Uitgelezen 2019

dinsdag 15 januari 2013

101 woonideeën

Maar uitvoeren, ho maar. Het schiet hier niet erg op. Dat komt omdat alles met alles te maken heeft. Net als in het groot. Alles heeft altijd met alles te maken, let op mijn woorden.

Maar u vindt het vast leuk om alvast de zooi te kunnen bekijken. Daar zijn blogs voor, die zijn bedoeld voor nieuwsgierige mensen die het leuk vinden een beetje te wroeten in andermans leven. En ze worden geschreven door mensen die een tikkeltje exhibitionistisch zijn. Van die mensen die het aardig vinden een tipje van de sluier van hun leven op te lichten. De lezers denken dan dat het de gehele waarheid is en niets dan de waarheid, maar de schrijver weet wel beter. Die heeft zorgvuldig een tipje uitgezocht dat geen kwaad kan. Het tipje vervolgens overdekt met wat overdrijving, onderkoelde humor, dichterlijke vrijheid of de schijn van volmaaktheid. Of niet, hoor. Er zijn bloggers die gewoon precies schrijven wat ze denken, doen, willen en voelen. \

Ik hoor daar niet bij.
U dacht toch zeker niet echt dat ik vind dat ik een slanke den ben?
Bijvoorbeeld.
Om maar eens wat te noemen?

Maar dit alles terzijde.

Ik heb foto's gemaakt. En die ga ik hier tonen. Zonder tipjes van sluiers, dichterlijke vrijheden en schijnen van volmaaktheid. Dat kan ik namelijk niet met foto's. Anders had ik dat allang gedaan met een foto van mijzelf.
Eerst de praktijkruimte, waarvoor ik nog steeds op toestemming wacht van de verhuurder.
Oeh.
Eng.
Want stel dat ze dat allemaal niet goed vinden wat ik daar ga uitspoken? Dan kan ik het verder wel vergeten. En onze verhuurder is streng. We mogen ook al geen geiten houden. En koeien. Buiten dan, in de gemeenschappelijke tuin. Mag niet, staat in de huurovereenkomst. Echt waar. En erger nog: geen was ophangen buiten. We wonen namelijk Op Stand. En mensen van Stand hebben geen was, die kopen gewoon telkens nieuwe kleren, denk ik. Wat wij hier doen is me natuurlijk ergens nog steeds een raadsel.

Nou.
Schiet je nog een beetje op met die foto's?

Ja. Komt ie. Morgen wordt er hier behangen. Daarna wordt het echt wat. Maak ik ook wel weer een foto van.


En kijk dat uitzicht! Daar geniet ik toch elke dag enorm van. Gisteren hebben de Polletjes wel een kwartier lang heerlijk zitten kijken en lachen om drie eekhoorns die aan het spelen waren. Ik weet niet wat ik leuker vond, die eekhoorns, of die gozers van vijftien en achttien die daar zo'n lol om hadden.Sjonge.
Wat een geklets.

Nu onze slaapkamer. Heel leuk joh, met allemaal dozen.En een minimalistische lamp. Daar ga ik nog wat op verzinnen, sterker nog, daar heb ik al wat op verzonnen, heel creatief met ecoline en haaksels en stofjes,  maar ik durf niet echt te gaan beginnen, want stel je voor dat het niets wordt. Ik ben echt een schijterd, mensen.Dat gordijn is in werkelijkheid echt heel leuk, maar dat zie je nu niet door die zooi.
Ik zoek nog een leuk bedlampje en een dekbedovertrek dat past bij die onmogelijke kleuren die ik dus wel mooi vind, maar de rest der Nederlandsche bevolking niet. Wie weet scoor ik iets in Peru, of Mexico, op de markt in een of ander achteraffig gehucht daar.

De deuren die eruit springen. Daar wil ik ook nog wat mee, maar daar komt het ook al niet zo van. Zelfde oorzaak als boven.101 woonideeën, dat wel, maar het komt er even niet van. Dat is wel zo'n beetje de samenvatting van dit gezwets.
Ik houd u op de hoogte.

9 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Bij jullie slaapkamer dacht ik eerst dat het een kantoor was. Slaapt dat wel lekker met zo'n vol bureau met dingen die je aan werk herinneren?

Karien zei

heerlijk herkenbaar, vooral wat je schrijft over bloggers :-)

Greet zei

Mooi bureau op foto 1. En een geweldige kleurencombinatie van dat blauw en groen. Succes er verder mee!

Stins zei

Heer Bommel is ook een heer van stand, en die heeft inderdaad al jaaaaaren dezelfde jas aan....
Zo vanuit je huis de eekhoorntjes zien spelen is ook pure luxe!
Succes met behangen, groetjes van Mirjam.

Trudy zei

Hé, die lamp, die heeft Mirte ook... Geweldig leuk, zo even rondkijken in jullie domein!

Mama Maai zei

Haha heerlijk stukje weer. Lekker herkenbaar, alles!

Mrs. T. zei

Ik ben dol op binnengluren. Dus keep up the good work.

merula zei

ik zie zeer veel potentie! dus dat komt vast goed.
Jammer dat die bloggers dan niet massaal aanbieden om je te helpen he?

Anoniem zei

mijn tante zei me eens: jij hebt veel meer ideen dan tijd!!

Sinds me dat duidelijk geworden is, heb ik minder vaak dat gevoel van: ik moet dit nog, en dat ook nog.

Dus : stapje voor stapje, en op een gegeven moment is je droomslaapkamer en praktijkkamer klaar! Succes! het goede begin is er al.
Jojo