woensdag 16 februari 2011

Wat het was en wat het is en wat het wordt

Wat het was
Het cadeau aan Grote Pol was geen gietijzeren broodplank, noch een ruitjesoverhemd, noch losse ruitjes, noch een ruitjesloos overhemd, noch een grote portie moederliefde (Grote Pol is mijn man, hoor!). Geen megadoos bonbons, geen lollig rozerood knuffelkussen, geen romantisch hotelarrangement met champagne, bubbelbad, een welkomstdrankje en wandelroutekaart. Niets van dat alles.

Het was een blender.

Daar had ie zelf om gevraagd, ooit. Maar ik was alweer vergeten (mijn geheugen is soms nogal zeefachtig) dat we toen ook al hadden bedacht dat we die niet nodig hebben. Want we hebben alles al. Ahum. In elk geval hebben we wel een staafmixer en daar maken we ook al nooit smoothies, shakes en sapjes mee. Maar het kán wel. Dus hebben we elkaar plechtig beloofd dat wat vaker te gaan doen.

Dus dat is het ook
Grote Pol staat met lege handen. Spreekwoordelijk dan. Want ik wist niet zo gauw iets anders. Later ook niet. En nu nog steeds niet. Al kreeg ik daarnet wel inspiratie toen ik dat over dat hotelarrangement schreef.
Ik moest terugdenken aan onze huwelijksreis. Toen hadden we een gelijksoortig hotelarrangement. Alleen zonder champagne, bubbelbad, welkomstdrankje en wandelroutekaart. We gingen naar Wanssum (of all places) en hadden een geweldig hotelarrangement: een kamer met schrootjesbehang en uitzicht op niets, met achter het niets de suikerbietenfabriek, elke avond een saai diner met vetgebakken slappe aardappeltjes, een ieniemienie badkamertje met douche en twee krakkemikkige fietsen met zadels waar je gegarandeerd binnen twee minuten zadelpijn van kreeg.
Maar we hadden het goed, mensen. Want we hadden elkaar. (zwijmel, zwijmel)
Misschien moeten we dat toch nog een keertje overdoen. Gek genoeg zou ik nog wel eens terug naar Wanssum willen. Heel even dan. Om te kijken of het echt zo erg was. Even Google Earth, dat kan natuurlijk ook.

Wat het wordt
Geen idee nog. Maar ik verwen hem ooit nog wel een keer ergens mee. Op 14 februari 2041 misschien.

9 opmerkingen:

HOEPZIKA ! zei

Hihi, onze huwelijksreis was naar Lowlands.... herkenbaar hoor.

Greet zei

Je mag wel hard gaan denken. Over twee maanden is-tie jarig en dan moet-ie weer een cadeau.

Mirjam zei

Of lekker naar Lanzarote ;)), aan het strand liggen en genieten van het mooie weer....en de kamelen ;)))

wilmi zei

nee, je moet niet zo lang wachten, dat moet je niet doen.. het is zo goed voor je relatie, en voor jezelf, even eruit.. Ja echt!
desnoods naar Wanssum

CdeV zei

hihihihihi

hmm. doet me denken aan de romantische fonduepan die een vriendin van mij ooit kreeg

wat dacht je van een onderbroek van eetpapier

of een weekendje New York & dan een advertentie in de NY times dat je al x dagen van hem houdt? dat kan hij niet terug brengen!

:-)

sillie zei

he snert...ik wist natuurlijk heeeeeeus wel dat grote pol je man was, daarom wou ie die grote portie moederliefde niet en brachtie m terug....of gaf ie het door aan een der zonen....
maar iets leuks samen gaan doen is wel echt erg leuk :-)

ChoCho zei

hihi, en wat een leuk prentje erbij ;-)

Mammalien zei

Haha, een blender. Wij hebben er ooit een gewonnen, man was hartstikke blij. Het ding heeft 5 jaar stof staan vangen en toen heb ik hem aan de tweedehandswinkel gegeven.

Hanneke zei

Mmm, sapjes uit de staafmixer, dat kan ik jullie aanraden! Straks met verse munt erdoor, en /of citroenmelisse / en /of verveine....