donderdag 18 november 2010

Dat is toch heel normaal?

Dat je in de Tweede Kamer zit. En dus één van de honderdvijftig vertegenwoordigers van het Ganse Nederlandsche Volk bent en dat je eigenlijk daarmee zegt dat het niet heel gek is
- dat je zegt dat je schoolleider bent geweest, terwijl je dat niet was. Ja, maar, 'gewone' docenten hebben het ook altijd zo druk en zoveel taken en zoveel verantwoordelijkheid en ja dan weet je gewoon niet meer dat je geen echte directeur was, maar het voelde wel zo en ja dan is vergissen toch wel heel menselijk. Overkomt iedereen toch wel eens?
- dat je andere dingen op je cv zet die bij nader inzien toch niet waar bleken. Dat heet creativiteit. Of dichterlijke vrijheid. Mooi toch?
- dat je dreigt bij mensen door de brievenbus te piesen. Dat is heel normaal hier in Nederland. Dat zegt zeker één op de honderdvijftig Nederlanders wel eens.
- dat je verboden wapens op je nachtkastje hebt liggen, of in je jaszak of zo. Heel gewoon. Zeker 0,75% van de bevolking heeft dat. Dus die kun je best vertegenwoordigen.
- dat je een slaatje uit een faillissement probeert te slaan. Tuurlijk. Je zou wel gek zijn als je het niet deed.
- dat je openlijk geweld pleegt. Met of zonder te veel alcohol op. Foutje, moet kunnen.

Nee, echt heel normaal allemaal. Nederland kan trots blijven op haar volksvertegenwoordiging. Met recht een afspiegeling van de maatschappij. En zo hoort het ook.

Toch?

11 opmerkingen:

Karien zei

Ik ben er wel blij mee. Nog een stuk of twintig te gaan en de PVV kan opgedoekt... Of zou meneer one man show zo weer nieuwe vinden?

Karien zei

Ik vind het altijd wel grappig om iemand tegen te komen die dezelfde naam heeft als ik (dat komt niet zo vaak voor hoor) en die dan op dezelfde blogs reageert. Gelukkig zegt ze geen rare dingen, anders zou ik nog overwegen om mijn naam te veranderen... ;-)

Anoniem zei

Het is niet te geloven!!!!

Anoniem zei

Pfffff.....

Anoniem zei

Een log naar m'n hart!

oma leentje zei

Ik denk wel eens aan die zielige stemmers wat moeten die zich in de kuif gepikt voelen.;-)
Jammer dan

Tineke Plooij zei

Ik lees dit stukje voor in het bijzijn van mijn oudste dochter: schaterlachen!

Toaske zei

Ik denk steeds 'ik moet er een logje aan wijden' maar denk dan meteen: pffft, niet doen. Negeren dit, het gaat vanzelf over. En waarschijnlijk (hopelijk) heel snel en dan kunnen we weer gaan stemmen. Maar wat het dan gaat worden???

Aritha Vermeulen zei

Ik val Karien met het kamelenplaatje bij. En je hebt een rake collumn neergezet Purperpolletje!

Hanneke zei

Hé, Purperpol! Beetje cynisch stukje.....

Ik hoop dat de samenleving niet zó gek wordt dat we dit normaal gaan vinden - buiten PVV-kringen dan. Laten we hopen dat dit een geïsoleerd verschijnsel blijft / wordt - en dat deze mensen geen kinderen opvoeden tot dit soort snoodheden!

astridreinders zei

Een waar logje om goed over na te denken!
@omaleentje: helaas voelen de meeste PVV stemmers zich niet door hun vertegenwoordigers in de kuif gepikt maar door al die linkse media/politici/schreeuwers die zonodig spijkers op laag water moeten zoeken (of in andere woorden gevat). Ik ben verbijsterd over de manier waarop zij altijd 'links' de schuld geven van eigenlijk alles.