Uitgelezen 2019

maandag 3 februari 2014

Een stom berichtje. Bah. Doei.

Soms val ik tegen. Dan denkt u, terwijl u eindelijk weer een berichtje van mij leest, waar u zich aanvankelijk op had verheugd: 'Wat een stom berichtje. Bah. Purperpolletje was dit keer niet in vorm.' Of: 'Wat een gebazel. Het gaat helemaal nergens over, zoals altijd, maar nu is het echt helemaal niet meer leuk.'
Maar, mensen, dat is het leven. Soms valt het mee, soms valt het tegen. 

Ik val mezelf ook wel eens tegen. Gisteren nog. 
Toen dacht ik even verder te gaan aan mijn schilderwerkje - waarvan ik echt allang niet meer verwacht dat het een meesterstuk gaat worden, maar hé, énige kwaliteit mag ik toch wel van mezelf verwachten - en het lukte gewoon niet zoals ik het wilde. Ik wilde loskomen van het streven naar een realistische schilderstijl, want dat lukt me toch nooit en ik vind hatseflats impressionistischachtig kwasten juist ook zo leuk. Maar dat lukte dus niet.
Ik plempte wat bloemen, anemoonachtige gevalletjes zo hier en daar rond de gemberpot die al een tijdje op het doek stond. Dat lukte aardig. De basis was gelegd. Het zijn wel allemaal bloemen-van-voren, terwijl mijn blommekes altijd alle kanten op staan, maar nou ja ach hee. De zon stond erop en de bloemen bogen zich allemaal naar het licht, zullen we maar zeggen. 
Toen moesten er nog stelen aan. Daar ging het helemaal mis. Dat zijn rechte strepen geworden die heel raar in die pot verdwijnen. En nee, dat is niet leuk expressionistischsoortigdinges of kubistisch, fauvistisch of dadaïstisch of welk label je er ook aanhangt, dat is gewoon kinderlijk. Ik weet echt niet hoe ik dat nu weer op een volwassen manier moet herstellen.
En dan die tafel, lé-lijk, nee echt lééé-lijk. 

Ik stort me dus maar weer op een breiwerkje, het lezen van een boek of het schrijven van een blogje. Dat kan bijna niet mislukken. 
Nou ja. Tenzij u denkt bij het lezen van dit berichtje: 'Sjonge, die Purperpol, die is echt niet meer wat het geweest is. Bah. Ik wil nooit meer iets met haar te maken hebben. Doei.'

Update: 14.55 uur: ja hoor, al één volger kwijt. 

19 opmerkingen:

Karien zei

Hahaha, je doet me denken aan Jans van Jan en de kinderen. Bijna soortgelijk verhaal. Met dien verstande dat háár schilderij er inderdaad niet uitzag. En dat van jou - misschien moet je er eens met andere ogen naar leren kijken? Het is gewoon mooi.

Greet zei

Is dit wat men noem naïeve schilderkunst?
Ik doe het je niet na en Van Gogh schilderde ook niet in één keer zijn, wat in de literatuur en muziek, magnus opus wordt genoemd.

merula zei

geef jezelf even een aai over je bol en schenk een kopje thee in dan komt alles goed!

Ada zei

Gewoon volgende keer beter. En stukjes schrijven kun je prima. Ik vond 'Nachtelijk avontuur' heel erg grappig!

Aikries zei

Niet om te slijmen ofzo hoor, maar ik vind je schilderij heel mooi. En ook heel knap!

van alles wat in huis en tuin. zei

Joh, wees blij dat de gemberpot op een gemberpot lijkt en dat je aan de bloemen kunt zien dat het bloemen zijn!!
Je moet voor de eerste keer met IETS tevreden zijn!
IK zie tenminste wat het is (en dat wil heel wat zeggen.....)

Mrs. T. zei

Eigenlijk vind ik het een prima schilderij.

Zeeuwse Mama zei

Ik vind het een beetje een van Gogh stijl hebben. Ik dacht tenminste dat die zo heette, die man met oranje achtige haar.
Je kunt het beter dan ik, en het is kleur-rijk, dat vind ik mooi.
Enne... ik vind; je bent volger, of je bent het niet. Je leest dus trouw alles. Ook als het je niet zo aanstaat of een keer wat minder vindt; dat geeft niet. Het zit 'em in de afwisseling. Maar dat vind ik ;-)

Anoniem zei

Echt een volger kwijt? hahahahahaha! Het is toch knap dat je er aan bent begonnen? De inspanning telt en niet het resultaat. Ik mijn hoofd kan ik ook heel goed zingen, maar als ik mijn mond open doe..............

Groetjes Liesbeth

wilmi zei

Ik vind em prachtig. Het heeft wel wat van Gogh achtigs ja.
Wel van je oren afblijven alsjeblieft.
Anders hoor je die wekker niet als het echt nodig is;)

Vlijtig Liesje zei

Ik vind het een leuk schilderijtje hoor! Inderdaad iets van Gogh achtigs heeft het.

sillie zei

Hm maar vond je het leuk om te doen gewoon wat hatseflatse? met je kwaste(rijmt lekkerder dan met n eraan) daar gaat het toch om? Ik denk jah die vrouw heeft gewoon fun gehad...tot aan die stelen dan toch?;-)

Anoniem zei

kijk even naar de vaas met bloemen op dit schilderij van Matisse: :http://www.josabela.com/artawareness/lesson19PurpleRobe.aspx en zie de vele overeenkomsten in kleur en stijl..Matisse heeft hier jaren op doorgestudeerd, jij hebt het nu al in je. Ik voorspel een grote carriere als meestervervalser voor je...
Esje

wilma zei

tja, ik vind tekenen ook leuk. Soms lukt het he en soms....
Vragen ze een hond te tekenen, doe ik het en dan hoor je: Ik vroeg niet om een koe!.Vooruit maar . Bij jou kun je idd zien wat het is. Zoek rond op google,vind je leuke dingen hoor ook voor olieverf enzo.Succes.
Groet, Wilma

Anoniem zei

Esje heeft gelijk!
Je ziet ook wat Matisse gedaan heeft om zijn stelen niet raar in de vaas te laten verdwijnen: hij heeft er bloemetjes overheen geschildert; zelf zou je nooit een bloem met zo een korte steel precies midden in de vaas zetten!!
Dus....gewoon verder schilderen...tot je tevreden bent!
Doei,
Jojo

Wondelgijn zei

*schater* Ik geloof er niks van! #eenvolgerkwijt
Lief gek mens... ;-)

Maai zei

Dikke kus Polletje, deze horen erbij, helaas

Anoniem zei

Gewoon doorgaan, je bent gewoon nog niet klaar! Je hebt de basis gelegd en die is goed. Prachtige kleuren, goede compositie, en als Matisse erin herkend wordt, doe je het toch niet slecht lijkt mij. Keep going, keep smiling! :-)

Véronique Hersbach-Schwiebbe zei

Volger kwijt? Dan ben ik je nieuwe volger, heb de afgelopen weken (in plaats van hard studeren en schrijven) je hele blog-tot-nu-toe gelezen. Geweldig! Ik herken mezelf op een aantal punten in jou en ik hoop heel erg dat je je schrijfsels nog lang met ons wilt delen.
Groet, Véronique