dinsdag 13 december 2011

Nachtelijke bespiegelingen - deel 1

Als ik de hele halve nacht wakker lig omdat het stormt en ook nog regent en ik bedenk dat ik dus over een 4, 3, 2, 1,5, 1 uur eruit moet en dan door de tegenwind en de striemende hagel moet fietsen om op tijd op mijn werk te zijn en ik lig dan ook nog te berekenen hoeveel energie ik dan moet inleveren en hoeveel ik dan nog overhoud vooral omdat ik 's middags ook nog enge telefoontjes moet kunnen plegen naar nare verzekeringsmensen van pensioenen en arbeidsongeschiktheidstoestanden en ook nog en passant me moet oriënteren op een nieuwe laptop en ook nog moet koken en een leuke, lieve moeder en vrouw moet zijn met belangstelling voor dingen van buiten zichzelf, dan....

zou ik wel een rijbewijs willen hebben.

Maar als ik dan bedenk dat ik dan heul veul geld moet betalen voor dat roze papiertje en eng moet invoegen op snelwegen en ook nog tussen scharende vrachtwagens kan komen zitten en hoe zit dat eigenlijk met gas geven en schakelen, wat is een koppeling toch voor een raar ding - wat betekent het eigenlijk, en dat je dan moet krabben als het gevroren heeft en de lucht nat was en dat het glad en nat en donker kan zijn en dat je dan die fietsers en overstekende honden en katten en kinderen niet op tijd kunt zien en dat rechts voorrang heeft maar niet als ze van een uitrit komen en dat je vóór de rotonde je richting moet aanwijzen en tijdens de rotonde pas als je bijnabijnabijna gaat afslaan en achteruitinparkeren en hellingproef en een heer in het verkeer is meestal een vrouw maar ik ben vast geen heer in het verkeer want ik ben nu eenmaal een aso en ik kan toch juist heel goed fietsen want dat is zo gezond voor mij, dan....

krab ik me nog maar een keer achter m'n oren.


Koninginnedag in Het Dorp. Met stoere broer en opa.

8 opmerkingen:

Gerd@ zei

Uhhh auto rijden valt echt wel mee hoor .... het papiertje halen kost inderdaad enorm veel geld maar het is ook super handig ..............

Succes morgenochtend met al je beslommeringen ...... hoop dat energielevel hoog genoeg is ..

Groetssssss Gerd@

Christina zei

ruiten krabben is anders een heel stuk aangenamer dan achter je oren krabben hoor ;-)

Trudy zei

Toen ik nog aan het lessen was voor dat roze papiertje vond ik het helemaal niks, dat autorijden... maar ik ben zó blij dat ik ´m heb. Nu vind ik het helemaal leuk, een stukje tuffen. Zo leuk dat ik de fiets laat staan, zelfs bij goed weer.... en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling! Succes morgen!!

Mrs. T. zei

Goh, wat een interessante nachtelijke bespiegeling. ;)

baasbraal zei

Mensen , wat een dilemma's Toen mijn moeder 45 jaar was, ging ze scheiden en haar rijbewijs halen. Ik vond haar stokoud, vond het belachelijk dat ze nog een rijbewijs ging halen, terwijl ze al zo oud was. Ik heb nog nooit zo ongelijk gehad. Ze heeft tot haar 82e gereden, overal naar toe, fantastisch! De tijd komt naar je toe meid, op een gegeven moment wordt het heel zwaar om te fietsen, zeker als je niet al te gezond bent..... Denk er nog maar eens over na en neem dan gisteren de beslissing om rijlessen te nemen.

Tineke Plooij zei

Ik heb ooit geprobeerd om mijn rijbewijs te halen, vier keer gezakt.

Achteraf hadden ze in mijn geval gelijk: ik heb niet genoeg overzicht en durf in het verkeer.

Op de fiets gaat dat goed, als je soms wat langer wacht met oversteken bijvoorbeeld. Automobilisten zijn niet blij met een auto voor zich die wat extra tijd neemt.

Als dat voor mij al gold toen ik negentien was, des te meer nu ik 57 ben.

Mijn moeder heeft haar rijbewijs gehaald toen ze in de veertig was; dat was in ons gezin toen ook erg nodig, en ik heb daar veel respect voor, dat ze dat heeft gedaan toen.

Ik reis nu per fiets of met de trein.

Gisteren zat ik in de trein - naar Hilversum op ziekenbezoek - en dacht: heerlijk dat ik me niet op de weg hoef te concentreren.

Maar Lydia, ik zit niet in jouw situatie wat energie betreft.

Nog iets: mijn oudste broer heeft een aangeboren talent voor autorijden, hij vond het altijd leuk, maar de laatste jaren steeds minder vanwege de toenemende drukte, waardoor het veel minder ontspannen is voor hem om te rijden.

Ik wens je dan maar vooral steeds een goede nachtrust toe.

Saskia, Jan en Payal zei

Hihi, als ik dit lees ben ik blij dat ik op mijn 18e mijn rijbewijs gehaald heb ... dat is zo een moment dat je de hele wereld nog aankan, je er niet aan denkt dat je in de winter zal moeten krabben en die verkeersregels er nog in gaan als zoete broodjes :o)
Ik hoop dat je vandaag niet te hard hebt moeten trappen en niet te nat bent geworden!

Anoniem zei

fietsen is gezonder, maar een auto kan heel handig zijn. Ik heb het na plm 186,5 lessen opgegeven..Een tijdje terug kwam er een brommertje in mn leven. die brengt me toch wat makkelijker van a tot z dan de fiets en OV kunnen. Kan een uitkomst zijn bij weinig energie..Maar je moet er tegenwoordig ook voor lessen. an sich goed, maar wel geldrovend.
Misschien is een electrische fiets t.z.t. wat voor je?
slaap lekker vannacht! esje