Uitgelezen 2019

maandag 28 januari 2019

Kip zonder kop

Redelijk redeloos kwam ik mezelf zaterdag nogal tegen bij de H EMA. Minstens een halfuur liep ik daar radeloos kriskras en uiteindelijk redelijk reddeloos door de winkel te zwalken om maar voor €25 aan nuttige artikelen te vinden. Waarom? Omdat ik het afgelopen jaar punten had gespaard en daar kon ik dan een kortingsvoucher voor krijgen die recht gaf op €5 korting bij besteding van €25, uiterlijk te besteden op zaterdag 26 januari. En, niks voor mij, ik was daar ingetrapt. Terwijl we bijna niets te wensen hebben. Man, we zijn zo rijk. En dit keer ben ik niet cynisch noch sarcastisch.

de moeder van Purperpol met
bloemetjesgordijn, ooit, lang geleden.
Ik dacht nog: ik koop er een zwarte maillot bij. Maar de zwarte waren op. Ik deed een grijze in mijn mandje. Maar daar moet nu nog een spijkerrokje bij. Terwijl ik rokjes zat heb, maar geen spijkerrokje. €7, oké, het is een begin.
Zo'n gezichtsmasker in een zakje? Nou, dat kun je zelf praktisch voor niets maken met kattenbakvulling volgens de Keuringsdienst van Waarde. Eerst een kat, trouwens. O nee, die zijn er al zat in de buurt. Ik woon in een kattenkolonie. Ik vraag de buuf wel even om een handje korrels.
En ik dacht: ik koop kaarsen. Maar we hadden nog zoveel kaarsen, de stroom kan wel drie maanden uitvallen wat ons betreft en nog is ons hele huis een complete lichtbak, en alleen de rode vond ik mooi. Vier stuks, €3.
Een opschrijfboekje. Waren in de aanbieding. Eén voor €0,50 en één voor maar liefst €2.
Op de helft.
Wattenstaafjes? Neh. Hebben we nog. Plastic dingen.
Shampoo? Bleh. Fles niet mooi genoeg.
Ondergoed? Vooruit, een pakje slipjes voor €6.
Een potje voor het ongewenste plantje dat ik kreeg? Neh, niet te vinden. (Hebt u dat ook? Dan krijg je een lelijk plantje of een bos knalgele chrysanten en dan heb je daar nergens in je hele huis een passend potje of geschikte vaas voor.)
Fles wijn? Zo te zien allemaal zware wijnen en helemaal uit Chili. Laat maar.
Beha? Nou, thuis de BEHAwijzer erbij gehad en toen bleek ik zo'n onwaarschijnlijk rare maat te hebben dat ik nu helemaal niks meer durf te kopen. Tot ik de moed heb om naar een speciaalzaak te gaan en het eens keurig laat opmeten door iemand die er echt verstand van heeft.
Drop? Ja, drop! Een zak voor €1. Yeah!!!
Een 4-pak champagneglazen? fietslampjes? een turquoise
eenhoornpiñata? ARGGHHHH
Handschoenen voor warme vingertoppen. Goed plan, Purperpol, dat je dat niet eerder bedacht. Geen enkele handschoen te vinden met zonder touchscreencompatibelevingertopjes. Die vertrouw ik voor geen cent.
Schriften dan? Ja, maar die moeten eigenlijk van mijn bedrijfsrekening. Toch maar doen, compenseer het wel met iets anders. €3.
Een glimmende fluitketel? een bloemetjesgordijn op maat? knalblauwe nepwimpers? een roestvrijstalen suikerstrooier? HELP!!!
Nog steeds kon ik het idee van die €5 korting niet van me af zetten. Ik moest en zou die €25 aan boodschappen bij elkaar schrapen.
Geurstokjes dawn, spice of blossom? deurmat met leuke stippen? retrobord voor filosofische spreuk? We hebben alles-alles-ALLES al...
Ik deed nog maar een rondje en kies uiteindelijk wat garenklosjes uit.

Eindbedrag: €26. Ik had het gered. Naar de kassa. Afrekenen. Naar huis. Op de bank ploffen en mezelf weer vinden.

En nu denk ik: bandenplakspul, een zakje ballonnen en een nieuw hoeslaken zonder gaten, dat had eigenlijk best wel handig geweest....
Hebben we de bon nog?

15 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Leuk geschreven, ik zie je gewoon door de winkel rennen.

Lot zei

Zou je niet iets groots kunnen kopen en dat later terugbrengen?

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Leuk verhaal, ik koos voor de gratis waxinelichtjes en kan voorlopig vooruit.

Marlou zei

Hey Purperpol!

hahaha, wat heb je dit geinig geschreven.
Ik zag je helemaal door de winkel hollen... schitterend.

Ik denk dat we allemaal wel in zulke acties tuinen.
Misschien, omdat we toch alles al hebben, die 5 euro de volgende keer doneren aan de HEMA!

Dagdag!
heb het goed vandaag,
groetjes van Marlou

.

mrs H. te B. zei

Haha, zo herkenbaar - voor veel geld allerlei onnodige dingen kopen om maar korting te krijgen!

Wieneke zei

Terwijl ik het lees, breekt het zweet me al uit. Het was een helletocht! :-)

Mariëtte zei

Heel herkenbaar. Tegenwoordig doneer ik dan kopjes koffie voor de Voedselbank van de Hema vouchers. Of ik gebruik ze als ik een fotoboek heb gemaakt.

Mrs. T. zei

Haha, heel herkenbaar. Ik vind dat trouwens zo suf dat die punten zomaar ineens 'bijna op' zijn.

nicole orriens zei

Ja, ze weten je op die manier soms inderdaad over te halen tot aankopen... Heb je de bon inderdaad nog? Dan zou ik terug gaan als ik jou was.

Ik vind kortingen die je alleen maar krijgt als je voor een bepaald bedrag koopt trouwens altijd een beetje flauw.

Anoniem zei

Ik doneer kopjes koffie aan de voedselbank of voorleesboeken.
Griet, Ikkelien

Judy zei

Zooooo herkenbaar! Ik heb de meeste punten vergaard met kopjes koffie drinken, en in januari kon je je overtollige punten opmaken met gratis kopjes koffie, dus dat heb ik maar gedaan. Ik woon vlak bij een Hema, dus ik kom er regelmatig. :)

MeMaree zei

Hahaha! Ik zie aan de reacties al dat dit herkenbaar is, en inderdaad, dat vind ik ook. Zo kan ik ook rondlopen en mezelf iets opleggen dat helemaal niet hoeft. Maar goed, je hebt er dan wel weer een leuke blog over kunnen schrijven! ;-)

Anoniem zei

Ook ik had de voordeelkaart van de Hema. Een paar keer gebruikt en toen zou mijn voordeel ook komen.
Na alles goed nagelezen te hebben, heb ik de schaar gepakt en de Hema kaart doormidden geknipt en weg gedaan.
Ik ga echt niet door de winkel struinen om een hoop spullen te kopen die ik niet nodig heb om mijn voordeel te krijgen. En volgens mijn moest je het voordeel ook halen binnen een bepaalde datum.
Nee Hema ik doe niet mee.

Henk50 zei

Wij hadden ook gespaard, maar we hoefden niks. Maar echtgenote dacht dat een paar handdoeken 'nooit weg waren'. "En verder dus niks." Helaas waren de handdoeken op en liep de actie over een uur af (het was bijna sluitingstijd). Dus: niks.

Marlien zei

Ik kom al twee jaar niet verder dan "een gratis kopje koffie voor de voedselbank".