donderdag 10 december 2009

Beroepen die totaal niet bij je passen (en collega M.)

Ik had vandaag weer een cursusmiddag Vroeg Engels. Ik was moe en niet gemotiveerd. Mijn gedachten dwaalden behoorlijk af en tijdens de les ontwierp ik mentaal een lijstje van beroepen die nu totaal niet bij me passen. Waarom ik daarop kwam weet ik ook niet. Ik ben een gek mens. Soms. Iedereen denkt altijd dat ik plichtsgetrouw ben en leergierig en serieus. Maar niet dus. Val ík even tegen...
1. Cursusleidster Vroeg Engels in de basisschool
2. Pianostemmer
3. Benzinepompmedewerker
4. Hondentrimster
5. Schoonheidsspecialiste
6. Styliste (mode, interieur)
7. Boekhouder

En wat ik nu weer wel leuk zou vinden, als ik het zou kunnen:
1. Boerin
2. Rookworstverkoopster (voor één dag)
3. Speltherapeute
4. Huisarts (of doktersassistente)
5. Slaapspecialiste
6. Timmerman
7. Kleinkunstenaar (of iemand die interessante workshops kan geven)

En nu speciaal voor jaloerse collega M. (zie foto hieronder), die vandaag dólgraag bij die cursus had willen zitten, want zij is wél leergierig, plichtsgetrouw en serieus, een link naar een gedicht (het bovenste van de pagina) klikkklik dat je maar eens hardop moet uitspreken. Zie je wel dat het niet gek is dat ik niet gemotiveerd was? Engels is veuls te moeilijk voor mij...

10 opmerkingen:

martine zei

Haha, je hebt het nog echt gedaan ook!! Gelukkig herken ik me aardig in de termen leergierig, plichtsgetrouw en serieus. Dus daar heb ik geen klachten over....maar dat jaloers? Ach, wellicht wel een beetje.
Het klonk allemaal heel gezellig met al die engelse spelletjes.
Nou deze plichtsgetrouwe, serieuze en leergierige collega gaat maar eens even klikken naar het gedicht!
Collega M.

Zeeuwse Mama zei

Heeja, dat is ook wel eens leuk om over de andere kant na te denken; niet; wat is iets voor mij, maar wat is níéts voor mij ;-)
Je enquetes zijn altijd leuk, weet je dat, ze prikkelen altijd erg tot in vullen, omdat er vaak grappige dingen bij staan, ik moet er vaak om lachen tenminste, dus ik doe ze altijd ;-)
Kantklosser, hoe kóm je erbij ;-))

Toaske zei

Heee, een heuse foto van jou? Leuk!
En een beroep dat niet geschikt is voor mij: boekhouder (en dat terwijl ik zes jaar lang penningmeester was van de oudervereniging).

Purperpolletje zei

Nee joh, dat is nu collega M.
Super leergierig, plichtsgetrouw en serieus.... Heel anders dan ik!

Roelien zei

Huh, slaapspecialiste? Rookworstverkoopster? Je wordt steeds raadselachtiger voor me. Wel een leuk en eerlijk stukje. Ik dacht ook even net als Toaske dat je een foto had geplaatst van jezelf, maar toen had ik je stukje nog niet gelezen. Groet Roelien

Anoniem zei

Waar zo'n cursus al niet goed voor is, in ieder geval levert het hier weer een leuke blog en poll op ;-). Ik ben degene -niet de enige zie ik- die op nagelstyliste heeft gestemd; 'k hou het toch maar bij de laatste. Trusten!

Caro zei

Ik heb ook een beroep waar niet iedereen voor kiest en wat nogal eens op het negatieve lijstje staat. Maar mijn keus is dan wel weer die van de meerderheid: nagelstyliste. Ik ben al blij als mijn eigen nagels elke dag keurig geveild zijn en af en toe een net laagje blanke lak krijgen.

hartelijk zei

Ik moet zeggen dat ik dat nou weer een hel leuk gedichtje vind!!
Ik denk altijd dat engels haast een babytaaltje is mar zie nu wel dat ik dat terug moet nemen. Ik ga het gedichtje mijn oudste 2 voorleggen, zij scoren beide erg hoog in engels en lopen wat dat betrfd soms wat naast hun schoenen..;) Bedankt voor je leuke gedachtenspinsels.

Wondelgijn zei

Boerin! Dat lijkt me nu inderdaad ook erg leuk! Of schrijver, fotograaf, gids, lerares op de lagere school, psycholoog, verkoper in een boekenwinkel of een bakker....
Waar ik écht niet geschikt voor zou zijn is volgens mij dierenarts, advocaat/rechter, bankdirecteur, touroperator, verzekerings- of hypotheekadviseur.... Yek!

Mirjam zei

Gezellige gedichtjes :)