woensdag 28 september 2011

Ik word leider van een wereldimperium!

Ik zag mezelf al als zakenvrouw met een enorm succesvolle internetshop. Orders zouden binnenstromen en aan de flow van creatieve creaties en innovatieve gedachten zou geen einde komen. Al gauw zou ik personeel moeten aantrekken om alles te kunnen bolwerken en ik zou me dus in het geheel geen zorgen hoeven maken over wel/niet arbeidsongeschikt, wel/niet WIA-uitkering, wel/niet voedselbank en wel/niet pensioenopbouw.

Rijk zouden we worden. RIJK!!!

Een paar maanden had ik me toch een enorm goede ingeving! Ik Zou Iets Gaan Maken. Iets waar de ganse natie, nu nog onbewust van het gemis, zit te wachten. En ook buiten onze landsgrenzen zou ik opzien baren. Wow. Het zou Een Internationale Bestseller worden.
Iets creatiefs, duurzaams, milieuvriendelijks, Purperpollerigs én het kon dus niet anders dan een commercieel succes worden.

Ik begon met de voorbereidingen: ik verzamelde eierdozen en appelkartonnetjes. Van die paarsige dingen met vier holtes waarin dure appels gevleid worden. (Die dure appels eet Grote Pol. Die is namelijk te goed voor een kilozak elstar.)

Zo eenvoudig? denkt u nu.
Ja.
Zó eenvoudig.

Eierdozenkarton zou de basisgrondstof vormen voor mijn gehele productielijn, of hoe zeg je dat. (Van zaken en de bijbehorende terminologie heb ik nog niet veel kaas gegeten.)

Ik nodigde twee vriendinnen uit om samen met mij het prototype, de PP1, te ontwikkelen.
Vanmiddag was de grote middag. De verwachtingen waren hooggespannen. Het behangplaksel was aangemaakt, de draadjes geknipt, de bloemen gedroogd, de verf stond klaar. Het Creatieve Proces kon nu Echt aanvangen.

Ik zou beginnen met iets eenvoudigs. PP1: kerstverlichtingkelkjes.

Dat mislukte. (Ook al riepen de vriendinnen om het hardst hoe gezellig het was en hoe leuk en creatief en hoe het toch nog wat werd...)

Het werd dus niet zoals ik had verwacht. Want ach, laat ik eerlijk zijn: het meeste creatieve werk had ik al gedaan. Mentaal. Ik zag het al helemaal voor me. Die werkwijze zal wel fout zijn, marketingtechnischcreatieffinancieeleconomisch gezien.

Hierdoor moet ik de ontwikkeling van PP2 (unieke lampenkappen), PP3 (prullenbakken), PP4 (i-padhoezen), PP5 (een praktische en compacte lichtgewicht reiskofferlijn), PP6 (een tuinmeubelset) en PP7 (compleet vandalismebestendig trein- en busameublement) opschorten.

Helaas. Ook helaas voor u, want u beseft nu, door het lezen van dit berichtje, dat u altijd al Iets hebt gemist in uw leven. Hetzij de PP1, hetzij de PP456.

En nu bent u benieuwd naar het eerste prototype van PP1. Nou. U ziet op onderstaande foto vier proefmodelletjes. Halffabrikaten zijn het nog maar. En een halffabrikaat PP8 (sleutelbakje - let op het unieke rode koordje), ontwikkeld door TvL en een PP9 (waxinelichthouder), ontwikkeld door IW (ere wie ere toekomt).


Octrooi is nog niet aangevraagd, dus grijp uw kansen alstublieft niet en laat mij verder prutsen. Hier nog een foto van de grondstof voor de PP1b.

Bestellen kan vanaf 1 november. Denk ik. Als de verf dan al droog is.

Dank u voor uw aandacht.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Graag teken ik in voor 19 stuks.

Met vriendelijke groet,
Ingrid

PIKE zei

Ik wacht nog altijd op DE leuke iPadhoes....dus ben benieuwd!

HOEPZIKA ! zei

Jakkes...dat ziet er vies uit...uh creatief bedoel ik!

merula zei

iew... ehm misschien moet je je carriere richten op iets met schrijven ofzo ;)

Mrs. T. zei

Nou, ik weet niet of je hier de markt al mee op moet hoor.

Wiek zei

Prachtig!
Misschien dat je marketingtechnisch voor een ander kleurtje moet gaan (paars lijkt me wel wat), maar verder moet dit als een trein gaan lopen.


*de kosten van dit kleuradvies kunnen gestort worden op mijn bankrekening

baasbraal zei

Maanden al had ik een onbestemd gevoel, een gevoel van gemis, een gevoel dat er ergens in de markt een gat was. Gelukkig weet ik het nu: ik houd de ontwikkelingen sterk in de gaten.

Wondelgijn zei

Wahahahahaha, ik wil er wel eeehhhhh.... tien??

Geartsje zei

O, die doen het vast goed als stek-bakjes. Je weet wel, van die potjes waarin je een stekje plant en die je dan met potje en al in de tuin kunt planten.
Gat in de markt, jammer alleen dat het al bestaat.
:D