Uitgelezen 2019

zaterdag 21 december 2013

Rolmodel met droge worst

De bel gaat. Ik zit midden in een bijlessessie Engels aan twee verliefde leerlingen. Eigenlijk kan ik niet opendoen, vind ik, maar die twee werken zoet door aan hun opdrachten en ik kan dus eigenlijk best even weg. Ze zullen heus niet stante pede gaan zitten zoenen, want Engels werkt bij hen nu niet bepaald lustopwekkend.
Ik verwacht de buurman die uitgeleende boeken zou komen ophalen, maar nee, Ruben, ons rolmodel, staat voor de deur. Vijf jaar geleden schreef ik hier over hem en sinds kort woont hij met zijn vrouw en kinders in onze gemeente. Ruben is niet alleen gekomen. Hij heeft een enorme gereedschapskist bij zich, volgepakt met lekkere spulletjes. 'Hier, voor jou,' zegt hij, 'ik heb al zoveel kerstpakketten gekregen en ook een jasje en van-alles-en-nog-wat en jij bent ZZP'er, dus je hebt vast helemaal niets gekregen.'
Ik ben totally flabbergasted en weet niet zo snel mijn dank voor dit ontzettend lieve, hartelijke gebaar over te brengen. Bedank hem flauwtjes en spoed mij weer naar mijn klantjes die inderdaad rustig doorgewerkt hebben.
Wow, van Ruben heb ík wat geleerd. Ik wil ook zo lief en hartelijk zijn. Ik zou zo'n pakket vast niet zomaar weggegeven hebben. Dank je wel, Ruben, voor dat kerstpakket, maar vooral voor die fantastische les die je me leerde.

9 opmerkingen:

Karien zei

Het is je van harte gegund, zo leuk!

Tineke Plooij zei

Wat een ontzettend lief gebaar!

Inge zei

Mooi en lief!

Jet zei

Wat fijn! Geniet er maar lekker van!

Greet zei

Geweldig, toch!
Mijn Turkse vriendin en haar man werken voor hetzelfde bedrijf. Zij krijgen twee dezelfde kerstpakketten. Elk jaar krijg ik van haar een ongeopend kerstpakket. Zo ontzettend lief!

Mrs. T. zei

Wat goed zeg!

merula zei

ooo ze bestaan dus echt die mensen!?
Geniet ervan

Willem zei

Hoe moet je dit cadeau/kerstpakket duiden vraag ik me af. Vooral voor wie de gereedschapskist bestemd is. Toch een stille wenk richting geliefde? Of eist het zijn tol dat ik al meer dan 45 jaar de familiekring van jouw vader verkeer en dus min-of-meer geïnfecteerd ben?
Hoe het ook zij: Een gezegend Vredesfeest en een voorspoedig 2014 voor jou en allen die je dierbaar zijn toegewenst.

Zeeuwse Mama zei

Ha! Dat palmpje ;-)
Maar lief inderdaad!