zaterdag 24 december 2011

GGGGGGRRRRRMMMMMBBBBLLLL

Sorry mensen, ik gebruik u even als meelevend publiek. Ik neem tenminste aan dat u bij het lezen van dit stukje meelevende gebaren maakt, zoals hoofdschudden, het laten hangen van uw schouders of dat u juist uw handen in opperste wanhoop ten hemel heft, en ondertussen volop 't is toch wat en nounou  en arme, arme Purperpol voor u uit murmelt.
Grote Pol is aan het werk, Kunstpol bezorgt zijn folders en Parapol zit verkleefd aan z'n computer, dus daar kan ik helemaal niets van verwachten. Nee, u moet het nu even voor mij doen. En ik vertrouw op u, op uw schouders ligt een zware, verantwoordelijke taak, of u het nu wilt of niet.

Al een week lang wacht ik op een pakketje. En dat komt maar niet. Ik wacht nog wel met zoveel smart, dat wilt u niet weten. Elke dag ploffen er weer honderden kerstkaarten en rekeningen op onze mat, worden er pakketjes voor jan en alleman hier bezorgd, maar MIJN pakketje is er telkens niet bij. En bovendien is de helft van al die post ook nog eens verkeerd bezorgd. Gisteren werd er zelfs aangebeld, ik denk: PAKKETJE, staat er politie voor de deur. Ook al verkeerd.

Vandaag, vijf minuten geleden zelfs, kwam dan de postbode weer eens langs. Twee brieven. Niet voor ons, maar voor de buurmannen van nummer 16. En dat was het. Ik ben slim, ik ga naar de brievenbus van nummer 12. Dat huis staat al twee jaar te koop, niemand die naast ons wil wonen. Jawel, post is blijven hangen in de brievenbus: ik vis er voorzichtig één brief uit, een ander pakketachtig iets valt, ondanks mijn precisie, binnen op de mat. Blijkt die brief inderdaad voor mij te zijn. Van het ziekenhuis nota beide bene! Een Belangrijke Brief Van Het Ziekenhuis!!!!  Echt, mensen, we hebben hier op de Veluwe zulke snuggere postbodes, daar zakt je broek van af.

Ik ga de makelaar maar eens bellen. Dinsdag. Of ik laat de Polletjes inbreken bij ons buurhuis, als ze tijd voor me hebben. Staat de politie binnenkort waarschijnlijk wéér voor de deur.

Zalig kerstfeest. Grrrrrmmmmbbbllll.11 opmerkingen:

Greet zei

De brievenbus van nummer 12 afplakken en een briefje erbij: post bezorgen op nummer 14.

Neeltje zei

Ja dat is een goed idee van Greet!
Ik hoop dat jouw kerstgevoel nu niet, net als waarschijnlijk je pakketje, op de deurmat van de buren ligt...

marion zei

zalig kerstfeest

CdeV zei

inbreken die handel! ze zijn toch nog minderjarig? :-) (geintje..... oeps kan dit zo wel op het www....?) vrolijk kerstfeest!!

Trudy zei

Ik heb me helemaal ingeleefd... nou nou, ´t is me wat... Ik woon op de rand van de Veluwe en elk jaar krijgen we een kaart van een ander met kerst in de bus gegooid. Vorig jaar nog weggebracht naar het goeie adres, dit jaar heb ik ´m trug gemieterd in de bus. Met een sticker verkeerd bezorgd erop. Klaar!!

Wondelgijn zei

Wat een gruwel om te weten dat je pakketje er wel is, maar op de verkeerde mat! inbreken zeg ik.... Ik bedoel... een vrouw kan toch niet zo lang in spanning blijven zitten! Toch?
Vrede op aarde! Hahahaha ;-)

It's me zei

Merry Christmas....!!..xxx

Saskia, Jan en Payal zei

Grommel er maar gerust op los ... dit jaar geen kerstbonus voor de postbode zou ik zeggen!
Plak die bus nast maar af zoals Greet al zei ... ik hoop dat de makelaar zo lief wil zijn om de deur even te komen openen zodat je op zijn minst aan je post kan!

Mocht je voor dinsdag toch nog besluiten om in te breken kan je nog steeds onschuldig pleiten en zeggen dat het jouw huis toch moet zijn aangezien jouw post met jouw naam op de deurmat lag :o) ofwel plit je gewoon ontoerekeningsvatbaar ... 't was in een vlaag van nieuwsgierigheid :o)

Judith zei

nou ben ik wel erg beneiuwd hoe t afloopt en of t jouw pakketje is...en dat de makelaar een beetje meewerkt!houd je ons op de hoogte?

Wiek zei

Balen, als de post zo onoplettend bezig is!
We zien het hier in de flat ook geregeld, worden er kaarten bovenop de brievenbussen gezet omdat ze verkeerd bezorgd zijn. Helaas ook vaak zonder dat er moeite gedaan wordt om even uit te zoeken voor wie het dan wel is.

De Repel zei

You've got to be kiddin' me! Ik leef totally mee! Ik zeg: laat inbreken die kinderen! EN laat ze daarna alle postbodes van de regio molesteren! (Dit zei ik niet hardop, echt niet)