dinsdag 8 mei 2012

OVERDRIJFELIJK!!!!!

De Polletjes kunnen er wat van. Waarvan?
Nou, van taal.
Dat hebben ze misschien wel van geen vreemde, maar dat ze zo overdrijven hebben ze in elk geval niet van mij. Nee zeg, ik maak de dingen nooit mooier, lelijker, hilarischer, grappiger, ernstiger dan ze van zichzelf al zijn. Heus echtnooitneverniet. En al helemaal niet op dit blog. Wat u hier leest is niets dan de pure waarheid.

Maar goed. De Polletjes. Daar leest u toch zo graag over? Paar voorbeeldjes van dat taalgebruik.

Een toets die uiteindelijk een schamel zesje oplevert, ging TOP! (En zo'n zes vinden ze ook TOP!)

Kunstpol trapte zijn trapper kapot, wat een doortrapt joch is dat toch, en heeft nu een WOND aan zijn been. Een schrammetje is het, meer niet. En als je 'm per ongeluk aanstoot, MET AGRESSIEVE MIDDELEN AANVALT, dan heeft hij VERSCHRIKKELIJKE ONDRAAGLIJKE PIJN aan zijn WOND.

Parapol, geen techneut als zegt hij zelf van wel, voelt wat lichte speling in het stuur van zijn fiets. Komt ie naar me toe en zegt: 'Ik denk dat mijn stuuras GEBROKEN is.'

Iets wat niet goed is, FAALT. Of is LAME (spreek uit: leem) (da's weer nieuw jongerenjargon hier.) Geen idee wat het betekent. Iets wat niet zo leuk/mooi/gemakkelijk/lekker/normaal-in-puberogen is, wordt al snel GEHAAT.

Maar verder zijn het best aardige knullen, hoor. U hoeft over het algemeen echt niet bang voor ze te zijn. Ze zijn vriendelijk, coöperatief en humorvol. Grappig, knap en intelligent. Behulpzaam, integer en accuraat. Sociaal, handig en ad rem.

Of overdrijf ik nu enigszins?

7 opmerkingen:

Trudy zei

Ik denk het niet, jij bent de moeder en kent hen als geen ander, tóch ; )

Karien zei

Ik denk het niet. Eenzelfde stukje zou ik over de Achterbergjes kunnen schrijven. Met andere invulling van woorden, dat dan weer wel. Maar met dezelfde essentie.

wilmi zei

Ik houd het hier ook niet meer bij Pol. Dat puberjargon is gewoon vet onbegrijpelijk voor een stelletje niksnutten als wij. Echt gierig is dat, en verrekte saai. Wij zijn gewoon zò 1980 (of zo)in ieder geval niet meer 2012. Maar dat had je vast ook al begrepen.
Dùh...
(trouwens..ik vind dat LAME wel leuk gevonden.. ga ik hier ook es introduceren, kijken wat ze daar van vinden;)

Marjanneke zei

Ik weet het niet. The more I live, the less I know.... wie zong dat ook alweer. Afijn: ik moest erg lachen om de 'top-heid' van die 6. Herkenning:).

tisv@nJikkes zei

Hahaha, ik ga bijna uitkijken naar de puberteit van ons Jikke. Eerst maar de peuterpuberteit door, daar wordt ook heel wat taal ge(mis)bruikt ;-)

MamaNatuurlijk zei

Tuurlijk overdrijf jij niet. Doet geen enkele moeder toch?

Liefs MamaNatuurlijk

Helene zei

Hihihi, ongeloofeloos,OVERDRIJFELIJK!!!!! prachtig geschreven weer, natuurlijk niet overdreven.