donderdag 15 september 2011

De Ultieme Jongensoepsvoeding - Laat uw Puber met zijn maag spreken...

.... dat levert hilarische monologen op. En daar kunt u dan om lachen en dat is fijn voor De Goede Sfeer. want De Goede Sfeer, mensen, De Goede Sfeer is Heel Belangrijk in een huishouden met Pubers. Essentieel zelfs. Zonder Een Goede Sfeer bent u nergens. En dan komt u ook nergens, want dan valt er ook niets te bereiken met ze. Totaal niets, niente, nada.
Desgewenst kunt u uw puberzoon ook een gesprek laten aangaan met zijn grote teen, rechterlong of kleine hersenen. Desnoods met zijn zitvlees, maar of dát GoedeSfeerBevordelijk is, is nog maar de vraag.

De maag dus, dat is maar het beste.

Hoe dat in Huize Pollenstein in zijn werk gaat? Nou, zo:

Parapol smult van twee witte boterhammen. Dat die witte boterhammen er zijn, is tamelijk uniek in Huize Pollenstein: we eten al jaren ons zelfgebakken, gezonde, vezel- en mineraalrijke volkoren brood. Echt brood, dat écht voedt.
De Polletjes vinden het maar niets. Voor dit brood moet je moeite doen, kauwen en verteren! En het smaakt ook nog ergens naar. Bah!

Parapol heeft goed nagedacht over zijn belegkeuze, want zo'n Heerlijk Laffe Witte Boterham moet je natuurlijk niet verpesten met iets verkeerds.. Zijn redenatie: 'Op dit brood proef je tenminste je beleg, op dát brood (verachtelijk gebaar naar ons grof geschut) proef je nooit iets.'

Als dan zijn maag een geluidje maakt en ik, natuurlijk, er meteen wat van zeg (dat dat laffe brood dus echt niet voedt) gaat hij een dialoog aan. Met zijn maag. Niet met zijn moeder, natuurlijk. Dat doe je bij voorkeur niet (rechtstreeks). Meestal.

Zo, dat vind jij wel lekker, hè?
...
Maar dat heb je ook wel verdiend.
...
Wacht maar, over een halfjaar ben ik op kamers, dan krijg je nog veeeel meer lekkers. Elke dag wit brood. En frikandellen en kroket. Nooit meer broccoli. Kippenpootjes. Elke woensdag friet, dat zweer ik je. Nee, wat zeg ik? - elke dag friet! Mmm, heerlijk.
...
Ja, nou! Ik verheug me er ook ontzettend op!
....
Zo. Even nog wat peristaltische beweginkjes wat maagsapjes erbij en klaar is Kees. Stuk makkelijker dan dat andere brood, hè?
...
Voelt comfortabel, zeker? Geniet er maar van, morgen moet ik weer dat andere eten. 
...
Ja, met een beetje pech eten we iets met tofu. En courgette. Of nog erger: linzen...
...
Ja, spaar mij ook. 
...
Nou, ajuus, de mazzel!

11 opmerkingen:

Karien zei

En van wie zou 'ie dát nou hebben...? Geweldige jongen heb je!

Anoniem zei

Tjonge, wat werkte dit op mijn lachspieren. Komt vast omdat ik e.e.a. herkende in mijn leuke, lieve, grappige, puberachtige dochter van bijna 12. Zij doet ook regelmatig van dit soort dingen. Deed ook gisterenavond een grappig stuk aan de eettafel, waarom het gezin zo moest lachen. Ik was hierdoor bijna te laat voor een vergadering.

Inge zei

't Is wat met zonen .... en daar heb ik er 3 van. Een geluk: ze zijn alledrie géén puber meer. En ze eten steeds vaker gezond ....

Mrs. T. zei

hahaha, wat een heerlijke dialoog.

Trudy zei

Pubers zijn geweldig!!!

baasbraal zei

Als ze allang uit eigen beweging gezond eten, herinneren ze zich nog wel deze heerlijke sfeer!

Cisca zei

Haha.

Maar verder, een witte boterham met een kroket. Daar heb ik nu ineens wel echt heel erg zin in... Of niet ik, de baby bedoel ik natuurlijk. ;-)

Fienke zei

Ha,ha,ha!

Vlijtig Liesje zei

Brrr, wit brood komt er bij ons niet in. Grappig stukje!

Wondelgijn zei

Wahahahaha.... het zou een gesprek van hier kunnen zijn!! Hilarisch!!

Roelien zei

Hahaha wat een grapjurk, taalgevoelig ook zeker?