Uitgelezen 2019

dinsdag 7 december 2010

Ik heb mij verwend

Dit is weer een berichtje van niets. Het gaat alleen over me, myself and I, en dat komt misschien wel heel zelfzuchtig over. Nou ja, dat ben ik ook. Ziet u ook eens mijn ware aard. Of niet, want u hoeft niet door te lezen. De keus is aan u. Ik heb u gewaarschuwd, aan mij ligt het niet.

Gewapend met enveloppen met geld, boekenbon, bloemenbon en cadeaubon ging ik vandaag maar eens wat knopen doorhakken. Ik had een heel bedrag bij elkaar verzameld aan verjaardagsgeld en ja, dat moest toch maar eens worden uitgegeven. Aan mijzelf, dus. En nu eens niet aan Polletjes, vriendjes of vriendinnetjes en aanverwanten.
Maar ik ben nogal een weifelachtig type, dus vroeg ik me al weken af of ik er
a. een Wii Fit (met balanceboard) van zou kopen (nadeel: zo'n board schijnt je meteen te wegen en ik wil niet telkens met mijn gewicht geconfronteerd worden. Overigens heb ik geen overgewicht, maar onderlengte, laat dat duidelijk zijn.)
b. een duur hoofdkussen van zou kopen. Al jaren worstel ik met goedkope kussentjes. Ik wurm er mijn armen onder om het juiste volume te krijgen, maar dat voelt zo hard, ik vouw het dubbel, maar dan issie weer zo propperig, ik draai het vijf keer per nacht om om weer wat frissigs tegen mijn Prednisonwangetjes te voelen, ik schud het op, maar binnen vier tellen is het weer zo plat als een dubbeltje. Kortom, ik ben er 's nachts maar druk mee. En van slapen komt het maar niet.
c. verschillende kleinere dingetjes van zou kopen. Van die cadeautjes die wel op een mentaal verlanglijstje staan, maar niet uit te drukken zijn in: deegroller, Hema, derde gangpad links, hout, € 6,95. Nee, meer van die vage dingen. Een fijne theepot, bijvoorbeeld. Iets om lekker te kunnen ontspannen. Een goed boek.


Ik besloot tot plan c. Ik kocht een tuniek (afgeprijsd natuurlijk!), een dubbelwandige theepot met filter (afgeprijsd natuurlijk!), een T-shirt (afgeprijsd natuurlijk!), Dorrestijns Natuurgids (met de boekenbon) en wol voor een nieuw te breien trui. En toen had ik nog een bult geld over. En een cadeaubon. En een bloemenbon. Dus ik voel me rijk. Heel rijk. Echt waar, je kunt me blijer maken met een tientje in mijn speciale geheime cadeaubonnenjaszak, dan met € 100,- belastinggeld terug. Ergens op een bankrekening. Maar daar heb ik al eens over gelogd. Van dat tientje heb ik overigens deze gekocht. En van het ernaar kijken word ik nog steeds elke dag weer een beetje blij en dat komt goed uit, want zo blij ben ik eigenlijk niet.
Maar goed. Ik had dus zoveel geld over, dat ik een echte beddenwinkel binnenstapte. En ik liet me informeren. Dat is heel wat, hoor, want Purperpolletje zoekt het graag allemaal zelf uit. Ik zocht een kussen uit, ging lekker proefliggen daar middenin die winkel (dat ik ook heel wat voor een Purperpolletje) en kreeg een testkussen mee naar huis. En als dat bevalt, geef ik zo nog eens een bom duiten uit aan dat kussen, want goede nachtrust is toch ook wel heel fijn.

Wens me maar welterusten! Dan wens ik u ook van harte een goede nachtrust. Zo aardig ben ik nu ook wel weer.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Trusten! Je verdient het, een overdosis aan leuke hebbedingetjes, een logje over jezelf en een testkussen wat hopelijk uitmondt in een blijvend kussen!

Dutch Apple zei

Zo herkenbaar, al jaren op zoek naar dat ene kussen...
Ik hoop dat jij hem hebt gevonden :-)
Heerlijk geshopt en strakjes een "proefrit" op je kussen ;-)
Welterusten.....

YKO zei

Welterusten, Je hebt het verdient, een goede nachtrust, geld uit geven aan je zelf en dat blogje over je zelf. Geniet ervan

Liefs Ineke

Geartsje zei

Oh, die theepot!
die mmoet ik ook!

Oh, en slaap lekker op je proefkussen. ;)

Judith zei

leuke spullen. he was gaaf ene testkussen. ben erg benieuwd ik heb ook geen lekker kussen( en een rotbed)

Greet zei

Een hele goeie: onderlengte i.p.v. overgewicht. Die moet ik onthouden.
En maar één boek gekocht. Da's toch niet veel. Met een goed boek op een goed kussen, wat wil een mens nog meer?
De uitslag van de kussentest krijgen we te zijner tijd wel te horen, neem ik aan en dan ook weer op z'n professor Purperpols. Voor straks in ieder geval welterusten en ook voor alle nachten die erna komen.

Aritha Vermeulen zei

Weltrusten. Ik ben benieuwd wat voor wol je gekocht hebt! En een theepot...dat is nog eens een leuk idee. Geniet ervan.

Ben je echt zo'n weifelachtig type?

Fokelien Haije-Ploeg zei

Jij ligt natuurlijk allang op 1 oor... Voel je rijk, geniet daar zonder schuldgevoelens van, en laat ons die wol ook es zien? Danwel in bolvorm, danwel in trui/vestvorm?

Mirjam zei

O, zou fijn zijn zeg, als het een fijn kussen zou zijn :)
Slaapze!

plukdedagsandra zei

Gelijk heb je. Af en toe moet een mens is gewoon alleen aan zichzelf denken :)

Corrie zei

Goed gedaan!

Toaske zei

Oh heerlijk zeg, zo met jezelf gaan winkelen. Hopelijk bevalt het testkussen.

Ciska zei

Hoe heerlijk er is niets fijner dan een lekker bed met een goed kussen. Welterusten!
oooh ssssssssst ze slaapt al.