dinsdag 18 december 2012

Streepjes weg, kleurtjes erop, klaar!


Het feest is begonnen: onze slaapkamer gaat aangepakt worden. Vier vriendinnen steken hun handen uit de mouwen en gaan me helpen. Ik heb wat moois in de kop, maar het kost wel wat moeite de juiste kleuren en materialen in de winkel te herkennen. Lastig om dan keuzes te maken, zeker voor een krentenkakker, muggenzifter en pietje-precies als ik.
Ik wil bovendien niet de hele kamer aanpakken, want er staat nog een herinrichting op stapel: mijn praktijk moet ook nog ergens in dit huis een plaatsje gaan krijgen. Daartoe moeten de Polletjes mét al hun hebben en houwen weer samen op een kamer gaan slapen en leren. Dat wordt nog wat... Ze zien het zelf allemaal wel positief in, geloof ik. Ik niet. En u ook niet, denk erom! Ik weet hoeveel ZOOI deze jongelui in de loop van de tijd verzameld hebben. Dat moet allemaal gecomprimeerd worden.
In die slaapkamer van ons staat een nu nog houtkleurige gefineerde boekenkast. Die moet gemberpotgroen (die naam bedacht ik zelf) en bereidheidblauw, of beekje, of extra, of verte gaan worden. Of zo, ik weet het nog niet precies. Belachelijke namen trouwens, die die verfmengers aan hun kleurtjes geven. Die kast gewoon schuren, primer voor kunststof erop en aflakken, dacht ik zo. Iemand ervaring hiermee? Maar als die kast geschuurd gaat worden, verdwijnen ook alle groeistreepjes van de Polletjes. Snok. Vandaar maar even een fotootje gemaakt. Ter nagedachtenis. En meteen ook maar foto's van de huidige situatie gemaakt. Als ik die zie, denk ik ook: waarom? Alles zit nog strak in de lak. Ik vind het alleen niet mooi (meer). Grote Pol zit nergens mee, overigens. Maar het is een man, dat zal het wel zijn. Toch, dames?9 opmerkingen:

Stins zei

Zo, dapper hoor! Maar ik weet niet of je fineer wel moet schuren...
Ik denk goed ontvetten,primer en
verven maar!Succes met alles in ieder geval!

Karien zei

Klopt, dat is het. Soms best wel saai, mannen. Maar veel handiger dan een die steeds andere kleuren wil dan jij!

Grace zei

Ha, leuk hoor! Ik verf en schilder alles wat er binnen mijn bereik ligt en ik het kleurtje zat ben....en er kan een heleboel!! Fineer NIET schuren! Gewoon stofvrij maken, primertje erop en verven maar! Altijd leuk voor het effect: muurverf erop, verft veel sneller dan lak en is veel minder streepgevoelig. Maar dan moet je wel, zoals ik van mat houden. En ja, die kleuren, fantastisch toch, dat mensen dit soort namen bedenken? Dan zit je ineens in het Louvre in plaats van in je maisonette! Misschien een idee voor als je toch niet van de streepjes afwilt, aftapen en erom heen schilderen? Blijft de nostalgie behouden. Anyhow, veel succes, ik ben heel benieuwd!

merula zei

jaa gemberpotgroen ik weet wel precies welke kleur je dan bedoeld!
Nieuw verfje is altijd leuk (ook al is het misschien niet nodig). Succes met klussen!

Anoniem zei

streepjes.....ja, bij mij zijn ze in de keuken, op het behang naast een deur, het behang is -was!- wit, en ik pijns er ook al over hoe dat moet als alles geverft gaat worden :(
Het Idee van Grace vind ik goed!
Doei,
Jojo

Anoniem zei

Van die lijstlatjes een mooi lijstje maken rondom die groei- streepjes.
Die aflakken en de rest in de kleur die je mooi vind. Kan ook.Lijstje eventueel in ander kek kleurtje.
Een vriendin heeft dat meteen naast haar deur. Beetje gekke plek maar
Hartstikke gaaf.
Succes ! Je hoeft tenslotte niet alle mijlpalen weg te verven/poetsen.
Astrid.

Mrs. T. zei

Ik vraag me vooral af wat dat vogelhuisje daar doet. ;-)

Purperpolletje zei

@ Mrs. T: dat ligt daar, zouden de Polletjes zeggen. En dan kijken ze heel blij en intelligent.

Dat vogelhuisje is een rudimentair overblijfsel van de chaos die er meestal op onze kamer heerst. Ik wilde jullie niet te erg misleiden, vandaar. Haha.

wilmi zei

das wel zonde ja, die groeistreepjes...
En weet je dat er ook een kleur "bloggen" is? Of "emigreren";)
succes met het Project.
Vooral dat comprimeren van die jongensspullen, dat lijkt me een grote klus..