zondag 6 december 2009

PakjesMIDDAG dan maar

Met de vrouwen ging het vandaag alweer wat beter - mijn moeder (Maomi) was gisteren ook al hondsberoerd - dus gingen we vanmiddag maar aan de zware klus om bij opa en oma alle pakjes uit te pakken en gedichten voor te lezen.
Elk jaar denken we weer dat we dít keer toch echt niet zoveel cadeaus hebben, maar dat valt elk jaar weer vies tegen. Dit jaar waren we weer dik anderhalf uur bezig. Er leek geen einde aan te komen. Er waren ook weer erg mooi dingen in elkaar gefrutseld.
Paton hield de gang er overigens goed in door elke keer als het vorige cadeautje zo'n beetje was uitgepakt en bewonderd het volgende pakje snel aan te bieden aan de volgende patiënt. Ja, het is echt een man met grote daadkracht. (Maomi noemt dat 'ongeduldig'.)
Parapol houdt niet van vitamientjes, maar kreeg modelbouwverf, verpakt in uitgehold fruit. Hijzelf en Kunstpol verwenden iedereen met leuke cadeaus, inclusief surprise 'light' en gedicht. Zo leuk om te zien dat je kinderen creatief zijn en zich echt kunnen verdiepen in de ander en zijn of haar wensen en karaktertrekken.
Een stukje uit het gedicht van de Polletjes voor Grote Pol:
Papa's hoofd bevat normaal een aureool
maar hij wil een blad met de naam van een pistool (revolver)
Vader is verder erg gelovig
alleen zijn zonen vinden 2 x per dag naar de kerk overbodig
Hij slurpt grote hoeveelheden Bavaria (klopt niet, af en toe een Hertog Jan)
maar zijn zonen gunt hij niet eens militaria.

Wat konden we weer genieten van elkaar. Alle zorg, aandacht, liefde en warmte die er was voor elkaar, toevallig nu ook uitgedrukt in gedichten en cadeaus, was gewoon GOED! Ik hoop dat de Polletjes de herinnering aan dit soort dagen bewaren in hun hart en er ook, net als ik dat soort momenten van vroeger koester, nog lang met liefde aan terugdenken!

9 opmerkingen:

Mammalien zei

Dat klinkt als een ECHT sinterklaasfeest, zoals het moet zijn. Ik herinner me vooral ook die leuke avondjes met mooie surprises en gezelligheid. Hoop dat ik dat ooit ook nog eens kan doorgeven.

Inge zei

Wat leuk zeg dat jullie er nog zo'n groot feest van maken. Ik hou zo van die familie dingen. Volgend jaar zijn we er bij ;)

Grote Pol zei

Dat van dat aureool klopt natuurlijk als een bus. Revolver klopt ook, al vind ik het niet eens het beste muziekblad dat er is (dat is n.l. HEAVEN, een passender naam, nietwaar?), maar wat vooral even moet worden rechtgezet, is het merk bier dat ik drink. Niet Hertog Jan (dat was twintig jaar geleden) maar Alfa (het enige christelijke bier van Nederland ;-)).

Madelief zei

Wat een leuk gedicht en die reaktie van Grote Pol erbij... ;-)
Maar zo te lezen was het een warm en gezellig feest, heerlijk om met je gezin en familie te mogen doen, dat soort dingen vergeten ze nooit meer!

Anoniem zei

Lieve Lydia, ik ben blij met jouw fijne beschrijving over zondag, ook paton en ik waren dik te- vreden.
Als ik weer wat fitter ben, ga ik een mooie ketting rijgen van de mooie grote kralen!
Rust maar lekker uit.
Maomi

Tricky zei

lijkt me heel gezellig te zijn geweest... en uitstel was dus duidelijk geen afstel in dit geval...
ik ben nu wel een heel klein beetje benieuwd naar wat jij gekregen hebt...?!

clair1991 zei

Het klinkt allemaal errug gezellug... wat fijn dat mensen je waarderen en andersom..geloof echt maar dat je kinderen zich dit gevoel blijven herinneren.. dat kan niet anders...

grts

Toaske zei

Ha geweldig he, die surprises en gedichten!

Mirjam zei

hahaha @ Grote Pol