zondag 27 december 2009

En toen was er eindelijk weer gewoon pizza

Parapol smeekt al weken om pizza. Het liefst eet hij de goedkoopste diepvriespizza uit de winkel, met alleen kaas en tomaat, maar veel liever maak ik ze zelf. Na al het ongewone eten van de afgelopen dagen was het er vandaag echt tijd voor, ook omdat het zondag is. We zijn zunigerds; we hebben een dubbele electriciteitsmeter, dus de oven wordt alleen op feestdagen en in weekends gebruikt.
Ik was een paar jaar lang (en dat is láng!) vergeten dat het wel errug handig is om een nat vaatdoekje onder de bakplaat te leggen bij het uitrollen van de lap deeg. Dat ik dat zo erg was vergeten, was al die jaren vreselijk onhandig en niet erg bevorderlijk voor mijn goede humeur. Vandaag herinnerde ik het me opeens weer en mijn stemming bleef dus prettig.
Zo prettig dat ik meteen maar een drie-smaken-pizza maakte. De twee onderste smaken voor de volwassenen (zalm met geitenkaas en ansjovis, beide met veel meer groenten in de saus), het bovenste deel met veilige spulletjes voor de Polletjes (kaas, tomaat, erwtjes en salami). Voor elk wat wils dus, óók erg bevorderlijk voor een goede stemming aan tafel.
Deze foto is van voor de kaasstrooierij en bakkerij, anders zou je alleen een saaie goudgele rechthoek zien. En da's ook niet wat.Ik zag dat Karien vandaag hatseflats heeft gegeten. Ook eens proberen...
En? Hebben jullie ook eindelijk weer 'normaal' gegeten vandaag?

10 opmerkingen:

Roelien zei

Mmmm. En ja, wij aten gewoon zuurkool vandaag.

Anoniem zei

hm, nou... 1ste Kerstdag een restje van de dag daarvoor, wat overigens erg lekker en 'smotsig' smaakte.
Tweede Kerstdag stoofperen en kip en vandaag aardappelschijfjes (zelf gemaakt:-)) en broccoli met een vegetarische burger.
En niet te vergeten: iedere ochtend een heeeerlijke croissant, die nu helaas op zijn.

jente zei

We moesten vandaag iets 'goedmaken', eerste kerstdag hebben we namelijk een drie gangen diner gehad in plaats van te gourmetten... oef, moest je de kinderen eens horen! Dus we hebben met alle resten op tafel gezet, wat vlees uit de vriezer gehaald en gegourmet.

Lekkere pizza! Wij hebben ook altijd zo'n patroontje, een hoekje voor zoon 1, iets erbij voor zoon 2, nog meer erbij voor dochter en dan voor ons alles... (maar nu niet meer voor mij na alle allergie ellende :-(

Je Jenga-filmpje was een daverend succes hier trouwens, ze keken hun ogen uit naar deze nieuwe spelvariatie (hier worden de stenen ook voor vanalles gebruikt, behalve om 't spel ermee te spelen...)

Anoniem zei

Dat ziet er heerlijk uit!

We aten vandaag wat we nog voor de vakantie hadden ingekocht: spaghetti. Volkoren spahetti, rundergehakt, uitje, knoflook, sausje en geraspte kaas.

Toaske zei

Wij eten morgen pas weer normaal, want vandaag nog 'derde kerstdag' bij mijn ouders. Leuke pizza.

Anoniem zei

Bij ons was het ook pizza, lekker.En dan met veel ui, spekjes en mais...

Tricky zei

ik eet deze dagen bijna nooit gewoon thuis... dus ik laat me verrassen door wat de pot schaft bij anderen... wel leuk hoor! Gisteren tussen alle feesten door ook de verjaardag van nichtje gevierd die één werd, en dat ging dus ook weer met een uitgebreide maaltijd gepaard...
eerlijk gezegd, zo'n pizza zou ik nu ook wel lusten!

ps: ik speel heel graag spelletjes, organiseer dan ook regelmatig een spelletjesavond... het kan o zo ontspannend zijn, aan niks anders denken, meestal wordt er veel gelachen... heerlijk!

Karien zei

Heb je er nou vaatwasmachinetabletten op gelegd? ;-)

Mammalien zei

Met de kerstdagen erwtensoep en macaroni. Derde kerstdag zelfgemaakte nasi (rijst met groente en mix en veeeeeel kroepoek voor de kinderen)

Mirjam zei

O yum, zelfgemaakte pizza rulez ook al zo! Boaz eet wel die van mij, en niet die uit de winkel ;), er mag dan idd alleen tomatenpuree op zitten en ham en kaas....