donderdag 23 juli 2009

Wisselvallig weer

Het gaat weer heel wisselvallig met me. Ik heb echt heel weinig weerstand en ik pik daarom gemakkelijk hier een hardnekkig virusje, daar een verkeerd bacterietje op. Net zo heuvelachtig het landschap is waar we vanaf morgen hopelijk toch echt een weekje in zullen verkeren (deel I van onze vakantie), zo beweegt mijn stemming mee met deze perikelen. Een paar keer deze week was die stemming ver onder nul gedaald en dat overkomt me niet vaak. Maar antibiotica doet veel goeds, blijkbaar ook met levenslust.
Het zou me niet moeten gebeuren, vind ik dan zelf. Ik zou me niet zo moeten laten beïnvloeden door dit soort dingen, want ik weet toch dat het maar tijdelijk is, dat God voor ons zorgt enzo. Maar door de opeenstapeling van allerlei grote en kleine dingen, doordat ik me soms gewoon heel rot en moedeloos voel en schuldig en tekort vind schieten en mezelf soms ook gewoon lui en slap vind, ben ik dát soms even helemaal kwijt.
Maar ik krabbel elke keer wel weer uit dat dalletje. Hervind wat humor, relativeringsvermogen, geniet weer van wat kleine dingetjes en heb her en der even een energiek momentje (waarin ik dan snel met De Polletjes schoolspulletjes ga kopen - jahaa, dat wil ik dan absoluut wél selluf doen - en wat vakantiespullen inpak (incl. een tasje vol medicijnen...)).
Maar dan zit er opeens een nacht lang een onvangbare joekel van een mug op onze slaapkamer. En bedankt!

4 opmerkingen:

Toaske zei

Kan me hartstikke goed voorstellen dat je af en toe hartstikke moedeloos wordt van je situatie. Dus, hou je taai (of jank een keer hard, dat mag ook gerust). Fijne vakantie.

Wondelgijn zei

Grrrr.... een mens zou van minder kriegel worden! Ik hoop dat je een rustige en relaxte vakantie gaat hebben!!

Anoniem zei

zonneschijn

als zonneschijn te koop zou zijn
wat zou dat dan goed lopen.
want iedereen zou dan toch wel,
een straaltje willen kopen.
wanneer alles somber lijkt
en je het even niet meer weet,
dan denk je hé ik heb mijn straaltje nog
en als je het doosje open deed,
dan kwam er een warm zonlicht uit
die je hart weer kon verwarmen.
en alle somberheid verdreef
zodat je het leven weer kon omarmen
de depressiviteit verdween
je leven had weer zin.
Er kwam een lach op je gezicht
er was een nieuw begin
als zonneschijn te koop zou zijn
zou ik dit willen geven
aan al mijn vrienden als kado
voor een licht en zonnig leven
zodat ook zij dan net als ik
geen tijd meer gaan verspillen
aan dagen, nachten, somberheid
maar gaan leven zoals zij willen.

Anoniem zei

Thuis gekomen van vacantie, had ik weer heel wat te lezen van en over jou. ik hoop Lydia dat je een hele fijne vacantie zult hebben met je drie Pollen we lezen er vast nog wel wat over het zal je weer inspiratie geven, toch?
Liefs, Maomi.