zaterdag 10 januari 2009

Scaffolding

Een begrip uit de bouw dat de laatste jaren steeds vaker opduikt in het onderwijs. Steigerbouw.

Om een kwetsbaar kind te helpen ontwikkelen, kun je als leerkracht steigers om hem heen zetten. Je helpt hem, steunt hem waar het moet, complimenteert hem waar het kan, je zet hem in zijn kracht. Het kind wordt er sterk van en zal zijn taak steeds beter kunnen volbrengen. Ik vind het altijd fantastisch om te zien hoe leerlingen daarvan opbloeien.

Het is geweldig om te merken dat er zoveel mensen om ons heen staan met hun gebeden, kaartjes, mailtjes, gesprekjes. Het doet me zó goed, het helpt me echt en we genieten ervan! Ook hierdoor heerst rust en vrede in me.
Voor mij een reden voor weer eens een nieuw goed voornemen: attenter zijn bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van anderen: ik wil ook echt zelf meer aan scaffolding doen, want het maakt het leven mooi!
Dank jullie wel!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Lydia!
Goed idee om een blog bij te houden. Ik vroeg me al af hoe ik nou het beste op de hoogte kon blijven van hoe het met je gaat. Ik heb veel waardering voor de positieve toon van al je verhaaltjes. Ik blijf meeleven! Als ik je eens concreet kan helpen bij het één en ander, dan hoor ik het wel. Liefs, Marije