Uitgelezen 2019

woensdag 26 februari 2014

De toiletrol - een nieuwe aflevering van Wel en wee in het huishouden van mevrouw Pee

We lopen hier in huize Pollenstein nogal eens tegen organisatorische probleempjes aan. Ook na 23,5 jaar huwelijk blijken er verschillen in inzicht overeind te blijven. Omdat Grote Pol een groot deel van het huishouden op zich neemt, moet en mag ik bepaalde dingen loslaten, maar toch, er blijft nogal eens iets jeuken.
Het dopje op de tandpastatube is nooit een probleem geweest.
De kwestie van de klep van de afvalbak open of dicht is eindelijk opgelost door een bak met voetpedaal te kopen, zodat Grote Pol ergonomisch gemakkelijk en snel zijn zooi in de bak kan kiepen. Het gaat zo vlot dat hij nu niet meer bang is voor de vieze luchten die zouden ontstaan door een dichte bak.

Maar er blijven nog wat onopgeloste zaken over.

Wat te denken van afwas in de gootsteen zetten? En dan restjes koffie erin gieten? Ieks, bah en jakkie. Ik hoor u meelijdend zuchten, waarvoor mevrouw Pee's hartelijke dank.
Of meelresten in diezelfde gootsteen vegen, zodat ze na aanraking met wat water veranderen in drillerige klodders die bij mevrouw Pee braakneigingen oproepen?
Hoe vaak vervangen we het vaatdoekje? En knijp je dat doekje na gebruik uit of leg je het kliedernat op een viezig hoopje op het aanrecht?

Maar nu hebben we weer een nieuw verschil in huishoudkunde ontdekt. Een van ons, ik noem geen naam, wil dat degene die het laatste velletje toiletpapier gebruikt, ook meteen een nieuwe rol op de houder doet. De ander vindt dat juist degene die met een nieuwe rol gaat beginnen dat moet doen. Daar heb je als je op het toilet zit toch tijd genoeg voor. 
We komen er niet uit.
Wat is bij u thuis de gewoonte? Wilt u alstublieft even stemmen hiernaast? Hopelijk kan ik Grote Pol dan overtuigen van mijn gelijk. Het gaat er hierbij echt om dat u stemt op datgene wat werkelijk in de praktijk gebeurt en niet om de gewenste situatie.

Ik dank u wel voor uw aandacht.

28 opmerkingen:

Karien zei

Hah, leuk onderwerp! Regels hierover opstellen zou bij de Achterbergen helaas tot problemen leiden. In plaats daarvan proberen we ten strijde te trekken tegen onderlinge ergernis, en de onderlinge dienstbaarheid aan te moedigen. En volgens mij helpt dat. Ik kan me tenminste niet heugen dat er de laatste jaren een woord aan vuil is gemaakt.

erika zei

Het vervangen van de toiletrol gebeurt hier netjes door degene, die het laatste velletje gebruikt heeft. Maar..... hóe hang je die rol op, met het af te trekken gedeelte naar voren ( vind ik ) of met het af te trekken naar achteren. Heb je het ene probleem opgelost, dient het volgende probleem zich aan... zucht.

Anoniem zei

Jeeminee, waar gaat dit over.....?
Ik zou zeggen. ga scheiden.

marijke zei

hahaha,

Eigenlijk ben ik het eens met de tegeltjeswijsheid: "denk niet bij het laatste vel, die na mij komt redt zich wel".

Maaaaar in de praktijk komt het meestal voor dat degene die naar de wc gaat de rol vervangt. Ooit heeft 1 van de pubers vanaf de wc met haar mobiel gebeld dat het papier op was...

van alles wat in huis en tuin. zei

Ja....wat doe je als je te weinig hebt en je zit boven??? Weer een probleem er bij want.....die van mij hoort me dan niet roepen (expres?) Ja wat doe je dan?
In ieder geval is bij ons de verdeling: manlief legt de komende rollen alvast op de trap, ik neem ze mee naar boven en plaats ze op die lange paal/houder (zo kunnen we er weer een poosje tegen)dus gaat dit bij ons in harmonie!! Ja dat kan je niet van iedereen zeggen.....
Succes met het krijgen van je gelijk, vertel je nog even wie er heeft gewonnen? En wat was de prijs eigenlijk?

Mrs. T. zei

Het is net als op school vroeger. Gewoon het schoolbord uitwissen aan het begin van de les. Dan doe je het allemaal maar één keer. ;-)

Anoniem zei

Hihihi, wat een enorm KOMISCH schrijftalent!!
Enne.. ik heb gestemd hoor.
Succes met het uitwerken van je enquete ;-)

merula zei

ik heb gestemd hoor!

merula zei

valt er trouwens ook iets te winnen? ;)

Anoniem zei

Regeltjes, regeltjes, regeltjes...

Maar wat maakt het nou uit of je aan het begin van je poep- of plasbeurt een nieuwe rol moet ophangen of aan het eind? Of je nou voor het één of voor het ander kiest, statistisch gezien moet je ws. even vaak een nieuwe rol ophangen.

Dus doe je man en je huwelijk een plezier en hou op met dat onnozele gekibbel over futiliteiten en misbruik je blog niet door er je gelijk mee te proberen te halen.

Opdracht: schrijf in je volgende blog eens iets aardigs over je man.

Annemiek zei

Wat jammer dat sommigen van jouw lezers zulke nare commentaren achterlaten , en dat dan heel dapper anoniem doen !
Ga zo door met schrijven , ik geniet ervan en ik heb gestemd hoor !
Groetjes Annemiek

erika zei

nou ja, zeg, sommige anonieme lezers/commentatoren nemen dit wel heel serieus !! Geen gevoel voor humor ?? Niks van aantrekken...

Anoniem zei

Ha Ha , IK zucht , IK lach en Ik .... IK hang De nieuwe rol op.
De rol hangt, en IK heb me er al lang gelden bij neergelegd.
Je schrijft leuk. Je stukjes lezen is pure ontspannig voor mij.
Degene die commentaar geven begrijpen de intensie van schrijven niet. Ga zo door!
Pien

Aikries zei

Wat een vervelende commentaren hierboven! Niks van aantrekken hoor!
Je hebt heerlijke humor.

Anoniem zei

Leuk!
nu nog een item over de weg die de lege toiletrol te gaan heeft na vervanging. of verdwijnt die bij jullie wel meteen in de prullebak of oudpapierbak??

Es

Anoniem zei

Nou bij ons gaat het heel goud, wij hebben een moeilijk ding om de rol aan op te hangen (van een bekende gekregen) dus hangt mijn man hem op, en ik leg de nieuwe gewoon naast de w.c.! geen woorden maar daden, het lege rolletje gooi ik in de prullenbak
wat een onderwerp!!!!!
maomi

Desiree zei

hier is het degene die de rol leeg maakt hangt een nieuwe op.
Met als gevolg dat ik zeer regelmatig op de wc kom en daar een rol met nog één (of een half) velletje aantref :-(
En dan inderdaad nog eens worden over het voor of achterlangs afrollen. En niet te vergeten: gaat het lege rolletje in de wasbak? Of de grond? Of netjes in de papiercontainer?
Grote vragen voor het kleine kamertje!

wilma zei

Leuk onderwerp. Ik erger me altijd als de laatste geen nieuwe rol ophangt. Kleine moeite toch?Manlief zegt ook: war maak je je druk om? Gewoon het gemak om het niet te doen,vind ik niet leuk.
Ha we hadden eens een receptive in een chique restaurant.(niet mijn sort,maar vooruit) en in geen een,dus nergens papier t evinden.
Heb het gemeld hoor. Mevrouw kleurde tot achter haar oren. Jammer, chique of niet. Vind het raar,toch??
Groet, Wilma

Anoniem zei

Wij proberen de kinderen bij te brengen dat ze een nieuwe rol ophangen als ze hem leeg maken. Beneden gaat dat goed, maar in de badkamer..... Daar hebben we geen voorraad, veel te vochtig!
Maar als ze beneden de laatste rol uit de voorraad ophangen, moeten ze eigenlijk ook de voorraad weer aanvullen. Maar dat gebeurt maar zelden.
Als het gewoonte is om tijdens het zitten de nieuwe rol op te hangen, pak je dan nooit mis bij de voorraad........ dat vind ik de reden voor een nieuwe rol klaar hangen als je klaar bent!

Groetjes,
Tineke

MarjaK zei

Leuk logje! Bij ons vervangt meestal degene die het laatste velletje gebruikt de rol. Maar ja, dan dat lege rolletje....vaak landt dat toch wel in de wasbak:-(
Niets aantrekken van die zuurpruim opmerkingen, hoor, misschien heeft het bij hun wel een gevoelige snaar geraakt;-))

Tineke Plooij zei

Ik ben voor: toiletrol vervangen zodra je het laatste velletje hebt gebruikt.
Ik vind het namelijk heel onplezierig om op het toilet te zitten, en dan te ontdekken dat er een nieuwe rol nodig is.
Het lege rolletje gaat bij mij naar het oud papier.

Greet zei

De vraag is: hoe hang je het rolletje op? Met het losse eind naar voren of tegen de tegels aan?

Helmadix zei

hier gewoon een losse rol op het vensterbankje, niemand die wat hoeft te doen.

Wondelgijn zei

Hahaha, zolang mensen verschillen, zullen er ook verschillende manieren van denken zijn. Ben ik bang... ;-)

Anoniem zei

hoewel ik al heel lang bij je lees en nog nooit gereageerd
Heb , behalve stilletjes meestemmen, ga ik het nu wel doen. ik vind dat je heel leuk schrijft en heb met veel plezier meegelezen. ik heb nu ook weer gestemd en ik hoop dat je je niets aantrekt van mensen die geen humor
Hebben en zure en nare comments achter laten.
hartelijke groeten van Tineke Johanna

Meta Kolkman zei

hahahaha lol, herkenbaar! hier ben ik degene die wel gelijk de rol vervangt. heb dus gestemd op de socialen...... ;)

Anoniem zei

Denk niet bij het laatste vel:
Wie na mij komt die redt het wel...

Anoniem zei

bij ons is het de kunst zoveel mogelijk lege rolletjes in elkaar te schuiven (knikken mag)! irgendwann gaat dan een zware rol naar de papierbak.
Doei,
Jojo