woensdag 20 maart 2013

Oogjes toe en snaveltjes open?

Grote Pol en ik zijn heel verschillend. Dat blijkt wel weer. Grote Pol doet altijd zijn ogen dicht als hij bij de tandarts in de stoel ligt, ik sper ze open om maar niets te hoeven missen.
Bovendien lijkt het mij niet leuk voor de tandarts + assistente om de patiënt niet in de ogen te kunnen kijken.

En wat doet u? Stem even hier ergens rechts!

10 opmerkingen:

Greet zei

De tandarts en diens/dier assistente hoeven de klant niet in de ogen te kijken maar in de mond. Mocht je het nog niet weten, daar zitten de tanden en kiezen.
Wat zou je missen als je je ogen dicht doet? De mooie, blauwe ogen van de tandarts, zijn groeven in het voorhoofd, zijn grijze slapen?

merula zei

hihi (ik ben tandartsassistente he!). Mijn ervaring is dat de meeste mensen hun oogjes open houden. Maar goed wij hebben ook zo'n groot tv scherm met een fascinerende natuurdocu aan het plafond hangen. Vaak hangt meneer de tandarts of ik dan wel voor het beeld maar toch. Als mensen hun ogen dicht hebben zijn ze wat minder goed in de gaten te houden of te pijlen of alles wel goed gaat enzo.

Mammalien zei

Was er vandaag. Als hij in mijn mond aan het werk is doe ik ze dicht, anders open. Weet alleen nooit wta te doen als we een gesporek voeren: hij praat, ik hum af en toe wat omdat ik niet weet wat te zeggen als hij met al izjn vingers en apparaten in mijn mond zit?!

Mammalien zei

Tis overigens wel een aardige en best aantrekkelijke man... :-)

Willem zei

Het maakt weinig uit of ik mijn ogen open houd of dicht doe. Als regel doe ik mijn bril af en dan kan nog hooguit 10 cm scherp zien en alles wat verder weg is dan 25 cm is een grote, meestal volstrekt vormeloze, vlek.
Je kunt zeggen dat ik de handen van de tandarts langer zie dan zijn gezicht

Tineke Plooij zei

Ik doe ook mijn bril af, maar kan dan nog wel de lamp zien boven de tandartsstoel. Daar kijk ik meestal naar als ik bij de tandarts ben.
Bij de mondhygiëniste hangt geloof ik niet zo'n felle lamp.
Ik heb wel mijn ogen open, maar hoor bij haar vooral de radio die op Radio Gelderland staat.
Gesprekken voeren, dat is inderdaad zo iets, de mondhygiëniste doet daar wel pogingen toe, maar het leidt niet tot veel, omdat je het grootste deel van de tijd niet kunt antwoorden.

clair1991 zei

Hej, ik wissel.. ogen open en ogendicht... maar ik ben niet zo erg als mijn dochter... die presteerde het om haar mond dicht te doen. De tandarts had een flinke bijtwond...

Desiree zei

oogjes dicht hier. Moet er maar niet zo'n felle lamp hangen.
Bovendien is mijn tandarts een kale, dikke 60-er :-)

Anoniem zei

ik hou mijn ogen open en praat ook nog graag tegen de goede man, terwijl hij met zo'n haakje in mijn gebit wroet ;-)

Mrs. H te B zei

Ik ga het morgen weer uitproberen - maar zonder bril en geluidsinstallatie in mijn oren - ben ik niet zo communicatief......