vrijdag 18 mei 2012

Ik ben explosief

Onafhankelijk van elkaar vertellen de Polletjes me op dezelfde dag de waarheid. Ze onthullen karaktertrekjes van mij, waarvan ik me eigenlijk niet zo bewust was. Ik had het in elk geval weggestopt en/of afgedaan met een  ik-ben-nu-eenmaal-een-beetje-gek-lachje. Maar die pubers die overal doorheen kijken hebben natuurlijk helemaal gelijk, da's het vervelende ook nog 's een keer.

Kunstpol zei dat ik ál-tijd helemaal gék word als ik mijn lijstjes niet compleet kan maken. Hij noemde als voorbeeld de namen van de reuzen van de GVR, maar nee, daar heb ik helemaal geen last van. Ik weet heus nog wel dat die de bloedbottelaar, de vleeslapeter, de mensenmepper, de slagersjongen, de bottenkraker, de vleeshakker, de kinderkauwer, de schrokschanzer en de meisjesstamper heten.
De 66 bijbelboeken noem ik zo op en de Nederlandse dingen op de werelderfgoedlijst ken ik ook. Het achterstevorene Wilhelmus zing ik nog dagelijks.
Maar toen ik gisteren opeens weer dacht aan een kinderliedje over David en Goliath had ik er opeens toch last van. De tekst van het zesde en zevende couplet verwisselde ik en toen wist ik het opeens niet meer. En ook het eerste couplet wil nog steeds niet echt komen.
En daar heb ik last van, ja.
Oeps. Kunstpol heeft dus gelijk.

En Parapol tekende precies uit hoe ik verschil met buuf T., die alweer ettelijke jaren geleden hun woensdagmiddagoppas was. 'Bij T. zijn de regels altijd duidelijk, bij jou niet. Jij reageert veel meer emotioneel. Ik weet meestal wel waar ik aan toe ben, met jou, maar dat komt omdat ik je zo goed ken. Maar soms ben je extreem vrolijk, dan weer chagrijnig en soms, soms explodeer je gewoon. Om niets.'
HOEZO????
EXPLODEER IK SOMS?????
IK WEET NIET WAAR HIJ HET OVER HEEFT!!!!!!!!!!

PÚBERTJE! DE KNÚRFT.

Gekken en kinderen spreken de waarheid, zeggen ze. Heel vervelend.

8 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Als je kinderen hebt, heb je geen spiegel meer nodig!

Karien zei

Welk liedje over David? Begint het soms zo: de grote mensen durven niet, heel Israël is bang?

Wiek zei

Oh ja... Die spiegel!
Of naar familieleden Kijken, denken wat stelt die zich aan en dan realiseren dat jij Ook dat gedrag kan vertonen...
Hopen dan maar dat je wilt luisteren en veranderen.
Moeilijk!

Trudy zei

Oh ja, herkenbaar... en dan heb ik drie pubers in huis.. gelukkig maar dat ik perfect ben ; (

Roos zei

Fijn, zulke pubers! Moeders zijn nou eenmaal veel betrokkener dan de oppas (hoe goed die ook kan zijn), dus logisch dat jij emotioneler ergens op reageert (gesteld dat het waar is natuurlijk hè ;-)).

Dat liedje wat Karien hierboven noemt over David en Goliath heb ik ooit op school geleerd, maar hoe ging het verder... Nu wil ik het ook weten! Het zal vast uit een 'Alles wordt nieuw'-boekje komen?

merula zei

aj..... tja wat moet je daar nu mee. Een spiegel kun je tenminste opbergen in een laadje ofzo...

Tineke Plooij zei

Even googelen op 'de grote mensen durven niet'; en je hebt het: inderdaad van Hanna Lam

Purperpolletje zei

@ Karien, Roos en Tineke: maar dat liedje wás het helemaal niet.... Het was Goliath de Filistijn van Jan Visser, véél leuker dan AWN! En ja, ik herinner me de tekst weer helemaal.