zaterdag 12 december 2009

Puberverjaardag

Parapol vierde gisteravond zijn vijftiende verjaardag met een stel vrienden. Leuke gozers allemaal, die zich prima gedroegen, op de boeren die ze lieten na (gewoon negeren). Maar er werd dan ook behoorlijk wat cola gedronken. Geen meisje nog te bekennen, overigens. In de verste verte niet.

Van tevoren vroeg vriendje T. aan Parapol wat hij eigenlijk wilde hebben.

'Geld.'

'Alléén geld?'

'Ja, alleen geld.'

Waarop vriendje T. vroeg: 'Hoeveel?' 

De avond was opgebouwd uit drie componenten. Eten, dvd's kijken en vuurwerk afsteken. Eten en dvd's kijken gaan prima samen. Parapol zorgde ervoor dat in straf tempo alle gekochte etenswaren erdoorheen gejaagd werden. De jongens aten wel door. Het begon met een grote slabak vol zoute stokjes en tucjes. Daarna kwamen de M&M's.
De boys dronken er dus koffie en vooral cola bij. Tegelijkertijd keken ze met veel pubergegrinnik en -gelach naar Fawlty Towers en iedereen had het leuk!
Het overgebleven siervuurwerk (drie stuks) van afgelopen oud en nieuw werd nog even afgestoken (spannend!) en na de pizza's en de derde aflevering Fawlty Towers (Don't mention the war) werd het tijd voor chips en iets héél anders... Een film. Het werd, na enige onderhandelingen Oh brother, where art thou? Gave film. Parapol kan hem wel dromen, want hij heeft 'm al vaak gezien. Gelukkig maar, want over het algemeen houdt ie er niet van als er doorheen gepraat wordt. Maar ook dat viel mee. Er werd vooral veel, héél veel gelachen. Parapol heeft leuke vrienden.
De jongens die vergeten waren hun cadeautje te geven, doneerden op het laatste nippertje ook nog even hun geldelijke bijdrage en toen was het alweer tijd en de jongens namen netjes afscheid, stoeiden nog wat, lachten nog wat, pochten nog wat en waren vertrokken. Zonder snoepzak. En er waren zelfs nog twee zakken chips over, concludeerde Kunstpol tevreden.

Ik moet zeggen dat ik zo'n puberverjaardag stukken leuker vind dan een kinderfeestje. Ik kon er zelfs echt van genieten. En dat had ik bij kinderfeestjes nou nooit. Daar was ik te veel juf voor!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai,
Grijns, leuk verhaal. Ik zie 't helemaal voor me!

clair1991 zei

leuk.. ook ik zie het voor me...en allemaal déjà vues....
grts

Roelien zei

Ja, dat herken ik! Dit is veel leuker dan die kleuterfeestjes..

Toaske zei

Wij gaan met oudste richting dit soort feestjes, maar met jongste gaan we in mei met een hele nieuwe rits kinderfeestjes geven beginnen!
Dat van dat vuurwerk, vind ik dan weer minder moet ik zeggen.

Juudske zei

Gezellig hoor zo'n feestje!Voor ons nog geen kinderfeestje.Maar nog gewoon een verjaardag. super vind ik t altijd . lekker veel lekkere dingen maken voor de gasten. De kinderfeestjes zie ik in de toekomst ook niet tegenop.... ben ook juf.. dat schelet en heb al heel wat feestjes moeten meehelpen van nichtje.. Ok een jongensfeestje is totaal anders maar op school feest ik ook met 20 kids...dus dat moet wel lukken...we hebben nog even 2 jaar de tijd voor onze zoon 4 is...en dan is t vroeg genoeg... As vrijdag eerst maar een afscheidsfeestje van mijn 20 kids...ik ga de school verlaten...na 12 1/2 jaar! we gaan verhuizen van t westen naar t oosten van het land.
Maar heerlijk dat jij nog kan genieten van je zoons feestje...de paar jaar dat hij nog thuis is gaan al zo snel....

baasbraal zei

Heerlijkk die tieners! Geniet er van, het is zo voorbij (wàt een cliché!), echt waar!

Franca zei

Klinkt als een gezellig feestje.
Ik kan nog met heimwee aan de kinderfeestjes terugdenken, manlief daarentegen vind deze stukken beter.

Petra zei

Klinkt vèt:)!
Tsja, wij hebben hier net het eerste kinderfeestje achter de rug.. Dus we hebben nog ff te gaan eer we op jullie niveau zitten;)