maandag 2 april 2012

Bokaal - da's dus een chic woord voor piesfles

Weer een vies verhaal, hoor! Lees maar niet verder als je daar niet tegen kunt.

Zo af en toe moet ik 24 uur lang m'n urine opsparen. Daar doen ze dan in het lab van het ziekenhuis allerlei leuke proefjes mee. Ik schreef er al eerder over: een hilarisch stukje over bruin-gele of geel-bruine bokalen.

Dit weekend was ik weer de pineut. Ik kreeg daartoe vorige week een bruin-gele bokaal mee in een wit plastic tasje. Toen ik zondagochtend de fles uit de zak haalde, zag ik allerlei bruinige spetters op de zak en was de bokaal nattig. Opengedraaid bleek hij te stinken als de hel. Ik nam maar aan dat het de geur van een nieuw ontsmettingsmiddel was, maar gerust was ik er niet op. Het leek me typisch de geur van onvervalste mannenurine. Vrouwenurine stinkt namelijk niet. Tenminste, die van mij niet.

Ik spaarde dus keurig mijn plasjes op in die stinkende bokaal (bijkomende problemen: waar láát je zo'n grote bokaal? in de koelkast dus. Ja. En toen brak de koelkastplank af, door het gewicht van mijn pies. En nog een probleem: hoe vang je het op? In een kwarkbakje. Behalve 's morgensvroeg met m'n slaapdronken kop: een flink deel klotste over de rand.) en leverde vanmorgen het hele zwikkie in. Toen ik de laborante vertelde dat dat ding zo stonk, keek ze me heel gek aan. Achteraf bedacht ik dat ze vast dacht dat ik mijn eigen lichaamssappen bedoelde, maar die geuren naar viooltjes. Kon zij niet weten.

Ben benieuwd wat de uitslag wordt. Misschien treffen ze wel testosteron of iets anders typisch mannelijks aan.
Waarschijnlijker is dat ze een overdosis restjes van medicijnen signaleren. Ik heb namelijk ergens dit weekend een dubbele dosis genomen. Ik mis opeens een portie en ik kan me dus echt niet herinneren wanneer ik zó in de war was. Zo erg is het al met me.
Kortom: uw Purperpolletje is weer lekker bezig.


10 opmerkingen:

Tineke Plooij zei

Hmmm, allereerst: veel sterkte in deze periode.

Ik heb ooit een keer geregeld urine ingezameld in zulke bokalen, voor Moeders voor moeders. Ik was toen zwanger, en ze konden uit die urine iets halen wat andere vrouwen die moeilijk zwanger konden worden te helpen om toch zwanger te worden.

Ik heb het maar bij één van mijn zwangerschappen gedaan, de tweede van de drie.
Bij de eerste was mijn leven te druk met andere dingen, en bij de derde had ik er nog zo genoeg van, van dat gedoe bij de tweede, dat ik het niet meer heb gedaan.

Ik weet eigenlijk niet of die Moeders voor moeders nog op die manier werkt.

Nogmaals: sterkte, en hopelijk komt er uit de testen de best mogelijke uitslag.

merula zei

oempf nee gaat niet echt lekker zo.....

Jet zei

Oh bah, ik hoop dat je koelkast er nu niet naar ruikt... en ik hoop op een goede uitslag!

Inge zei

Gatsie ... Ik zie die bokaal met spetters voor me ....
En hoe 't ruikt weet ik ook nog: tijd geleden was mijn man 'n tijdje aan bed gebonden, inclusief pisfles .....

Mrs. T. zei

Jakkes, in de koelkast????

....... zei

Bedankt voor je reactie op mijn blog ! Erg leuk.

Groet !

wilmi zei

Nee, hij gaat lekker zo!

CdeV zei

nouja zeg, voortaan effe aan de vriendelijke lab mevrouw vragen of ze 'm wel effe in de vaatwasser hep gehad, toch? hopelijk een gunstige uitslag...

Wondelgijn zei

Wanneer krijg je de uitslag??

Purperpolletje zei

De uitslag krijg ik pas over anderhalve week. De testjes die ze met mijn lichaamssappen uithalen, duren een hele tijd...