dinsdag 6 september 2011

Alarm! Wat blijft er van een brugklasser over?

In mijn tijd was het al zo: elk nieuw schooljaar werden de brugpiepers kleiner. Bij de lichting '85-'86 was het erg opvallend: de gemiddelde brugmug bleek 2,1 cm korter (met het blote oog waargenomen) dan diezelfde gemiddelde brugsmurf uit de lichting '84 -'85. In onze pauzes verwonderden en vermaakten we, ouderejaars, ons om die krimptendens. Een afdoende verklaring vonden we nooit.

Nu, bijna dertig jaar later, schijnt er niets veranderd te zijn. Aan tafel spraken de Polletjes over exact hetzelfde onderwerp als ik toen: de gemiddelde lengte van de brugneuroot is wederom gedaald. Waren ze vorig jaar al van ieniemienieformaat, dit jaar heeft de gemiddelde brugbaby qua lengte weer alle laagterecords weer verbroken. Volgens de Polletjes dan. Ook zij hebben geen verklaring.
(Ik wel: de Polletjes zijn vergeten hoe klein ze zelf waren. Net als hun klasgenoten. Komt door hun puberbrein, ze kunnen er niets aan doen. Ze hebben het gewoon verdrongen en dat is weer een hormonenkwestie. Allemaal testosterongegier en oestrogeengedoe.)

Als het zo doorgaat, zijn de brugkabouters in '23-'24 te klein om hun jasjes aan de kapstok te hangen en in '51-'52 kunnen ze niet meer bij de deurkruk. Maar dan is het onderwijs inmiddels al helemaal wegbezuinigd, dus dat maakt dan ook niets meer uit.

13 opmerkingen:

lenteroos zei

Whahahahaha, mijn brugpieperzoon van 1.74 lacht ook hartelijk om zijn nieuwe brugpieper klasgenootjes... omdat hij ook nu weer de langste uit de klas is...

Pien zei

Hahaha, precies t zelfde onderwerp hier aan tafel vandaag, geweldig!

Fienke zei

sssht,
niet zo hard,
mijn brugmug voelt zich nu juist zo groot...

sillie zei

whoehahahahaha errug leuk hier sprak mijn grote 2de klasser t met nog grotere puber de zelfde woorden, wat zijn ze klein die brugpiepertjes :-)

Trudy zei

Tsja... 'k kan me nog herinneren dat mijn kids allemaal niet zo heel erg groot waren toen ze in de brugklas zaten. Hoe anders is dat nu.... de meiden zijn ong. 1.80 per stuk en Jr is al een stukje groter... Hij is nu 15 dus nog niet uitgegroeid. Komt dus vanzelf goed denk ik zo....

Zeeuwse Mama zei

Whahaaa...'testosterongegier en oestrogeengedoe', mensch, hoe verzin je het toch altijd weer!! Heerlijk logje weer! (had ik ff nodig nadat ik een hele avond in de zeikende regen peren heb staan plukken ;-)))

wilmi zei

haha..
hier waaien ze net niet van de fiets ;)

Toaske zei

Serieus gekrompen? Ik vind ze juist zo groot nu.

Jolanda zei

Vorig jaar was jongste dochter een brugpieper, maar stak met kop en schouders boven andere piepers uit, keek letterlijk op hen neer.
Nu is het ook nog op figuurlijke manier - je beschrijft het meesterlijk.

Petrouchka zei

mijn oudste (2e jaars) kwam met excat dezelfde woorden thuis , het zijn allemaal kleintjes en wat zien ze er nog kinds uit .....

Mammalien zei

Hihi. En dat terwijl de gemiddelde lengte nog steeds stijgt!

marion zei

1,63 en schoenmaat 43 is mijn brugklasser.........

Ecofabulous Guy zei

Hahaha... ik moest lachen