zaterdag 13 augustus 2011

Metamorfose

Kunstpol heeft vaak grootse plannen. Een paar maanden geleden wilde hij nog z'n hele kamer pimpen. Alles fris verven, de boel herinrichten, alles nieuw.

We zagen het niet zo zitten.

We kennen onze zoon.

Dus we zwegen erover en dat hielp. Kunstpol vergat het hele plan. Zoals hij wel meer vergeet.

Deze week vond hij opeens weer: 'Ik wil meer sfeer in mijn kamer. Ik vind het net een berging, een ongezellig rommelhok met alleen maar troep.' En hij toog ijverig aan het opruimen.

Een heel verstandige stap, vonden wij nu wel. Dat opruimen is iets unieks, dat moet je stimuleren, dat moet je koesteren. Dat moet je in een doosje willen doen en bewaren, heel goed bewaren.
Want aan Kunstpols kont blijft altijd en overal maar troep kleven. Hoe die jongen het doet, snapt u het, snap ik het, maar hij weet het telkens weer, zonder zichtbaar moeite te doen, voor elkaar te krijgen van zijn kamer binnen een kwartier een complete chaos te maken.
Eerst deed hij de vuile was in de machine. Dat scheelde al gauw een halve kubieke meter.
Toen vulde hij een vuilniszak met allerlei duistere en minder duistere zaken. En nog een vuilniszak. En we groepeerden de inhoud ervan, deden 7/8 weg en verzonnen voor de rest een herbestemming.
Kunstpol schoof nog wat van de ene kast in de andere kast en had opeens, tadaaa!!!!, een héle kast over.

Die kast staat nu - gevuld met rommel, want er blijft nog genoeg over in Huize Pollenstein - in onze berging, een sfeerloos, ongezellig rommelhok vol troep.

Op de plaats waar die kast stond, is het nu eng leeg. En die leegte moet natuurlijk gevuld worden. Kunstpol kennend duurt dat (gelukkig?) niet lang. Hij heeft wederom grootse plannen: een bank met een klein tafeltje, zodat hij er lekker kan eten. Of anders een poef, gevuld met kleine balletjes. In elk geval niet die poef die ik voor hem wil maken van zelfgemaakte Zpaghetti van oude T-shirts.

Jammer. Want die stapel oude T-shirts ligt zó in de weg in onze slaapkamer. Het lijkt er wel een berging, een ongezellig rommelhok met allemaal oude troep.

4 opmerkingen:

marion zei

wat herkenbaar........ misschien een een minicursus bij yourganize voor hem........

Toaske zei

Hahahaha heerlijk hoor, opruimen op die manier.

Hanneke zei

Hihi,

Ik heb - weliswaar in mijn huiskamer - ook een hoekje met zo'n stapel oude t-shirts waar ik ooit nog een kussen van ga breien en oude parapluiedoeken die ooit nog eens tasjes en hoesje-voor-vanalles moeten worden. In mijn slaapkamer daarentegen liggen alleen maar bergen strijkgoed en een grote doos met boeken waar ik nog geen plaats voor heb in de weg. Nog even afgezien van wat er allemaal in die 1.40 X 2.00 meter onder het bed ligt - maar dat ziet niemand!

vlijtig Liesje zei

Hij is in ieder geval aan het opruimen! Dat is ook wat waard.