maandag 7 februari 2011

Vier voor de prijs van geen

Grote Pol en ik hebben een probleem. Heel slecht voor ons huwelijk. Want het splijt ons uiteen.
Het is Iets dat al jaren voortsleept, soms even op de achtergrond raakt als er andere beslommeringen zijn, maar dan weer opeens vinnig de kop opsteekt. Net een schimmelinfectie. Of hoofdluis.

We komen er samen niet uit.

Hoe doen andere stellen dat toch? Kan het ook harmonieus? Of minstens gewoon gewoon? Zodat iedereen vrede heeft met hoe het nu eenmaal gaat?

Waar gaat het over?

Over overhemden. Grote Pol draagt graag overhemden. Of iets (een Goed Vervangend Kledingstuk). Iets óver z'n T-shirt en ónder zijn trui. Want anders is het te koud. Of kan hij z'n trui niet uitdoen op het moment dat hij het te warm heeft. Of lijkt het net of hij een kippennekkie heeft.
En niet, ik herhaal: NIET, om een stropdas te kunnen stroppen, want Grote Pol heeft nog nooit, ik herhaal: NOOIT, een stropdas gedragen. En hij zal dat ook nooit, ik herhaal: NOOIT, en te nimmer, ik herhaal: EN TE NIMMER, gaan doen.

En jahaa! Grote Pol is de strijker hier in huize Pollenstein. Dat hoef ik dus niet te doen. Da's het probleem niet.

Het probleem is dat we geen mooie overhemden kunnen vinden. Of iets (een GVK) (liever heb ik nog een GVK, want ik heb het nooit zo op overhemden. Ik herhaal: NOOIT). Het is ook niet gauw goed, hoor. Want niets is natuurlijk goed genoeg voor Grote Pol. Haha.
Nee. Het probleem is dat we allebei nogal Esthetisch zijn (zie berichtje van gisteren). Maar wel verschillend Esthetisch. Of misschien hebben we samen wel zo'n rare gemeenschappelijke smaak dat onze kledingfabrikanten daar niets van kunnen bakken.

Soms is Grote Pol ten einde raad. Dan vliegt het hem aan en ziet hij geen uitweg meer. Gisteren verzuchtte hij nog: 'Ál mijn overhemden zijn al oud. En deze, deze is heel dún.' En hij keek heel vies, terwijl het zo'n leuk overhemdje is. Dat vinden we allebei - een uniek geval.

Dus vatte hij vandaag de koe bij de horens en kocht in de uitverkoop maar liefst vier overhemden. Ik mocht thuis bepalen welke hij zou houden.

En raad eens? Welke koos ik?
1. In werkelijkheid nog veel gifgroener.

2. In werkelijkheid nog veel purperpimpelpaarser.

3. In werkelijkheid nog veel meer gelijkend op het dekbedovertrek van Bea.

4. In werkelijkheid veel te klein, theedoekachtiger en veel glimmender knoopjes.

18 opmerkingen:

Karien zei

Nou, da's niet zo moeilijk, de purperen natuurlijk!
Het Probleem is hier ook bekend. Een paar jaar geleden heb ik het helemaal losgelaten en gaat meneer helemaal zelf naar de Makro om overhemden in te slaan. Géén ruitjes trouwens! En héél soms komt hij nog met iets thuis dat ik niet mooi vind (paars...), maar meestal valt het wel mee. Het gaat mij om de man die erin zit trouwens, dat zul je vast ook wel herkennen :-)

Pukkie zei

Ik vind alleen Bea's dekbedovertrek leuk.

Moet zeggen dat het zweet me bij het idee van een t-shirt, overhemd en trui alleen al uitbreekt

Anoniem zei

Haha, ik hoop dat je die laatste hebt gekozen. Bij die andere drie moet hij omscholen tot houthakker, vrees ik.
Hier geen man in huis en dus geen overhemden. Wát een uitvinding:-).

marion zei

kijk de volgende keer eens bij de mexx, geweldige overhemden en in de uitverkoop een 10 euro waar in de laatste week nog eens 20 procent van af gaat. de mooiste overhemden en dan hoef je geen compromissen meer te slluiten. Ik ehb hier ook een altijd blouses dragende man die zelfs bij meer dan 30 graden zijn blouse niet uitdoet naar het werk.........

Tineke Plooij zei

Eerlijk gezegd vinden mijn oudste dochter en ik ze geen van allen mooi.
Maar dat zegt natuurlijk nog niets over wat jij hebt gekozen.
Ik vind de laatste nog het minst lelijk.

Greet zei

Alle vier houden:
in nr. 1 en 4 zit de Britse vlag,
nr. 3 lekker patriottisch,
nr. 2 mooi purperig.

Mammalien zei

Uhm.... net even nagevraagd, maar eigenlijk kunnen alléén witte overhemden zegt manlief hier. Ondertussen heeft hij wel een stoer houthakkersshirt in blauw en rode ruiten aan.

Waarom eigenlijk niet twee t-shirts over elkaar? Of twee truien?

Fokelien zei

tja, da's moeilijk. Ik denk dat jij nr. 4 koos. Maar ik zou ze gewoon allevier nemen en de oudjes ook echt vermaken als quiltdeken ofzo zodat hij niet in de verleiding komt ze alsnog een keer te dragen... ;-)

Toaske zei

Nummer twee natuurlijk. Want purpelkleurig dus. Toch?

wilmi zei

Het lijkt mij ook heel warm, al die lagen. Ik zou dan ook gewoon direct voor het dekbedovertrek-gelijkende overhemd gaan...
ga.

CdeV zei

ik zou ook zeggen alle vier. ben je weer een tijdje van het probleem af en je zet gewoon een zonnebril op ter bescherming uwer ogen :-) onee een trui er overheen, probleem opgelost. sterkte!

Hanneke zei

De eerste drie zijn acceptabel, de laatste alleen met een trui erover....
Maar: WAT is een GVK??? Ik weet wat een GVR is - maar die kun je niet aantrekken...

Jacqueline zei

Alle vier terugsturen, ze zijn echt te erg.

Nicolette zei

Voor een heer van stand is natuurlijk het dekbedovertrek van Bea het beste alternatief.

Tja, ik vrees dat dit één van de huwelijkse onvolmaaktheden is, die je blijvend moet leren accepteren.
Ik vrees dat jullie beider esthetische gevoelens en jullie beider eigenwijsheid hier geen echte oplossing mogelijk maken.
Gewoon één van die onbegrijpelijke en rare eigenschappen die je maar gewoon moet accepteren. Híj moet erin rondlopen...

Judith zei

manlief heeft even meegekeken en ofschoon hij ook wel ruitjes overhemden heeft. vindt hij deze overhemden niet mooi.
alsie moet kiezen dan maar de onderste.
denk dat de bovenste erg warm is ergens onder en ik probeer me grote Pol voor te stellen in een van de overhemden.. denk dan toch dat ik voor de onderste zal kiezen. Maar hij koos vast de bovenste .. of misschien toch de paarse

bitte zei

Ik vind ze allen noch estetisch, noch spannend. Maar wel duister. Heeft manlief de test al gemaakt?

Mirjam zei

Job kocht z'n overhemden in NL altijd bij de Bijenkorf en is daar errug blij mee. Daar hebben ze alleen niet van die houthakker achtige overhemden....

Sarah zei

2 en 4 zijn het mooist