zondag 1 april 2012

Lollig

Niets lukt als je in zo'n dipje zit. Echt. Mijn glas is heel erg halfleeg. Ik wentel me in mijn ongelukkigheden. Vanmorgen bleek ik geen grammetje lichter te zijn dan gisteren, mijn creatieve projectje met verf en hout mist inspiratie, de hiel van de sok die ik brei is alweer af en nu moet ik dat lange, saaie voetstuk doen, er zijn weer geen boden geplaatst op al die mooie spulletjes die ik op Marktplaats heb gezet, een leuk boek dat ik lees is bijna uit, vanavond eten we lasagne en dat betekent een bult werk in de keuken (die een zooitje is) en vanavond is er weer eens niets op tv.

Net nu ik zo gerieflijk in dit dipje zit, geheel legitiem vind ik zelf, moeten de mannelijke Pollen steeds maar lollig doen. Ik ben erg leuk thuis, normaliter, en ik kan er dus niet tegen dat zij nu opeens ook zo nodig moeten. Heel vervelend allemaal.
En dan is het ook nog eens, tot overmaat van ramp, 1 april. Kunstpol is het je-veters-zijn-los- en er-zit-een-gat-in-je-broekrepertoire helaas nóg niet ontgroeid. Zelfs de Wii denkt lollig te moeten zijn. O, o, o, wat moet ik verschrikkelijk niet lachen als ik dat ding aanzet.


De Polletjes vonden het nodig om een geweldig goede 1 aprilgrap te bedenken voor Grote Pol. Iets met een emmer en water en een deur haalde het gelukkig niet, want dan hadden we de poppen helemaal aan het dansen gehad. Nee, nu hebben ze iets veel originelers bedacht, waarvan ze verwachten dat Grote Pol er met beide ogen in zal tuinen. Ik geef ze weinig kans. Vanaf de zijlijn chagrijnde ik bij hun voorbereidingen wat zwartgallig commentaar in het proces en stelde Kritische en Slimme Vragen, waarvoor ze me nog dankbaar waren ook. Dat was nu net niet de bedoeling.
Zelfs mijn ontmoedigingsbeleid lukt me vandaag niet.
En het schrijven van een behoorlijk berichtje hier op Blogger wordt ook helemaal nie
.

11 opmerkingen:

Tineke Plooij zei

Da's balen, zo'n dip.
Heb je overigens de 1 aprilgrap gespot op een blog die we beiden volgen, en waar ik wel eens reageer als Trijntje?
Hij reageert ook wel eens op jouw blog.

Jet zei

Gelukkig komt aan alles een eind, dus ook aan een dipje. Ik hoop voor jou (en mij) dat het zonnetje heel snel weer letterlijk gaat schijnen want je kunt maar beter een dipje hebben met de zon erbij!

PIKE zei

Bij een dipje hoort een chipje!!
(en dan gewoon geen lasagne maken)

Anoniem zei

Er komen betere tijden,gelukkig (toch?)
sterkte, liefs.
maomi

Fokelien zei

Wentel je er maar in hoor. Dat mag. Van mij. Ik kroop vanmiddag lekker onder mijn quilt en heb m'n ogen ook dicht gedaan. Na een slaapmomentje ziet het er vast wat beter uit! En ik ben wel benieuwd wat de jongens bedacht hebben en of Grote Pol 'm doorhad?

Trudy zei

Best lekker toch, zo ff lekker chagrijnen... Alles op z'n tijd!!

merula zei

ow.... dipjes zijn niet fijn. Ik hoop dat je er snel weer flink tegen aan kan met die vervelende gezinsleden van je!

CdeV zei

ja het is ook best zwaar allemaal maarrrrrrrrrrr let op mijn woorden: er komen betere tijden! ik voel het aan het trillen van mijn navel :-)

wilmi zei

Ach toch, wat vervelend zo'n dip.
Wentel je er maar in hoor, en roep het maar lekker om je heen.
Komt vast goed.
Als je weer gaat zwemmen ofzo..
sterkte dr mee

baasbraal zei

Nou van mij kan je geen opbeurende praat verwachten hoor! Word je nog chagrijniger. De wereld is één tranendal (lichtpuntje:het zijn er geen twee).

Anoniem zei

oef..gelukkig, ben dus niet de enige met een dip..daar knapt een mens meteen weer van op! bedankt voor het dan toch wel opbeurende blogje!