zaterdag 29 december 2012

Stoppen op 1 januari?

8 paar geitenwollenharen sokken breien op naaldje 2
en
7089 bladzijden lezen uit Meesterwerken der Wereldliteratuur
en
een mandje voor een luchtballon vlechten
en
het complete Pieterpad lopen
en
mezelf didgeridoo leren spelen
en
80 schapen met de hand scheren
en
vrijwillig privécomputerles geven aan alle ouden-van-dagen in heel Gelderland (en omstreken)
en
25 nieuwe humoristische blogberichten schrijven
en
een rondje om het IJsselmeer op de fietsen
en
garen spinnen van de wol van die 80 schapen
en
een Eiffeltoren van lego bouwen (op ware grootte)
en
een cursus Hebreeuws voor beginners (in het Turkmenistans) volgen
en
een doek voor een luchtballon weven
en
28 meter kantklossen
en
mijn DNA-profiel eigenhandig natekenen (van alle 46 chromosomen)
en
in een luchtballon naar Rio de Janeiro varen
en
een cursus Hebreeuws voor gevorderden (in het Oostboliviaans) cum laude afsluiten
en
6 bonsaiboompjes kweken
en
het hele huis stof-, spin- en vetvrij maken.

Dat had ik allemaal kunnen doen, als ik niet van die stomme spelletjes op facebook deed.

En nu sta ik in dubio. Stoppen of doorgaan? Heel januari niet spelen om te kijken of ik werkelijk verslaafd ben? Of proberen JetSetburen te krijgen, want anders kan ik niet verder met dat domme gedoe? (Vrijwilligers?)

Wat vindt u? Een poll maar weer, dus. Als de overgrote meerderheid voor stoppen in januari kiest, ga ik dat proberen. Echt waar. En nee, dan ga ik geen schapen scheren, want dat is zielig voor die beesten. Veel te koud. Tenzij ze in Rio de Janeiro wonen. Maar daar moet ik eerst heen varen, met mijn zelfgemaakte luchtballon van schapenwol. Dus dat kan niet. Dat snapt u.
Nee. Ik begin gewoon met een cursusje Oostmongools voor beginners. Of met die 25 leuke blogberichten. Of heeft u andere suggesties? Laat het me weten in de reactiebox!


23 opmerkingen:

Karien zei

Mij maakt het niet uit of jij stomme spelletjes speelt of iets anders nutteloos doet. Hangt helemaal af van je energie ook nog. MAAR ik ben zelf wel heel blij dat ik alle spelletjes van mijn telefoon heb gewist. En geen Mahjong meer speel op de computer. Want het is toch nooit af. En als je een uurtje (of langer) zoiets gedaan hebt, voel je je niet lekker ontspannen, alsof je net heerlijk een uurtje (of langer) hebt gerelaxed. Daarom dus. Maar jij mag het lekker helemaal zelf weten. Misschien ben jij mij niet.?

Karien zei

Trouwens, waarom moet jij andere mensen laten stemmen op jouw spelgedrag?

Sannah zei

Zo ben ik pas gestopt met WordFeud spelen; leverde ook een hoop tijd op.

Greet zei

Dit is ook leuk: http://www.jigzone.com/ of http://www.jspuzzles.com/ of spelpunt.nl of spel.nl

Tineke Plooij zei

Ik heb ooit één jaar meegespeeld in Farmville; vond het heel leuk, maar ben toen toch gestopt; deels omdat de uitdaging minder werd, deels omdat ik me afvroeg of ik het erg zou missen.
Missen deed en doe ik het niet.
Ik doe nu wel puzzels op jigzone, hierboven al genoemd. Dat is veel minder tijdrovend, en ik vind het ook minder verslavend.
Overigens moet je natuurlijk helemaal zelf weten of je spelletjes wilt spelen of niet.
Ik zelf wil geen spelletjes meer doen waarbij je anderen nodig hebt, zoals bij Farmville: dat vond ik eerst juist leuk (samenwerking), maar nu vind ik dat een nadeel, omdat ik me dan ook verantwoordelijk ga voelen voor het spel van mijn buren, en dat maakt dat ik er meer tijd aan besteed dan ik eigenlijk wil.

Anoniem zei

wat denk je van "gewoon jezelf zijn en doen wat jij denkt dat goed is voor je"
Monique

Anoniem zei

Gewoon je eigen ding gaan doen. Je hebt zowiezo minder tijd in het nieuwe jaar want je bent al iets aan het leren...om daarna allemaal leuke kinderen van heel Gelderland e.o te kunnen helpen.
Ik heb sinds kort Pinterest ontdekt en daar wordt ik nou blij van.
Bomvol leuke ideetjes ! Maar voel je nou echt de behoefte om te gaan kantklossen dan kan ik het je wel leren. Helemaal niet moeilijk. Astrid.

merula zei

:)

Pien zei

Je bent top! Hoe dan ook....
:-)

Inge zei

Als je maar niet stopt met bloggen :-)

Bibje zei

nooit begrepen dat spelletjes spelen op de comp ;)....dus kan ik je eigenlijk ook niet echt van advies dienen. Maar wel blijven bloggen hoor!

Maaike zei

spelletjes zijn natuurlijk leuk, Maar ik vind 25 blogberichten van jou toch nog steeds veel leuker. groetjes Maaike

Stins zei

Inderdaad! Wat je verder ook gaat doen/ niet doen....

clair1991 zei

Ik weet het niet.. ik speel alleen als ik zin heb. En dan vind ik het ook leuk. Maar wel het liefste een spelletje waarbij je geen anderen nodig hebt...want mijn zin is gerelateerd aan een gemoedstoestand...

Kortom ik kan je niet raden... succes met uitvogelen.. en dat kost ook tijd hahahaha

Mama Maai zei

Nee nee nee, ik ga toch echt voor die 25 leuke blogberichten schrijven. Sorry beetje egoistisch denk ik ;-)

Mrs. T. zei

Kun je spelletjes doen op facebook dan?

sneksniltje zei

Het leven is veel te kort en te boeiend om urenlang tijd te verdoen aan zo'n spelletjes. Ik heb bewust geen Facebookaccount, doe niet aan chatten en dergelijke andere dingen en gebruik mijn gsm alleen om te telefoneren in noodgevallen. Er zijn zoveel zinvolle leuke hobbies die veel meer zelfvoldoening en levensvreugde geven dan spelletjes op dat computerscherm. Ik moedig je dus aan om ermee te stoppen ! Komaan, je kan het !! Stop ermee en begin te leven !

Anoniem zei

Hahaaa. Hier geen facebookspelletjes. Ik wil gewoon doen en laten wat goed voor me is, waar ik écht blij van word. En daar horen die spelletjes niet bij. Twitter en Pinterest vind ik dan wel weer heel mooi. Twitter om in contact te blijven met bepaalde vrienden (een al te lange volgerslijst zou me te veel tijd kosten) en Pinterest om leuke ideetjes op te doen voor mijn huis / werk / vrijetijd.Succes met je beslissing!

Ria zei

Ik ben wel benieuwd hoe dat gaat, een maand zonder spelletjes. Kun je mooi als rolmodel fungeren voor deze vrouw-met-hetzelfde-probleem.

Anoniem zei

Spelletjes speel ik niet op de computer; daar zijn teveel leuke Blogs die ik allemaal graag zou willen lezen (wat ook veelsteveel tijd kost), maar schrijf aub op z'n minst 25 blogberichten, liever meer, anders heb ik straks niets meer te doen!!
Ik wens je een gezegend 2013 toe, voor al je pollen!
groetjes uit berlijn,
Jojo

baasbraal zei

Het eerste leuke blogje is er al... IIk ben heel makkelijk verslaafd. Ik zou zeggen: probeer het een mand en je zal zien dat je helemaal bevrijd wordt! Ik ben dold turkey met Farmville gestopt. Ik hebmijn vier boerderijen met dieren en gewassen van het enemoment op het andere verlaten en ik ben er nooit meer teruggegaan. Het is een 'state of mind' , net als lijnen. Je KAN het, ik weet dat je het kan. Ga je die andere 24 logjes in een maand schrijven?

Wondelgijn zei

Stop met de spelletjes, maar niet met FB! ;-)
En vooral: stop niet hier!!! xx

Anoniem zei

Stop er mee, en als je niks anders te hebt,als jeje verveeld(!) nou dan weet ik nog wel wat.
maomi