donderdag 5 april 2012

Even stil

Mensen, deze hele week al ben ik heel zielig.  Bij de tandarts geweest en daar werden we, de tandarts en ik, allebei niet vrolijk van. Door die ziekte van mij gaat ook mijn gebit in rap tempo achteruit. Geen details verder hier op het weeweewee, maar ik doe nog maar een tandje harder m'n best om een kunstgebitje in de nabije toekomst te voorkomen. Ik poets, ik flos, ik spoel, ik tandenstokersteek, ik gel en ik snoep niet.
Ondertussen heb ik pijn. Veel pijn, want er moest een kies uit. Ik slaap er weer eens amper van, heb een hele maaltijd aan de maximum hoeveelheid paracetamollen die ik per dag slik en zie bleek als een vaatdoek.
Ik hang op de bank of op een stoel, doe domme spelletjes op de computer en ik voer verder geen steek uit. Ja. Af en toe brei ik wat aan een sok. Maar daar word je ook niet veel vrolijker van.
Terwijl ik
- de ramen had willen lappen.
- een dienblad wilde beschilderen.
- wilde nadenken over een ondernemersplan voor een eigen bureautje.
- een bankje wilde schuren en beitsen.
- leuke berichtjes wilde schrijven.
- had willen vilten / haken / borduren / schilderen / tekenen.
- attente kaartjes aan Jan en alleman had willen sturen.
- een nieuwe, frisse look aan dit blog had willen geven.

Maar nee. Het is toch even beter dat allemaal niet te willen. Gewoon even tijd te nemen voor niets. En we leven in de Goede Week, daar sta ik ook letterlijk bij stil.

Ik hoop er volgende week weer te zijn. Het ga u goed!

11 opmerkingen:

becced zei

Ik heb een rampengebit. Mijn tandarts heeft speciale gum tandenstokers aanbevolen. Een stuk fijner dan de gewone ragers voor tussen mijn tanden. Sterkte ermee, tandenpijn is vreselijk. Zeker bovenop de rest.

Trudy zei

Het ga jou ook goed! Moeilijk hè dat je nu een stap terug moet doen. Kan me voorstellen dat dat best soms lastig voor je is.

Inge zei

Vervelend en k*t ..... Sterkte!
Ik heb ook last van een super vermoeidheid deze week ..... Vervelend auto-immuunziektes ook .....

Tineke Plooij zei

Heel veel sterkte!
En ik vind je een dapper mens!

Gerd@ zei

Oohhh wat erg ... pijn aan je gebit is wel zoooooo erg ik spreek uit ervaring ... lekke vulling ... vette pijn ... nieuwe vulling ... vette napijn ... nu vier weken verder nog steeds gevoelig ... heel veel beterschap en sterkte ... groetsss

Gerd@

Mrs. T. zei

He gats wat vervelend allemaal. Sterkte.

merula zei

ow.... wat positiviteit jouw kant in!!!!

Roos zei

He jeetje wat rottig allemaal. Heel veel sterkte! Hopelijk voel je je snel weer wat beter.

Tineke Plooij zei

Op deze Stille Zaterdag kreeg ik van iemand een Paaswens. Ze had in de krant iets moois gelezen over Stille Zaterdag:

Het is een scharnierdag. De dag dat er nog de levendige herinnering is aan het lijden van Christus op Goede Vrijdag. Maar het is niet minder de dag waarop de opstanding al schemert. Het is Christus Zelf Die de dood openbreekt naar het leven.

Ik wens je goede, hoopvolle Paasdagen.

clair1991 zei

Hè getsie..... heel veel sterkte en laat de ramen rustig de ramen, de schuur de schuur enzovoort.... het loopt allemaal niet weg, en als dat het wel doet: hoera!

speel ze...
knuffel

Anoniem zei

als ervaren tandpijnmens: neem ibuprofen ipv paracetamolf, werkt beter op het gebit. Beterschap.