Uitgelezen 2019

donderdag 10 januari 2013

Van links naar rechts

Grote Pol en ik geven elkaar de laatste dagen er goed van langs. Een schop, een por, een prik in zijn wang, een ruk aan mijn haar. Het lijkt wel oorlog. Vannacht pakte hij een groot deel van mijn deken af. Lag ik daar te rillen in de koele nachtlucht.
Na 22 jaar huwelijk werd het tijd voor iets nieuws. Ingesleten gewoontes zorgden voor sleur. En ik hou niet van sleur. Het spannende was eraf. Grote Pol en ik gooiden het roer radicaal om en deden 's gek. Grote Pol verhuisde van rechts naar links, ik van links naar rechts. In bed.
Daar hadden we allerlei praktische redenen voor bedacht. Ik lig nu bij het raam en dat vind ik fijn, zo'n zuchtje wind, zo'n frisse vlaag. Hij ligt dichter bij de deur en kan er 's morgens vroeg snel uit zonder zijn tenen te stoten.
Maar het is wennen, hoor.

Als je voor het bed staat, bij het voeteneinde, dan slaap ik nu aan de rechterkant. Is dat dan links of rechts in bed? Dat is een belangrijke vraag, gezien dit onderzoek.  Ik wil graag wat cheerfuller en more positive zijn, namelijk, al komt het ook wel leuk uit als Grote Pol dat wordt...


8 opmerkingen:

Karien zei

Je ligt er nu heel bijbels bij: 'zijn linkerarm is onder mijn hoofd, zijn rechterarm omvangt mij'. Probeer maar uit, dat kan niet als je andersom ligt.

Greet zei

Ik vrees dat je nu een rightie bent en Grote Pol een leftie. Toch maar gauw weer terug.

Gerd@ zei

OOOhhh heftig ... ik lig al onze samen zijn jaren al links in bed als je voor het bed staat met je neus naar het hoofdeind toe moet er niet aan denken om te ruilen ....

SUcces met alles ... groetsss Gerd@

Jet zei

Hihi, wat grappig. Omdat wij nogal wat keren verhuisd zijn de afgelopen jaren, verhuisde ik ook regelmatig van kant van het bed. Ik was nl wel zo slim om iedere keer die kant te kiezen die het dichtst bij de deur was. Dan hoef ik 's nachts niet zo ver te lopen naar toilet...

merula zei

na dat zijn toch wel nadenkertjes die jij hier zomaar even op tafel gooit!

Mrs. T. zei

Gossie, wat een veranderingen. Wij slapen al jaren op dezelfde plek. Als ik bij het voeteneind met mijn gezicht richting bed kijk, dan slaap ik aan de linkerkant. We hebben wel een keer heel het bed omgedraaid trouwens. ;-)

Bibje zei

kijk en dan kun je nu ook met je andere been uit bed stappen, zou zomaar eens voor hele grote veranderingen kunnen gaan zorgen ;)

clair1991 zei

Ik lig ook links.. terwijl ik als we samen lopen aan zijn rechterkant loop.. anders passen de handen niet.
Het links liggen heeft ook een praktische reden...door de schuine kanten stootte ik steeds mijn hoofd. Mijn man stapt rustiger uit bed:)

wij draaien de matrassen wel een kartslag:)