zondag 16 december 2012

Studio Hatseflats - licht met of zonder antieke onderbroek?

U weet vast nog wel dat ik Plannen had. Grootse plannen om de onderbroek van mijn betovergrootmoeder te recycleren, waardoor zij alsnog letterlijk haar licht over mijn leven zou gaan schijnen.
Ik moet u teleurstellen. 69% van de stemmers op mijn Purperpolonderbroekenpoll had toch echt gedacht dat ik die lingerie een plekje zou geven op de lampen boven onze eettafel. Van die stemmers dacht 70% dat dat wel paste bij het kunstzinnige imago van de Pollen, de overige 30% vond mij knotsgek en daarom tot dit soort banaliteiten zeker wel in staat.
Die onderbroek is nog steeds bij mijn ouders en de lampen zijn klaar en verspreiden hun licht tot mij volle voorlopige tevredenheid. Je weet nooit hoe lang dat bij mij duurt. Wie weet ben ik het over een maand of twee wel helemaal zat en gebruik ik 'm alsnog.


Ik gebruikte wel andere materialen, waaronder haakkatoen dat ik uithaalde van een gek hemdje dat m'n oma ooit haakte. Geen kleinkind dat dat hemdje dragen wilde, waarschijnlijk. En het plaatje dat op onze trouwkaart stond, een tekeningetje van mijn vader. En een kopietje van een mooi lied uit Taizé dat we tegenwoordig in Huize Pollenstein aan tafel vaak driestemmig zingen.
Het zijn nu echt MIJN lampen geworden!


12 opmerkingen:

Grace zei

Geweldig creatief! Toch nog iets van je oma gebruikt..en daarnaast echt jouw lampen. Ik vind ze echt tof. Misschien moet je hier een handeltje in beginnen? Geef mij uw betovergrootmoedersonderbroek en fabriek er een lamp van ofzo? :)

Greet zei

Ik vind ze geweldig mooi gevonden. Hadden de jongste Pollen niet liever iets WOII-achtigs willen hebben?
En die onderbroek dan? Ga je hem dan toch maar gebruiken voor het doel waartoe die oorspronkelijk gemaakt is?
Mooi taizé-lied, maar ik begrijp er niets van: het is Frans.

Purperpolletje zei

@Grace: goed idee, m'n eigen lichtsjoppie!
@Greet: mijn ziel verstilt in rust en vrede bij God, van Hem alleen mijn heil. Ja, bij de Heer verstilt mijn ziel in vrede, keert zich stil tot Hem.

merula zei

mooi hoor! Een lamp met een verhaal, die zijn altijd het beste.

Mrs. H te B zei

Ohh, ze zijn mooi geworden!
Omdat ik in mijn nieuwe huis ook eigen lampen wil: hoe heb je dat gedaan? Op wit katoen genaaid / geprint / geplastificeerd?

Purperpolletje zei

@Mrs. H: gelukkig hadden we al wel mooie frames. Wit katoen inderdaad, deels dingen erop genaaid en deels geplakt met behanglijm. Daarna ingespoten met spul wat je ook op schoenen en jassen kunt spuiten tegen vuil en vocht.
Naaien wordt eigenlijk het leukst, vanwege de naaigaatjes, het geeft een leuk effect om een siersteek te gebruiken. Gewoon lekker uitproberen!
Een vlies maken schijnt ook te kunnen, met horgaas waar je van alles op legt, dan vitrage erover en dat dan weer doordrenken met behanglijm, maar mijn methode lijkt me gemakkelijker. Succes!

sillie zei

mooi zeg ook nog :-)
Je bent lekker in de flow:-)

Kaatje zei

De lampen zijn prachtig geworden!
Ik ben dol op de Taizé-liederen, zing ze ook graag mee.
Wat ik me afvroeg: zingen jullie ze 3stemmig vanaf de lamp of uit het hoofd? ;-)
Groet van een stille meelezer!

clair1991 zei

Wat leuk.. ik heb niets meer van mijn oma... dat hebben mijn kinderen allemaal mee genomen toen ze echt uit huis gingen. Maar ik heb nog wel de gedachten aan haar en natuurlijk foto's.... oja en mijn naam:)

tisv@nJikkes zei

Wauw! Wat een gave lampen!
Dat heeft u prachtig gedaan!

Anoniem zei

Ik vind de lampen erg leuk geworden! Zelfgemaakt is altijd leuker dan gekocht.
Taize is prachtig!!! Die liederen kun je oneindig doorzingen, zo mooi!!
Doei,
Jojo

Mrs. H te B zei

Sorry, ben een beetje traag met reageren... DAnk je wel voor je uitleg - ik sla het op, en hoop dat ik het terug kan vinden als ik mijn eigen lamp boven mijn eigen tafel op kan hangen (eerst het huis nog...)