dinsdag 27 september 2011

De Ultieme Oepsvoeding - Multitasken

Kunstpol is me er eentje. Voor alles wat hij niet goed doet, bedenkt hij excuses. Daarbij komt het hem wel heel handig uit dat hij dyslexie heeft.
Als hij iets niet goed zegt, en door ons verbeterd wordt, zegt hij: 'Ja, maar ik heb toch dyslexie?'
Als z'n kamer weer eens een grote puinhoop is, ligt het ook aan z'n dyslexie, want daardoor ben je ongestructureerd.
Het eten met vork én mes is veuls te lastig, want dan moeten z'n hersenhelften te innig samenwerken en ja, hoor, dat kunnen ze niet zo goed door, u raadt het al, de dyslexie.
Z'n huiswerk op tijd maken en álles voor de héle schooldag in z'n tas stouwen: onmogelijk: hij heeft dyslexie. Dan kun je niet goed plannen.

Een beklagenswaardig ventje.
Aaaah. Ik hoor uw kreten van medelijden al vanachter uw computertje.

Maar Kunstpol heeft ook een gave. Hij kan namelijk heel veel zonder z'n pen / kogels / boek / bakje chips / koekje / afstandsbediening / onbenullig speelgoedje los te laten. De tafel dekken, de tafel afruimen, z'n kamer opruimen (vandaar dus), z'n boterhammetjes smeren, afdrogen, tanden poetsen, folders in z'n foldertassen doen. U kunt het zo gek niet bedenken, of Kunstpol kan het met iets in zijn handen.

Multitasken, heet dat. De meningen zijn verdeeld over het nut ervan en of pubers daar eigenlijk wel echt zo goed in zijn. Kunstpol doet het, dag in dag uit, uur in uur uit.

Knap!

We kunnen dus best wel wat vragen van deze sloddervos. Dus dat doen we dan ook.
Laatst vroeg ik of hij even z'n bord op 't aanrecht wilde zetten, z'n tas in de gang én de Donald Duck wilde wegleggen. Maar dat was dan echt weer te veel gevraagd. Want wat was het adremme antwoord van deze dyslect?

'Ho, ho, ik kan niet alles tegelijk, WANT ik ben toch geen vrouw?'

En toen had ie me, want van zo'n geweldig compliment voor de helft van onze wereldbevolking en zijn moeder in het bijzonder, ik ben nu eenmaal zijn eerste en grootste vrouwelijke voorbeeld, smelt je toch helemaal???

9 opmerkingen:

Jedidja zei

Ik zou ook smelten. Hij is erg origineel! ( en jij waarschijnlijk ook anders zou je niet zo'n originele blog in elkaar draaien )

Fienke zei

Vindingrijke Kunstpol! (dat komt waarschijnlijk door zijn...)

Trudy zei

That's my man!! Geweldig zo eentje!!

Jet zei

Oh de vrouw die hij gaat vinden, die kust z'n voeten uit diepe tevredenheid met zo'n man!

Mrs. T. zei

Geweldig compliment!

Mrs. T. zei

Oh ja, ik heb een eigen domein. Weet jij dat eigenlijk al? www.triltaal.nl

CdeV zei

woeeeeeeeeeehaaa! tsja, hoe reageert een mens daar nou weer op....

marion zei

mmmmmm die komt er wel.........

baasbraal zei

Ik hoor het al: je wordt compleet om zijn vinger gewonden (heeft hij weer iets in zijn hand). Saai is het in ieder geval niet met zo'n Kunstpol in huis en je houdt er geweldig leuke logjes aan over....
Ik kan trouwens wel uitleggen hoor, waaarom hij altijd ook iets in zijn hand heeft...... Ik ben van plan een reeks 'lezingen' op mijn blog te gaan zetten over Sensorische Informatieverwerking (Sensorische Integratie) als ik het minder druk met school heb..... Ik krijg er regelmatig vragen over nl.