donderdag 12 april 2012

Beroepengids

Omdat ik toch wel heel graag weer wat zou willen werken, ging ik vorige week optimistisch, maar met een kaakbotontsteking (hoera!), naar een speeddate. Minstens tien uitzendbureaus zouden present zijn om me gretig in te schrijven en meteen een prachtig baantje aan te bieden.
Er waren er hooguit vijf. Er waren natuurlijk geen banen.

En er waren minimaal tweehonderd werkzoekenden.

Er was een lieve, zeer kundige mevrouw die cv-checks deed. Een lange staande rij van een uur voor haar tafeltje. Ik schoof maar aan, want ik wilde m'n cv wel graag gecheckt hebben.

Grote Pol verklaarde me voor gek. In mijn conditie een uur lang wachten. De rij voor de kassa is me vaak al te veel en dan heb ik nog een winkelwagen om op te leunen.
Ik wachtte een uur voor niets, want m'n cv zag er prima uit. Het is alleen zo dat ik er niets mee opschiet. Wie wil er nu een juf hebben? Weliswaar een gedragsspecialist, die snel kan tikken en een leuk taalgevoel heeft.
Nou. Geen enkel bedrijf.
Waarom zou ik niet voor mezelf beginnen? zeiden al die mensen daar. En dan iets gaan doen waar ik goed in ben? Al die mensen zeiden precies wat al die andere mensen me daarvoor ook al gezegd hadden.

Dus.
Ik ben eens gaan bladeren door mijn beroepengids.


Ik kan natuurlijk boerin worden. Dat wilde ik vroeger ook al en ik voldoe precies aan de omschrijving van het uiterlijk... Ik heb alleen geen zeven zonen en de oudste in plaats van de jongste wil het onderwijs in. Grote Pol is ook bepaald geen man met boertalent.

 
Naaister kan ook. Ik ben namelijk heel geduldig en kan heel goed rrrrrts zomen maken. Spelden inslikken die er dan uit m'n teen weer uitkomen lijkt mij uiterst fascinerend.


Of hoedenmaakster. Genoeg vraag naar hier op de Veluwe. Lekker creatief beroep.


Of kapper. Ik knip de Pollen altijd al, maar het lijkt me zo enig om met roze kapmantels te mogen werken en te kunnen knipogen naar mijn klanten. Lekkere luchtjes, die krijg ik nooit bij mijn kapper. Dat lijkt me nu  typisch weer iets wat we in ere moeten herstellen.


Maar het liefst word ik toch gewoon weer juffrouw. Met dan zonder belletje waardoor het stil wordt en een stok om dingen aan te wijzen.

Ik zit hard te denken om nu toch echt zelfstandig individuele hulp te gaan geven aan kinderen met leer- of gedragsproblemen. Eng wel, zo'n stap, het ondernemerschap en het gedoe, maar hier ligt dus wel mijn kracht en hart.
Voorzichtig ga ik eens wat stappen in die richting zetten.
U hoort nog van me.

14 opmerkingen:

Stins zei

Ik denk zeker dat er een markt voor is! Vooral als in de toekomst meer
kinderen tussen wal en schip zullen vallen qua school....helaas.

Inge zei

Huiswerkbegeleiding op kleine schaal?

Trudy zei

Als daar je hart ligt moet je er absoluut voor gaan! Niet voorzichtig, m.i. maar voor de volle honderd procent! Succes hoor!!

merula zei

ow dat is inderdaad heel spannend om aan zoiets te beginnen! Het heeft natuurlijk ook wel voordelen om voor een baas te werken, maar..... tja. Volgens mij heb je inderdaad heel veel goeie kwaliteiten! Gebruik ze!!!! succes.
En wat een leuke boek!

Mammalien zei

Poe lastig. Maar ik denk een hele goede zet, doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, maar dan wel op je eigen tijd en voorwaarden.

Greet zei

Je hebt dus twee beroepengidsen.

Toen ik in de WAO kwam heb ik thuis een schooltje opgericht. Ik geef Nederlandse les aan buitenlanders. Erg leuk. Ik heb zowat de hele wereld al aan mijn tafel gehad. Iets voor jou?

Mrs. T. zei

Wat een leuk boek is dat. Enne: succes met het volgen van je hart.

Anoniem zei

Wat een leuk boek! kun je daar geen handel in beginnen? ik wil zeker een exemplaar want kun je zo bladeren dat je bijvoorbeeld jezelf het bovenlijf van de juf en het onderstel van de kapper kunt aanmeten? een duobaan? ik kon nooit kiezen vroeger (en nu)vandaar...

Fienke zei

Wij hebben de hele basisschoolperiode zo'n 'juf' gehad voor onze dyslectische zoon. Goud waard, kan het iedereen aanraden! Ik wens je heel veel leerlingen toe, succes.

Jet zei

Als je je hart volgt komt het goed! En je zult zien: als dit is wat je het liefst wilt doen dan gaat het je lukken! Ik hoop het voor je!

Willem oet Zèender zei

Met de ophanden zijnde bezuinigingen in het (speciaal) onderwijs zal de behoefte aan individuele begeleiding toenemen. Gerede kans dat je je in een groeimarkt zult storten.
Belangrijkste wat je doen moet is een strikte scheiding maken tussen werk en huis(houding), vooral wat de pegels betreft.
Lydia, succes met je onderneming.

Bloemar zei

Waar je hart ligt, ligt ook je kracht.
Veel kinderen komen nu in het reguliere onderwijs die eigenlijk op het speciale basisonderwijs horen.
Ik zeg doen!

Anna zei

Oh dat is spannend zeg! Maar wel een heel goed idee! Ik wens je veel succes :)

Geartsje zei

Lijkt me spannend om voor jezelf te beginnen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En niet geschoten is altijd mis.
Ik huur je wel in. Kan wel een gedragsspecialist gebruiken voor advies.