zaterdag 23 februari 2013

De gedaantewisselingen van mijn eerstgeborene

Mijn zoon wordt salesman. Hij is aangenomen bij zo'n Amerikaansachtigsnellejongensbedrijf en zal ook misschien bij u aanbellen om u een verkeerde interessante verzekering aan te smeren, of hij spreekt u aan op de beurs om u te verleiden tot een donatie aan Emmerstie Internettunal.  Of, en op dat taakje hoopt hij zeer, hij test bedden in dure hotels in Rome, St. Gallen, Stockholm, Amsterdam, Berlijn, Praag, New York voor zakenlieden die daarheen moeten.

Slik.

SLIK!

Aan de andere kant: het is vast een hele ervaring. En het is maar voor een paar maandjes. Hoop ik. Want ze beloven hem daar schepen met geld en het zou maar zo kunnen dat onze zoon, die wij toch behoorlijk anders trachtten op te voeden, voor het grote kapitaal gaat kiezen en niet voor die opleiding waarvoor hij zich nu nog wel interesseert.

Bij dat baantje hoort een verkleedpak. ExStudiepol heeft reeds vele gedaanteverwisselingen ondergaan:


Maar in dit verkleedpak zal hij de komende tijd zijn weg moeten vinden. Wens mij hem succes...

13 opmerkingen:

Grace zei

Succes!!!!! Enne, ik kijk uit naar een gelikte, snelle, jongen aan mijn deur op rode sneakers met euro tekens in zijn ogen en dan zal ik hem een minimars aanbieden ofzo...

Groetjes,
Grace

Gerd@ zei

Ach ja kleine kindertjes worden groot he en doen niet altijd wat jij graag had gezien ...

Fijn weekend ... Gerd@

Greet zei

Mooi, nu zal hij misschien de ervaring opdoen dat dit het niet voor hem is. En dan natuurlijk een nieuwe naam. Verkleedpol, salespol, snellejongenpol, beddenpol, snellegeldpol, rechtse pol, ontaarde pol, verdienpol, banenpol, werkpol, eigengeldpol. Ik noem maar wat.
Die eerste foto vind ik echt schattig. Op de tweede foto is hij al aardig met schiettuig in de weer. Heb je hem toen de liefde voor militaria geleerd?

Mrs. T. zei

Toi toi toi. Voor jullie allebei.

Stins zei

Waarschijnlijk hard hollend weer terug naar de
studie boeken ;-)
Tot die tijd veel plezier (ex-) studiepol, en sterkte purperpollletje!

Anoniem zei

Haha...in St. Gallen hopelijk in hotel Einstein, dan kom ik met mem mee:) Ge-wel-dig daar!! Ellen

merula zei

oej... Das wel even anders dan een indianen pak. uch

Anoniem zei

Als die jongen eenmaal geld heeft verdiend dan moet je maar afwachten of hij ooit nog terug naar de schoolbanken gaat. Zwager (heel stuk jonger dan man) zit ook in de sales bij dit soort bedrijven. Iedere keer werkt hij zich kapot en dan na het maximaal aantal tijdelijke contracten staat hij op straat. Nu weer bij een Deense firma. Daar was hij twee keer een dagje ziek in een jaar en dat was al teveel, daag contract.
Coby

Inge zei

Mijn middelste had ook dollartekentjes in zijn ogen toen hij langs de deur ging om mensen iets aan te smeren .... Vreselijk vond ik dat. Lang heeft het niet geduurd, na 2 keer lopen zag hij al het licht ;-)

Wondelgijn zei

Succes!! (allebei! ;-) )

sillie zei

oh :-) leuke foto's allemaaaal :-D
spannende tijden, succes!

Anoniem zei

Denk maar zo, hij zal er veel van leren en ervaren, positief en negatief! dat is nooit weg.
Ja het was een leuke knul op die foto's dat zijn we allemaal eens geweest, als je volwassen wordt, verandert er wel wat op allerlei manieren, dat is ook normaal, toch?
maomi

Anoniem zei

Flot Colbertje hoor, hoe voelt hij zich er in?
maomi