donderdag 31 december 2009

Weldoener

Parapol vervult vandaag de rol van weldoener. Hij heeft Kunstpol  €25,- gegeven, van de eindejaarsfooi van zijn folderwijk, om o.a. vuurwerk van te kopen. Kunstpol voelt zich verder gelukkig steeds wat onafhankelijker van Parapol, maar met zo'n machtige sponsor lijkt me dat knap lastig vol te houden voor K-Pollie.
Parapol heeft zelf voor een dikke €40,- vuurwerk gekocht en vermaakte daarmee vanmiddag de kleinere jongens uit de straat. Hij is voor hen echt de held, hun rolmodel. De jochies renden de hele middag in opperste staat van opwinding en paraatheid door de straat heen en weer en hielden daarbij de acties van Parapol goed in de gaten.
Vanavond is het zaak de boel goed te plannen. Parapol heeft zoveel vuurwerk dat het nog flink doorwerken is om alles op tijd afgestoken te krijgen.
En pa en moe zitten voor de tv, kijken naar een filmpje, een conferencetje, een journaaltje en moe breit in rap tempo het voorpand van de trui voor Grote Pol af. Kan ik met frisse moed volgend jaar aan de mouwen beginnen.
En af en toe werpen we een blik naar buiten en doen net of we het vuurwerk prachtig vinden. En we bieden ze van tijd tot tijd een warming-up met oliebol aan. Als echte weldoeners.

Een vreugde- en liefdevol nieuw jaar gewenst!

5 opmerkingen:

Scrapothekerin zei

Een fijne jaarwisseling- en een geweldig 2010! Mail ...?

Huize steen zei

Een fijne avond en een gelukkig nieuwjaar toegewenst !!

Anoniem zei

Bijna vind ik vuurwerk nuttig, als de hele samenleving zo leefd
krijgen we een vreugde en liefdevol nieuwjaar!
Laat ik maar beginnen bij me zelf.
( wel zonder vuurwerk),.graag.
Sterkte met de mouwen!
gek woord eigenlijk.
Maomi.

Madelief zei

Hier zijn de 1000 rotjes van vórig jaar nog niet op, ook niet na gisteren, wél het siervuurwerk. Vandaag mogen ze de stoep vegen en dan kan het nieuwe jaar echt beginnen!
Ik wens je veel gezondheid voor dit jaar!

clair1991 zei

Lieve Lydia, veel geluk en zegen en gezondheid voor 2010 voor jou en al je Polletjes.
grts