woensdag 1 januari 2014

Een fris begin

Een dicht neusgat, links als ik op m'n linkerzij lig, rechts op rechterzij, een mond zo droog als de humor van Polletje 1, gebarsten lippen en niezen die wel opkomen maar niet doorzetten: de slaapkamer is duidelijk aan een grondige schoonmaakbeurt toe. Overdag heb ik namelijk nergens last van.
Vriendin heeft sinds kort een schoonmaakhulp en op mijn vraag of die hulp bevalt, zegt ze dat deze goed doorwerkt en wel de bovenkant van de deurposten afneemt, maar niet de rand van het bed. Ik doe beide dingen nooit.
let niet op de vensterbank met verfvlekken.
Om het nieuwe jaar fris en opgelucht te kunnen beginnen maakte ik gisteren dus de slaapkamer schoon. Inclusief randjes van het bed en bovenkant van de deurposten. Ook de plinten, de vensterbank aan de buitenkant (zo ver als ik reiken kon) en zelfs de stopcontacten nam ik mee.
Het enige wat ik laat zitten is een berg ceremoniële pluisjes. Maar die ligt ook op een onbereikbare plaats. Zo ongeveer in het midden op de plint achter het hoofdeinde van ons bed.
Ik ga u niet vertellen waar deze pluisjes vandaan komen. Daar mag u dit jaar eens rustig over nadenken.
Ik stond deze stralende dag van dit verse jaar in elk geval op met een fris hoofd, een ademweg die volkomen vrij was en een opgeruimd gemoed.
Een goed begin.


5 opmerkingen:

Karien zei

Je humor heeft de jaarwisseling gelukkig overleefd. En je blogje is een goede aansporing voor mij om het schoonmaken in het Achterbergse huishouden serieus te nemen. Heel herkenbaar, die verstopte neus!

Grace zei

Ha! Gelukkig nieuwjaar! En een fantastische nieuwjaarsschoonmaak gewenst! Groetjes,
Grace

Greet zei

Gezegend Nieuwjaar voor alle Pollen.
Ik heb én een hulp én een verstopte neus, maar ze heeft de slaapkamer nog geen grote beurt gegeven. :-)

van alles wat in huis en tuin. zei

Gelukkig nieuwjaar! Wat een fantastisch begin van het nieuwe jaar, dat beloofd wat voor de toekomst Lydia!
Ik ben helaas allergisch voor zomerpollen: vandaar dat ik in de zomer maar niet bij je langs kom. Zou het ook gelden voor Pollen die bij mij langskomen in die tijd? Ik heb geen idee, weet jij er meer van dan hoor ik dat graag. Nou ja, het is nog lang geen zomer toch?
Ik wens je het allerbeste voor dit nieuwe jaar toe met alle pollen in jouw omgeving!

Groet Trijnie

Anoniem zei

Hier mmoet ik even nadenken hoor,
binnenkort komt ook mijn hulp, je hebt me op een idee gebracht!

Prachtige opname van die zwanen, ik hoop ook zo wit en vol gratie en gehoorzaam door het nieuwejaar te gaan ! (niet zwemmende,maar dat hoeft niet he?)
Voor jullie een heel mooi 2014!
maomi