Uitgelezen 2019

dinsdag 24 december 2013

Heil en zegen

Jongste Polletje, folderbezorger, ging gisteren en vandaag weer de deuren langs om namens zijn werkgever de mensen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling te wensen. Alhoewel, dat viel nogal tegen, want via het kaartje werd de mensen Veel voordeel in 2014 toegewenst (wat natuurlijk te verwachten valt van zo'n commerciële organisatie - het nieuwe jaar verwordt in hun belang tot een jaar waarin voordeel de hoofdrol krijgt - fundamenteel iets anders dan Heil en Zegen, om nog maar te zwijgen over de betekenis van kerst in de ogen van de adverteerders). Hij kreeg een brief met voorbeeldtekst die hij letterlijk zou kunnen oplezen. Dat heeft hij niet gedaan. Gelukkig maar.
Ik citeer uit de instructiebrief:
  • Stel je netjes voor. Bijvoorbeeld: 'Ik ben (naam), [PIEP] bezorger.
  • Namens [PIEP] wens ik u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, en natuurlijk veel voordeel in 2014!'
  • Overhandig daarna het eindejaarskaartje.
  • 'Naast het [PIEP]pakket kunt u alle aanbiedingen ook vinden op [PIEP].nl en in de [PIEP] app.'(laat hierbij de achterzijde van het kaartje zien)
  • 'Als u de app nu downloadt kunt u een iPhone 5c winnen.'
Ik wens u een zalig kerstfeest, waarop we waardig en blij mogen gedenken en vieren dat onze Redder is geboren, die ons werkelijk Heil en Zegen wil brengen in het nieuwe jaar.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

En zo is het. Dank je. Jij ook met al je pollen!

franca zei

Zalig Kerstfeest voor jou en de jouwe!

Greet zei

Op jouw artikel over Geen zin, reageerde ik, bij wijze van grapje, met Amen. Op jouw laatste zin in dit artikel wil ik volmondig met Amen reageren. Ook voor jou en de jouwen een zalig kerstfeest.

Anoniem zei

Oprecht en alleen maar Amen

Anne zei

Alle goeds voor jou en je dierbaren.