zaterdag 16 januari 2010

Keuzemenu

De Polletjes bakten gebroederlijk pannenkoeken. Die hadden we namelijk al een hele tijd niet gegeten. En het werd dus de hoogste tijd, volgens Parapol. Grote Pol en ik hadden geen zin in pannenkoeken en aten dus niet mee.Wij hadden andere plannen.


Uit de krochten van de berging diepten we ons fonduepannetje op (let op het design!) en brouwden weer eens een ouderwets kaasfonduemengsel. Zwitserse. We trokken nog net onze geitenharenwollen sokken niet aan. En ook niet de bruine met oranje schapenwollen gebreide vesten met enorme houten knopen. Het spinnewiel staat nog spreekwoordelijk op zolder en ook de lavalamp is veilig opgeborgen. De druipkaarsen in de wijnflessen zijn we vergeten aan te steken.
Volgens Kunstpol is alleen de chocolade uit Zwitserland lekker. En hij gaf ons een wijze les: 'Want waar kennen we Zwitserland nou van? Van de CHOCOLADE en NIET van de kaas. Denk maar aan wat de buitenlanders zeggen als je Holland zegt. KAAS. Dus.'
Kortom, belachelijk, zo'n Zwitserse kaasfondue. Daar dachten wij fundamenteel anders over. Es hat uns sehr geschmeckt.

En nu is het Schluss. Ik ga even jodelen in de sneeuw.

8 opmerkingen:

Toaske zei

Hahaha, dat pannetje is juist helemaal in!

Karien zei

Dubbel genieten toch!

Juudske zei

Hahaha Leuk pannetje!Lekker hoor kaasfondue. Dat eet ik als manlief iets eet waar ik echt niet van houd..Hij lust alles juist.. bahalve kaasfondue.
Kjell zou ook voor de pannenkoeken kiezen!

Mirjam zei

O, herkenbaar hoor, die geitenharensokken, bruine gebreide truien met grote knopen, oranje en bruine accesoires ;). Kan er zo een aantal mensen in uittekenen. Een vertrouwd gevoel geeft het me ;).

Maar goed, kaasfondue, heerlijk!! Daar doe ik hier alleen mezelf een plezier mee, de mannen hebben dan toch echt het liefst pannekoeken, mét spek! Alleen is de spek die ze hier verkopen helaas toch anders (??) dan in NL....jammeldepammel!

Mirjam zei

Ennem, jodelen in de sneeuw om half tien 's avonds?!?! Als tegenwicht voor die hondjes? ;))))

Madelief zei

Heerlijk kaasfondue! Ik heb me er alleen een paar jaar terug helemaal stijf aan gegeten, zodat ik het een jaar niet meer lustte.

clair1991 zei

nostalgie, nostalgie....o.. mijn moeder heeft een bijpassende broodtrommel.. zal ik die voor je bewaren?...

geweldig toch...heb je overigens mijn recept voor pannenkoekentaart wel eens gelezen? Zo lusten jullie ook pannenkoeken..al is een lekkere kaasfondue niet te versmaden...

grts

Tricky zei

hmmm, dat ziet er zo lekker uit... zowel de pannenkoeken als de kaasfondue!
beide zijn hier lang geleden... je brengt me op ideeën!