne fiets.
Een auto (vijftien jaar oud, met deuken) met chauffeur (53 jaar oud, met bril, steunzolen, slecht gehoor en rijbewijs, maar wel heel lief. Heel lief en goed voor mij! Om zo ontzettend diep en veel van te houden) en af en toe Polletjes op de achterbank (ook zo lief en soms zo vervelend. Zo ontzettend lief en vervelend en lastig en gehoorzaam en luidruchtig en grappig en zichzelf om voor altijd hartstochtelijk veel van te houden).
Een simpel huisje met genoeg ruimte en mogelijkheden voor eenvoudige Pollen. En een prachtig uitzicht.

En sinds vandaag heb ik ook
- tatatatadaaaa!!!-
-tromgeroffel-
-{ik hang even de vlag uit, ben zo terug}-
wéér een Gouden boekje van de originele uitgaves van Bezige Bij erbij. Het een-na-laatste Gouden boekje dat ik nog zocht. Via Marktplaats gekocht.

Toontje m'n zoontje, heettie. En Toontje m'n zoontje is zeldzaam, zeldzaam gaaf, zeldzaam mooi en lollig. En ik heb 'm nu dus.


Nu 'moet' ik er nog één. Tobias zoekt plezier. Nog zeldzamer en gewilder issie. Dus dames (heren ook): u weet wat u te doen staat op de eerstvolgende rommelmarkt/boekenfair/zolderverkoop/bibliotheek-afgeschreven-boeken-uitverkoop.

En dan?
Ja. Jahaa. Tja. Poeh. Nou.
Dan heb ik 'ze' allemaal.
Dus.
Op de kast. Op een rijtje.
Hebbenhebbenhebben.

Dan hoef ik daarna ook echt niet weer met een nieuwe verzameling bezig te gaan, want eigenlijk, heel stiekem, begrijp ik dat verzamelen niet zo.

En verder heb ik dus een rijtje immateriële wensen. Versmachtingen. Hunkeringen. Heel Heel Diepe Verlangens. Maar daar zal ik u niet mee lastig vallen. Daarvoor moet ik bij een heel ander loket zijn.

11 opmerkingen:

Mammalien zei

Nog eentje... wow... en dan snel op zoek naar een nieuwe verzamelwoede...

Fokelien Haije-Ploeg zei

oh, leuk! Ik was stiekum ook al voor je op zoek gegaan, maar helaas tot nu toe. Gaaf dat je ze bijna allemaal hebt! Hoeveel gouden boekjes zijn het er eigenlijk? En dan zonder die Disney uitvoeringen, die vind ik er niet echt bijhoren, wat jij?
Ik ken de (lees: mijn) top 3 uit mijn hoofd (bijna): Poes Pinkie, Beesten van boer Jansen en Kippetje Tok.
Wat zijn jou favorieten?
Enne, 87 volgers, dat doe ik je niet na! Kom je erbij?

Running Rapunzel zei

Sorry meid, ik kan je er niet aan helpen. Vind het erg leuk voor je dat je deze hebt gevonden!

Ik vind nog steeds "De kat die zich kwaad maakte" (over "de nieuwe poes" de allerleukste!

ChoCho zei

we houden onze ogen open :-)

Toaske zei

Mocht ik hem ooit tegenkomen op een rommelmarkt, dan koop ik hem voor je!

hanneke zei

Vooral het eerste stukje van je stukje vond ik erg ontroerend. Ik ben blij voor je met je vondst - het is toch nog veel geweldiger om de dingen die je wilt zó bij elkaar te zoeken en te sparen, dan om alles zomaar te kunnen kopen!
Enne, voor de rest van jouw en mijn verlanglijstje: dat Loket is open - maar de vraag is altijd maar of dat wat je vraagt, goed voor je is!

Judith zei

Mijn favoriet is Hansworst!
He wat me opvalt aan t boekje dat je kocht zijn de plaatjes want die zijn t zelfde als de plaatjes van t vroeger stripboek van Dennis(later verfilmd) maar dit jongetje zier er precies t zelfde uit als Dennis en zijn vader ook..nou we gaan uitkijken naar t laatste deeltje. dat zou ons toch moeten lukken als meelezers... zou zo leuk zijn...

Judith zei

heb je hem al eens bij de boekenzoekdienst geplaatst?
http://www.boekenzoekdienst.nl/
is gratis en wie weet.

Judith zei

oh nee zie nu dat t tegenwoordig 1,75 kost per 2 maanden...was vroeger gratis

Petra zei

Heerlijk he, ik herken het, om zo lekker blij te zijn met dingen. Een fijne fiets, zo'n intens lekker bed (vooral in de winter), een mooi boekje uit de bieb, vers brood. Het zonnetje wat je huis in schijnt..
Enzo..

Anoniem zei

B Annemarie zei ik heb het boekje fun for hunkydory gekocht dat is het amerikaanse titel voor tobias zoekt plezier. Ik ben nu op zoek naar de nederlandse tekst. Dan heb ik ook het boekje alleen dan niet nederlands.
Dan heb ik ook de serie van bezige bij bijelkaar