maandag 7 mei 2012

Etagère

Bij een vriendin zag ik een ge-wel-dig leuke etagère met kleine vaasjes met bloempjes uit de tuin en kaarsjes enzo.

Dat wilde ik ook.

Maar.
Nergens hier in dit dorp op de Veluwe is een vergelijkbaar leuke etagère te koop. Nergens. Ja. Prutsdingen zat, hier op de Veluwe. Maar ik wil geen prutsding.

Dus ik dacht: ik doe het zelluf wel. Met een origineel Andalusisch (ahum) bord en een kristallen (ahum) vaasje en een Portugees aardewerken (ahum) bord daar weer op.


En ja. Het stond best leuk. Heel even. Ik had net wat afstand genomen omdat ik het zaakje wel vertrouwde en verdiepte me weer in een boek.Tot met een donderend geraas alles ineen stortte. Het was een ravage van liefelijke bloemetjes, rustieke vaasjes en glaasjes en scherfjes en een enorme plens water over onze usb-sticks en aanverwante artikelen.  En nu is mijn Andalusische bord gebroken. Maar ach, het staat vast nog veel authentieker en artistieker als ik het een beetje slordig weer in mekaar lijm. Met de Franse slag, za'k maar zeggen. Het Portugees aardewerk was al gebutst, dus dat maakt niets uit. En mijn kristallen vaas is nog heel.

Iemand nog een goede etagèretip? En dan dus geen prutsding, die kan ik zelf wel maken/kopen/opdiepen uit mijn berging...

11 opmerkingen:

Greet zei

Het zag er echt leuk uit! In het vervolg de borden en de vaas maar vastlijmen.

Inge zei

't Geheel zonder bord staat volgens mij veel leuker. En vwb dat bord: ik zag ooit ergens (maar waar?) dat spullen die opzichtig gerepareerd zijn echt wel kunnen, zelfs 'hip' zijn.

Vlijtig Liesje zei

Balen dat je creativiteit niet beloond werd. Misschien moet je er een maken van Ikea plastic bekers en die plastic bloembordjes?

Anoniem zei

Ik heb van mijn zus eentje gekregen. gemaakt van kopjes met mooie vorm en borden met relief. Een dametjesbeeldje erop en alles is vastgeplakt. Haar snuitje afgedekt en verder is alles met goud bespoten. Heel ehm...uniek.
En absoluut niet mijn smaak maar omdat hij volgens haar he-le-maal Uber-mooi is, glimlach ik er al sinds de kerst tegenaan.
Rare zus. Arie.

ramsis zei

Scherven zouden toch geluk moeten brengen?

Gelukkig heb je de foto's nog.

Sis

Anoniem zei

ik vind het ook erg leuk,maar ik houd er niet van, iets na te doen, maar het is een goed idee, wie weet staat er in rommel winkeltjes
iets, laat je fantasie werken!!!
maomi (of in de berging)

tisv@nJikkes zei

Ooh, wat jammer! Hij was echt supermooi!

merula zei

gelukkig heb je de foto nog ;)

Zeeuwse Mama zei

Weet je dat dat heel erg in is? Ik heb een paar schoonzussen die er al een paar gemaakt hebben, inderdaad van schoteltjes en kopjes, op elkaar gelijmd met hele sterke lijm. Daar leggen ze dan snoepjes/chocolaatjes/hapjes/kaasjes/waxinelichtjes op ofzo.
Ik moest ff 2x kijken toen ik het zag, maar het is het ultieme idee van hergebruiken ;-)
Maar in jouw geval, zoals op de foto, zou ik het bovenste bord weglaten, dan is ie leuk zat. Maar dan is het geen etagere meer, dat dan weer niet.
Ik zou nog een keer een poging doen als ik jou was!

Anoniem zei

Op Marktplaats staan hele leuke etageres van Stapelopservies. Geen prutsdingen. Echt even kijken!!

Anoniem zei

Hoi,
nog een aanvulling op wat Inge zei:
In Japan werden dingen opzichtig met goud gerepareerd: kin-zukuroi heet dat.
wel een grappig idee!!
wellicht iets voor jouw bord.

hier nog een link daarvan:http://www.marielle-v-d-wal.nl/kunstwerk/13751600_next.html

en hier de schaal in het echt:
http://www.bonsaischalen.info/index.php?page=gold-und-keramik

succes ermee,
Jojo