zondag 20 januari 2013

Ik ben een kip en ik broed me gek

Mensen, ik lijk wel een kip, want ik ben als een idioot aan het broeden op een naam voor mijn praktijk. Het ei is er bij wijze van spreken al, we weten alleen niet wat voor kuiken erin zit.

Op 1 maart gaat Het beginnen! Dan open ik 'm, hoe dat ei dan ook heten zal. Ik zal een lintje doorknippen, of nee, ik nodig Een Belangrijk Persoon uit om dat lintje door te knippen!

(Eigenlijk moet er nog een Belangrijk Ding gebeuren: toestemming krijgen van de huurbaas. Grmpf. Ik vind het spannend lang duren. Stel je voor dat ie nee zegt. Wat dan?
Wat dan??
WAT DAN???)

Maar die naam, daar word ik echt helemaal GEK van!!!
Ik heb al heel veel namen bedacht en ook weer verworpen. Word je midden in de nacht wakker met een Fantastische Ingeving, blijken er, als je 's morgens op die naam googelt, al 592 andere vergelijkbare praktijken zo te heten. En wat 's nachts briljant lijkt, is 's morgens stom, dom en waardeloos.
Toen we zwanger waren, wisten we zó hoe we de Polletjes zouden gaan noemen, dus dacht ik dat ik, met mijn tekstuele vaardigheden, dit ook wel even zou fiksen. Nee dus. En de tijd begint te dringen, want ik moet naar de Kamer van Koophandel, een bankrekening openen, de belastingdienst inlichten, een website laten ontwerpen en een visitekaartje drukken. En nog 1001 regeldingen doen waarbij een naam errug handig is.
Ik wil een naam die mijn visie, doelen en verlangen met de praktijk uitdrukt. Iets met een veelzijdige aanpak, werkelijk oog voor het kind achter het probleem en iets wat geschikt is voor én remedial teaching én begeleiding van kinderen met gedragsproblemen. En misschien ook nog wel hoogbegaafden. Ik schreef er hier al eerder over. In de reactiebox kreeg ik toen best mooie tips, maar De Naam zat er niet bij.

Wilt u weten wat het onder andere allemaal al niet is geworden?
- Bureau Briljant
- Villa Zebra
- Ik zie je
- Oog voor jou
- De Verderkijker
- KeiKnap
- Zie Zo!
- L'ydeaal
- Kaleidoscoop
- Polderwijs
- Lev!
- Stoute schoenen
- De Ezelsbrug
- Knipoog
- In zicht

Ik blijf nog wel even zitten broeden....

19 opmerkingen:

wilmi zei

Oei.. dat lijkt me heel moeilijk. Tsja, het moet een naam zijn die goed voelt en fijn uitspreekt. Succes!!
In ieder geval knap dat je je plannen doorzet. Dat getuigt van lef!
(Hé, is Lef geen leuke naam..lekker kort;)

Inge zei

'met visie'

Doortje Dartel zei

Dit kwam er bij op : De verborgen schat.

sillie zei

ik denk een naam die de lading van de zaak goed dekt, zodat u makkelijk te vinden bent indien de toekomstige klanten googlelen op zoek naar iets als ..uw zaak...

Lies86 zei

Blijding?
Van begeleiding, leiding en blij zijn?

T juffie?
Kinderen noemen hun juffen toch nog steeds wel juffie?

It's me zei

Hoi hoi...ik vind polderwijs erg leuk hoor.....maar misschien is polderweg iets...je helpt ze weer op de goede weg toch ??....ben benieuwd Lydia.....spannend...liefs van ons...xxx...

Mrs. T. zei

Pr8Kind

Saskia Bruinsma zei

Ik ben nu wel erg benieuwd naar wat je gaat doen in je praktijk ... maar Stoute Schoenen klinkt iig goed, hahahaha SUCCES!!!

merula zei

je gaat het dus wel gewoon doorzetten allemaal! Goed joh! Naam wel heel belangrijk idd. Ik vond toen dat er ook al wel een leuke naam bijzat (weet nu even niet meer wat). Iets met juffrouw..... iets vind ik ook wel leuk hoor.
Hoe dan ook succes!

Karien zei

buitengewoon bijzonder

Gerd@ zei

Pollewop

Groetsssssssss Gerd@

ps Tante Pollewop

Anoniem zei

Polderwijs vind ik ook erg leuk. Wat ik nog bedacht:polderpad of 'het polderpad' je brengt kinderen op het 'goede' pad.....
Iets met pol vind ik wel leuk, want passend.
Succes!!
Jojo

Jolanda zei

Violette? (paars in het frans ;-) )

clair1991 zei

de naam van mijn praktijk heb ik gevonden door een engelenkaartje daarvoor te draaien. Ze zijn in het engels, maar ik heb het vertaald in het frans...dat voelde meteen goed.
Misschien een idee: je onderbewuste laten kiezen en dan met je verstand in de goede taal zetten:)

Aikries zei

Ik vind de naam van Mrs. T. erg goed.
Pr8Kind

Christina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Willem zei

Wat een gedoe om een naam. Gewoon simpeltjes "Hier is 't". Weet iedereen meteen waar ie zijn moet. Heb nooit begrepen waarom een naam de activiteit moet 'weerspiegelen'

Marjanneke zei

Kolderpad!

CdeV zei

ter inspiratie: mijn kids gaan naar fundaysclub. vraag ik of het leuk was, zeggen ze van 'ja natuurlijk want het heet fundaysclub'. ze krijgen er bijles en doen er huiswerk en ja mogen ook spelen.