zaterdag 5 februari 2011

Alleentijd op een winderige zaterdag

Hebben jullie dat nu ook? Zo'n vreselijke behoefte aan alleentijd?
Tja. Als je alleen woont, heb je dat misschien niet. Dan snak je ernaar om even bij de Pollen te mogen bivakkeren. Maar ik verzeker u: het lachen zal u dan snel vergaan. Nee. Zo leuk is het hier meestal niet, hoor. Dat lijkt alleen maar zo op dit blog. Schijn bedriegt.
Als de wind waait door de bomen, waait het bij ons in huis nóg harder.
't Is hier gewoon nodig, wat zeg ik? een levensbehoefte!, om af en toe iedereen om u heen weg te sturen en een halfuurtje alleen maar alleen te zijn. Vooral als het buiten ook al zo hard waait.

En nu ben ik dus even alleen.

Heerlijk.

Echt Zo Zuperheerlijk.

Grote Pol is naar de winkels. Ik heb hem net gewoon weggestuurd. Geen idee wattie bij die winkels doet. Diamanten kopen voor mij, denk ik. Of nee. Liever niet. Ben niet zo diamanterig. Nou ja. Dan koopt ie vast een leuke ketting. Want dat vind ik wel weer helemaal leuk. Of gewoon een bos lelijke chrysanten. Want hij weet nog steeds niet waar hij me op bloemengebied een plezier mee doet.
Nee. Da's niet eerlijk. Nu doe ik hem tekort. Hij weet het al een heeeeeeel klein beetje. Chrysanten koopt ie niet meer.

Parapol doet boven iets interessants met geschiedenis. Iets wat maandag af moet zijn en waar hij nog een hele kluif aan heeft. Een stuk overRomeinse herenwegen. Af en toe komt ie naar beneden met een vraag. 'Wat is geplaveid?' Dan ga ik even twijfelen aan onze taalkundige opvoeding. Vindt u ook niet dat een jongen van zestien dat gewoon had moeten weten? Nee? O. Gelukkig.

Kunstpol is naar scouting. Die komt straks vies thuis. Kan ie mooi meteen douchen. Ben ik lekker nog even alleen.

Zo doe je dat dus.

Maar komt u gerust eens op visite. Alleen niet nu.

7 opmerkingen:

Hanneke zei

Ja hoor, het lijkt me heerlijk om zo af en toe bij jullie op de bank te mogen hangen, met de "kleine" pollen te mogen steggelen, ze nog enigszins taalkundig op te voeden (want er ontbreekt toch nog een steekje aan, merk ik), me te warmen aan jullie humor - en dan graag weer terug naar mijn rustige allenige huisje, waar ik alleen in mijn eigen rommel woon! (Daar heb ik dan weer geen pubers bij nodig, rommel maken...)

(Geniet van je "me-time"- zo heet dan tegenwoordig, Bleh!)

Ohwzo.nl zei

Ik hou van alleentijd alleen is het lang geleden dat ik dat kon. Geen tijd, druk druk, altijd bezig

Toaske zei

Oh, ik vind het zalig om alleen te zijn. Is ook bijna elke avond een paar uurtjes als De Man naar zijn ouders is en de meiden op bed liggen.

Running Rapunzel zei

OH! Het Grote Genieten!

Dat had ik ook vandaag en man oh man wat was dat lekker en man oh man wat zal het lekker zijn als de drukte weer wederkeert als iedereen weer thuis is!

Tineke Plooij zei

Heel herkanbaar; en ook nu ik alleen woon, (tijdelijk even niet: oudste dochter woont even weer bij mij) kan ik echt genieten van alleen zijn.

Aritha zei

Herkenbaar hor

Roelien zei

Wat een heerlijk stukje over alleentijd...