maandag 28 mei 2012

Compleet voor gek


De Polletjes menen ons voor allerlei verschrikkelijke vergissingen te moeten behoeden.
Net zoals wij hen proberen te sturen in het nemen van hún beslissingen (ik noem even wat voorbeeldjes van vandaag:
wel of niet leren voor examens
wel of niet  in de brandende zon met minimaal 30 graden in de schaduw gaan zoeken op een zandverstuiving vijftien kilometer heuvelopwaarts naar resten van oorlogsvliegtuigen
wel of niet in een volgepakt Gelredome gaan juichen als Denemarken op 9 juni punten scoort).

Maar wij doen er wat laconiek over, proberen desondanks los te laten, voor de Polletjes is het een halszaak ons te beschermen. Tegen onszelf. Mooi, natuurlijk.
Ze hebben het goed met ons voor.

Het vervelende (voor hen) is dat we er niet naar luisteren.
Zo zouden wij onszelf compleet voor gek zetten als we dat be-lách-e-lijke lied dat Grote Pol schreef voor zijn zwager en schoonzus ook daadwerkelijk echtecht zouden gaan zingen op het feest van hun zilveren bruiloft. Ondanks alle waarschuwingen en dreigementen (wij gaan weg als jullie dat doen) hebben we doorgezet.

Toen ik zaterdag met Parapol wikkend en wegend voor een muur vol potten verf stond om een kleur voor het bankje voor ons huis te kiezen, moest hij me behoeden. Bijna had ik purper gekocht. En dat is geen grap, dat vind ik nu eenmaal een mooie kleur. Een beetje het kleurtje dat u aan weerszijden van deze site ziet. Bovendien leek het me wel leuk kleuren bij de voordeur. Bij Parapol, wit weggetrokken, sprongen de tranen in de ogen. Die kleur, die kleur! Nee, dat kon toch echt niet. Hij ging voor me staan, zodat ik niet naar de kassa kon ontsnappen en drong me een pot donkerappelgroen op. Daarmee zou ik mezelf en met mij mijn huisgenoten tenminste niet te schande maken. Als compromis kozen we na veel vijven en zessen voor nachtblauw, maar die pot staat inmiddels klaar om teruggebracht te worden. Ik zag een verfaanbieding bij een andere winkel waar vast nog meer kleuren te koop zijn. In elk geval ook purper. En dit keer ga ik alleen.

7 opmerkingen:

Gerd@ zei

Ik zou zeggen ... ga voor purper ... hele mooie kleur en als de pollen mannen er dan niet op willen zitten heb jij in ieder geval altijd plek ...

Succes ... groetsss Gerd@

merula zei

ach joh wat weten die manen daar nou allemaal van!

Jet zei

Hahahahaha! Die laatste regel!

clair1991 zei

echt wel.. ik houd ook veel van purper... het doet geweldig goed aan:)
enne je hebt gelijk... gewoon alleen gaan.. kun je enkel nog met je zelf en je ik in conclaaf....veel plezier

Blauwe Druijffjes zei

Puper zal het moeten zijn, dat is toch duidelijk!

Vlijtig Liesje zei

Volgende keer inderdaad gewoon alleen gaan!

Stins zei

Haha, je schijft zo leuk beeldend, ik
zie het meteen voor me allemaal!
Had dat lied ook wel willen horen...
En wat is er mis met purper?