Uitgelezen 2019

woensdag 23 januari 2019

Russische dames

Ik ben altijd als een kind zo blij met mooie bezoekersaantallen, gezellige reacties, nieuwe volgers en, het toppunt, mensen die naar mijn blog verwijzen in een leeslijst, blogroll of hoe dat ook maar mag heten. Toch ben ik niet onverdeeld blij met álle nieuwe volgers...

De laatste tijd krijg ik hier telkens bezoek uit met name Rusland, zie ik op het kaartje in Blogger. Even een enorme piek in bezoekersaantallen:


een vreemde verwijzingssite met een meisjesnaam van bepaald allooi in de statistieken (waar ik na de eerste keer niet meer op klik omdat ik niet op dat soort foto's kik (zacht gezegd en rijmend bovendien)) en een dag of wat later een nieuwe volger via Bloglovin. Bij de laatste vijftien nieuwe volgers zijn dat er twaalf met een opmerkelijk profiel. Er staat dan een telkens iets andere tekst. Ik heb het eens in Google translate gegooid en dan komt er zoiets uitrollen:

Of zoiets:

Nog één dan: 

Ik geloof er geen hout van dat ze geïnteresseerd zijn in mijn verhaaltjes over sokken breien, huishoudschema's en pillen slikken en ik vind het een unheimisch idee dat ze hier rondzwerven. Hebben meer bloggers met Bloglovin hier last van?

7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik had ook een verwijzingssite waar ik op klikte en die was ook van bedenkelijk allooi. Niet meer geklikt. Verder had ik ineens heel veel Chinese reacties op al mijn blogjes van de laatste maand. Heb ze allemaal bij spam gevoegd. Nu geen last meer. 'Allooi'... zou dat al een vergeetwoord zijn bij de Taalstaat?

mrs H. te B. zei

Ik kijk daar nooit (of heel zelden) naar.... Maar ach, als Nederlandse pornosterren haken, waarom zouden dan geen Russische dames sokken breien?

Marlou zei

Hoi Els,

ja... wat is dat een vervelende bijkomstigheid!
Ik gooi het allemaal meteen in de spam.
En ik heb mijn reactie-ruimte op modereren gezet.: voor reacties ouder dan 20 dagen geldt een moderatie.
En vaak zijn dat dan inderdaad idiote reacties uit Rusland of China.

Dus... wég er mee!
Gewoon lekker je eigen gangetje gaan!

Dagdag...
Groetjes van Marlou

.

Mevrouw W. zei

Ik heb het af en toe ook en ik heb er ook wel eens op geklikt en daarna nooit meer. Het was misschien niet nodig, maar ik heb toen toch even de virusscanner op mijn laptop losgelaten.

It's me zei

Ook even last van gehad ...doe ze ook in de spam hoor....achhhh ja ....mensen moeten wat te doen hebben...zie ook dat je Els heet tegenwoordig...hihihihi...dag Lydia 💕

Rianne zei

Ja. Normaal kijk ik niet op Bloglovin' maar vanwege mijn opleiding een keertje wel. Van de week keek ik daar weer en had 30 volgers meer. In twee weken tijd. De meeste inderdaad van die vage gevallen. Die hopen dat je gaat klikken en zo. Of terug gaat volgen. Net als op Twitter in Instagram.

Verder ook weer wat stomme spamberichten als reactie.
Het is winter in Rusland. Ze zullen even wat minder te doen hebben en wat vaker binnen zitten.

Judy zei

Ja vreselijk, ik heb die rare volgers in bosjes op Bloglovin'. Je kunt ze niet weghalen daar.