Uitgelezen 2019

dinsdag 12 februari 2013

Een heel nieuw woord en een heel persoonlijk ietsje

Twee weken geleden was ik bij de internist. Vol goede hoop, want elke keer zegt mijn bloed en urine tegen die dokter: 'Het gaat goed, erg goed, met Purperpolletje!' Ik zeg weleens iets anders, hoor. En die man begrijpt dat best, maar toch vindt hij het 100 x fijner dat mijn bloed en urine in uitstekende conditie mijn lichaam verlaten. Denk ik. In elk geval kan hij daar meer mee dan met mijn lamlende. (Wow, vind ik daar opeens tussen de regels door weer zo'n prachtig nieuw woord uit!!!! Lamlende. Belooft u me nu even dat woord deze week ook eens te gebruiken? Dank u!)
Ik was dus vol hoop. Ik zou namelijk zo graag na vier jaar op een dosis te zitten die pluizige haren, dikke wangen, een lellende onderkin, volle borsten, een hangbuikje, een bol ruggetje en overbodige haargroei veroorzaakt en keurig onderhoudt, wat minder Prednison willen mogen slikken. Maar nee. Het ging best goed met mij (= urine + bloed), maar net niet goed genoeg. En ja, hij begreep het allemaal best van die harenwangenonderkinborstenhangbuikrugbaard, en ja, hij had echt medelijden met mij, maar nee, het mocht (nog) niet. Wel 25 mg van een ander middeltje eraf, waarna er nu nog 150 gram van overblijft, nou: zoden aan de dijk! Maar daar merk ik in positieve zin niets van. Wel dat ik nog wat draaieriger, moeiiger en hoofdpijneriger ben. Hoera ende holladiejee.

Binnen nu en een week of wat moet ik op de foto. De Foto voor De Website van Mijn Praktijk. En ik vind het al zo'n feest om 's avonds in de spiegel te koekeloeren. Een lieve vriendin komt mij kieken. Ik hoop maar dat mijn stralende, lieve ogen (ahum) het werk gaan doen. En een stukje neus. Ik hoop ook dat er een fee komt, vannacht. Of het elfje Zelfbeeldje. Ha. Ha. 't Is dat ik dáár niet in geloof, want anders....14 opmerkingen:

merula zei

balen van die medicatie die zo de overhand neemt van je lijf.... Maar ja veel keus heb je dus niet.
De foto komt vast goed, lieve vriendinnen kunnen dat meestal wel goed! Fototje van bovenaf ofzo doet het meestal wel goed toch? Succes!

Stins zei

Lamlende klinkt ook niet zo best...
Hoewel toch lenteachtig, vanwege het lam; toch wel een hoopgevend woord!

Mama Maai zei

Ohh dat is zeker balen. Maar die foto gaat vast en zeker goed komen. Die vriendin gaat je van je mooiste kant vastleggen.

Anoniem zei

Ow ik heb het altijd over lamlendig. Ik voel me lamlendig, ik ben lamlendig. Vervelend dat je nog steeds die medicijnen moet slikken.

Greet zei

Lamlende, doet me denken aan een stuk vlees, bah.
Oké, ik zal het binnenkort eens op mijn blog plaatsen, tegelijk met reststress en Bobthee. Nog meer nieuwvormingen uwerzijds?

Grace zei

Lieve Purperpol,

Het valt niet mee...als je uiterlijk overgenomen wordt door medicijnen...gelukkig mogen wij iedere keer weer een stukje zien van het mooie mens dat onder die baggertroepmedicatie verstopt zit. Ik ga niet tegen je zeggen dat je goed bent zoals je bent...jaaah, dat ben je wel, maar dat je dan van dat uiterlijk kunt balen als een andere enge ziekte, dat snap ik ook!! Misschien kun je het gebruiken in je praktijk? Zo van, het leven zit soms tegen, maar we maken er het beste van?? Enne, don't worry, het beste wordt voor 't laatst bewaard hé! Dus in de hemel dans jij met je maat 34, in ragfijne zijde, gouden pijpenkrullen, strakke kaken, gladde benen en skinny jeans die leuke urine en bloed minnende dokter van je er zo weer uit!
Enne, die foto...dat komt wel goed!! Liefs, Grace

Irene zei

Soms kan een foto in zwart/wit veel flatteuzer uitvallen dan die zelfde foto in kleur.
Misschien een idee?

nicolette zei

Pfff, lamlende was ook echt mijn woord van de dag.
Bedacht ik me dan nu achteraf toen ik hem bij je las.

Maar ja, als ik me dan weer even bewust word van de strijd die jij en zoveel anderen te strijden hebben, ga ik me gauw weer even in een hoekje zitten schamen over mijn lamlende.

Die foto wordt vast heel mooi!

Mrs. T. zei

Pffft, ik snap het dat je zo graag anders zou willen. Wie weet, komt dat nog. En die foto komt vast goed.

Anoniem zei

Hm, ik begrijp je heel goed. Zelf zat ik gisteren ook weer bij de reumatoloog.
Recent heb ik bij een schoonheidssalon een gezichtsepilatie laten doen voor die dons. Even op mijn tanden bijten, maar het resultaat mocht er zijn.
Gek eigenlijk, maar door zo iets "stoms" voelde ik me ineens zo veel beter in mijn vel... misschien eens overwegen voor de foto als het je erg stoort?
x

Roos zei

Van zo'n lieve vriendin ga je vanzelf stralen, en dan kom je stralend op de foto. Komt helemaal goed! Enne... anders is er nog photoshop. ;-) Hopelijk hoef je snel geen medicijnen meer te slikken!

Anoniem zei

Stins merkt het woorje lam op, en Grace heeft het over de hemel!
Prachtig! Laat heet je bemoedigen
lieve meid!
maomi

Anoniem zei

Lieverd, ik heb je in het echt gezien en het is okee. Beter dan okee, je bent namelijk een talent. Dat zie je, dat voel je en dat hoor je als je bij jou bent. Hele fijne energie.
Dat fotootje ergens in die hele marketing is maar een heel klein ding eigenlijk. En zwart-wit is ook stijlvol, goed idee.
Het gaat ook om het Hoger Doel. Jij helpt straks kinderen op weg. Die zijn minder veroordelend dan jijzelf. Hup, zwiep die krullen de lente in en hoofd fier omhoog.
Go girl. Astrid.

Gwennie zei

Ik weet zéker dat je lieve ogen het gaan doen op die site!! Enne... ik ben dan ook reuze benieuwd naar die site..... ;-)