dinsdag 23 augustus 2011

Wat wil ik?In de reacties bij mijn vorige berichtje en in de gesprekken die ik over de beoordeling door het UWV morgen in het Echte Leven voerde, werd me heel vaak dezelfde vraag gesteld: 'Wat wil je zelf?'

En mensen, hier komt dan het verlossende antwoord: ik weet het niet.

Ik denk dat ik in elk geval graag gedeeltelijk afgekeurd wil worden. Een volledige afkeuring is in elk geval heel duidelijk, maar wat het emotioneel met me gaat doen, dat weet ik nog niet zo. Ben ik ook nog niet zo mee bezig. Geen zorgen voor morgen, leven bij de dag, dat zijn zo'n beetje m'n motto's van de afgelopen jaren.

Afgekeurd worden betekent gelukkig niet dat ik niet zou kunnen werken. Werken vind ik heerlijk en ik denk dat ik dat ook best kan. Voor een beperkt aantal uur per week in voor mij goede werkomstandigheden. En het liefst in werk dat helemaal bij mijn mogelijkheden en talenten past. Gelukkig krijg ik steeds beter zicht op die mogelijkheden (en beperkingen) en op wat ik graag zou willen. M'n droombaan krijg ik steeds helderder voor ogen: het lijkt me heerlijk om pianoverhuizer te worden! (grapje)

In de afgelopen jaren heb ik mezelf veel beter leren kennen. Misschien moet ik wel zeggen dat ik mijn NIEUWE zelf steeds beter ben gaan leren kennen, want ik ben behoorlijk veranderd. In sommige opzichten dan.
Dé ontdekking van de afgelopen week, terwijl ik me voorbereidde op het gesprek morgen, is dat ik op m'n slechte dagen veel en veel te veel van mezelf vraag, dat ik aan alle kanten m'n grenzen overschrijd, dat dat niet ten goede komt aan de kwaliteit van mijn leven en van mijn werk. En da's niet gezond. Da's ook helemaal niet fijn.
Ik hoop dus dat met die beoordeling van morgen dat dáár recht aan gedaan gaat worden.

Veel meer wil ik er hier op het WeeWeeWee niet over kwijt. Maar dat begrijpen jullie vast!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verwoord, succes morgen!

Inge zei

Heel veel succes morgen!

HOEPZIKA ! zei

Succes morgen!

YKO zei

Sterkte voor morgen.

Het komt vast anders dan je denkt, maar ja dat hoeft niet eens slecht te zijn.

Slaap lekker en oant moarn

Ineke

Mammalien zei

Lijkt me helder. Klinkt goed, zeker dat je jezelf beter begrijpt en weet wat je wilt.

wilmi zei

Sterkte voor morgen!

DharSon zei

Succes vandaag.

Vlijtig Liesje zei

Ik vind het een goed antwoord! En erg herkenbaar.
En soms hebben antwoorden tijd nodig, en dan vallen ze plotseling zo in je schoot.

Trudy zei

Wat door mijn hoofd gaat als ik dit zo lees is... Go with the flow. Wacht even af wat er gebeurt, en dan kan je er altijd nog op inspelen.... Succes morgen!!

Trudy zei

Eeeh vandaag bedoel ik natuurlijk....

lenteroos zei

Als het voor jezelf maar duidelijk is - jij moet er tenslotte mee verder!!! Zo te lezen heb je het allemaal op een rijtje...

jente zei

Misschien al te laat... maar toch nog sterkte met het gesprek. Hopelijk is/was het een postitief gesprek waar je mee verder kunt.

Evelyn zei

Heb vandaag aan je gedacht, hoop dat er uit gekomen is wat jij graag wilt en kunt!