donderdag 6 september 2012

Een heel intieme vraag

Sinds een paar weken ga ik weer naar de fysiotherapeut. Mijn te gespannen monnikskapspier veroorzaakt soms flink wat hoofdpijn en daar helpt Thijs me van af. Ik hoef daarbij niet zo heel veel te doen, behalve dan proberen te ontspannen. En dat is nog best lastig, want die spier van mij is bij aanraking alleen al erg gevoelig.
Voor Thijs is het hard werken. Maar ontspannen met van boven alleen maar een bh aan, waarvan de sluiting ook nog los moet, is voor mij extra moeilijk. (En ik probeer er qua vetrollen ook nog een beetje charmant bij te liggen, een vrij hopeloze zaak.)  Manoman, wat voel ik me ongelukkig dan. Ik ben een preuts mens, hoor! De bh-bandjes zakken natuurlijk voortdurend af, de cups omhullen niet veel borst meer en veel gemakkelijker zou zijn het hele gevaarte maar uit te trekken, maar tja, dat gaat me echt te ver.
Na een flinke massage (au!) wurmt Thijs mij en hemzelf in de vreemdste standjes en kraakt zo het een en ander compleet los. (Handig manipuleren met buik- en borstvet is hier al compleet onmogelijk.) Achteraf voelt het prettig (en beurs), maar wat ben ik blij als ik mijn T-shirtje weer veilig aan mag trekken.

Misschien heeft u hier wel ervaring mee en heeft u een gouden tip? Gewoon wat opbeurende woorden of aanmoedigingskreten zijn ook zeer welkom, ter ontspanning, zullen we maar zeggen...

23 opmerkingen:

Maaike zei

ik kan je helaas niet helpen, maar snap je wel. En inderdaad word het zo moeilijker om te ontspannen. misschien wil hij er muziek bij opzetten waar je wat van ontspant. succes

Anoniem zei

Sorry dat ik (glim)lach. Je moet gewoon denken, dat die man de hele dag niks anders ziet dan halfnaakte mensen. En die halfnaakte mensen zijn dat wat voor een fietsenmaker een kapotte rem, een kapotte bel of een kapotte bagagedrager is.

Ik had ooit een cv-monteur in huis. Hij herkende me, hij was vroeger patient geweest bij mij. Urologische afdeling, moet ik nog meer zeggen? Hij vond het enorm genant. Toen ik vroeg: "Meneer, als u mij over 3 jaar zou tegenkomen, weet u dan nog wat voor een kachel ik in huis heb staan?" "Nee". "Precies. Dat is bij mij ivm mijn patienten niet anders"
Ellen
scrapothekerin.blogspot.com

Anoniem zei

Ook ik moet een beetje glimlachen, maar vooral om het herkenbare verhaal. Blijf altijd bedenken dat dit Thijs zijn werk is en dat er maar weinig mensen zijn die écht mooi zijn aan de buitenkant. En jouw schoonheid zit dan ongetwijfeld aan de binnenkant. Heerlijk hoe jij zo'n verhaal kunt opschrijven. En dat is veel belangrijker toch?
Ontspanse, groetjes Corrie

Anoniem zei

Ik zou me ook diepongelukkig voelen, maar wsch. meer door al dat gekraak in m'n schouder ...

Gerd@ zei

Ik snap het helemaal ... voel me ook altijd enorm opgelaten in mijn ondergoed bij de therapeut ... je trekt natuurlijk je knapste ondergoed aan maar toch .... eeerruuugggg ... succes ermee en ik hoop dat de pijn wel minder wordt

Groetssssssss Gerd@

Mama Maai zei

Oh wat kan ik me dit goed voorstellen zeg... Maar echt meid... hulpverleners zien echt mensen in alle maten en vormen, ik spreek uit ervaring. En echt hoor.... die zijn gewoon bezig met hun werk. Ontspannen dus die hap!

sillie zei

ehm hup thijs?? :-D
neee ik ben (volgens den deskundigen ) wat over gespannen en heb er ook last van...gepaard gaand met spanningshoofdpijnen.... ik hoopte wat tips bij JOUW te stelen juist....
naja sterkte en hopelijk helpt t

CdeV zei

tip: de dvd maby baby bekijken. is gewoon een jolige film, niks bijzonders maar ik moest eraan denken omdat ik dacht van 'wellicht een beetje St Tropez opsmeren zodat je in elk geval lekker bruin bent & je wat beter voelt' ofzo. in die film gaat de dame in kwestie haar bikinilijn en netjes maken voor haar bezoek aan de gynaecoloog. is een heel korte scene maar geinig en staat mij jaren later nog steeds bij. Of anders gewoon een andere feelgood movie, nooit weg?

Anoniem zei

Beste Purperpol, Ik zit bijna gierend van de lach achter m'n laptop. Zo'n herkenbaar verhaal, maar zoals anderen al aangeven, voor de betreffende therapeut gaan er duizend clienten in een dozijn. Mijn grootste zorg was altijd, heb ik wel een 'hele' BH aan. Ik heb namelijk een paar exemplaren die heerlijk zitten, maar wel ernstige slijtage plekken vertonen. JB

Mrs. T. zei

Volgens mij heeft Ellen best een punt.
Al begrijp ik dat het niet tof is natuurlijk.

merula zei

hm... volgens mij vind niemand dat leuk, maar daar gaat het toch ook niet om! Misschien moet je het gewoon zeggen tegen Thijs dat je het nogal ongemakkelijk vind. En dan zegt hij vast 'joh, ik let daar helemaal niet op', of 'joh, ik ben hartstikke homo en laat daar helemaal niet op, of eh... 'joh, ik hou wel van een maatje meer' of eh.... zal ik nog even doorgaan?
Gewoon aan leuke dingen denken!

Anoniem zei

Je kan een haltertop zo verbouwen dat je hem aan kan houden.... ;)

Grace zei

Ha Purperpolletje,

Terwijl je in al je schaamte nog wel tijd hebt om positieve woorden op mijn blog te schrijven, doe ik bij jou ook een poging...
Hier ook meer dan genoeg ervaring met bloot en een vreemde man....oooh, in mijn situatie niet heel handig om te zeggen....nou ja, ik bedoel gewoon de fysio!
Ik check altijd of ik wel heel ondergoed aan heb...dat lijkt me wel het minste. Verder helpt het mij dat het een oude man is...minstens 20 jaar ouder. Ik heb ook wel eens een hele jonge mooie man gehad, daar wist ik me echt geen raad mee. Zeker als je weet dat ik een verkrampte heup/bilspier had...no details! Ik heb gewoon maar gedaan alsof ik het ook heel normaal vond..
Ik geef me maar gewoon over, want het helpt enorm als zo'n man me kneedt en kraakt. Gewoon het einddoel voor ogen houden! En zoals meer gezegd, die man ziet zoveel, het is zijn werk!!
Succes er mee en als je een oude man als fysio wilt, ik heb nog wel een adresje.
Groetjes,
Grace

Kaatje zei

Heel herkenbaar, zowel jouw verhaal als de reacties. En ook erg vermakelijk, sorry :-)
Ik was wel blij toen ik uiteindelijk een vrouwelijke manueel therapeut had...

Liesbeth zei

Even een reactie van mij,zelf fysiotherapeute. zoals velen al geschreven hebben,wij (en Thijs dus ook ) letten helemaal niet op naakte lichamen.Als er pat. zich ongemakkelijk bij voelen,doe ik hetvolgende:voor de massage natuurlijk BH losmaken maar daarna,voor manipulaties,laat ik ze gewoon hun BH weer sluiten en sommige verkiezen zelfs om een topje dan weer aan te trekken wat voor de behandeling echt geen probleem geeft.Dus...praat erover met Thijs,het zal voor hem ook veel gemakkelijker gaan als je wat meer ontspannen ligt. veel succes...

monique zei

Dag mevrouw Purperpol
Ik sluit mij aan bij de reacties hierboven, vetrolletjes maken toch niet wie je bent als mens? ik ben verpleegkundige en zie geen naakt lijf meer, alleen de mens die er in huist.
Al moet ik er niet aan denken zelf in mijn blootje te moeten staan, ik kan mij voorstellen wat je denkt, maar echt in de praktijk werkt het niet zo.Laat Thijs lekker zijn werk doen , mooi als je je er beter van voelt.

yukiko zei

Ik heb niet alle reacties gelezen dus wellicht schrijf ik iets wat er staat.

Schaamte is niet iets wat je hebt omdat een ander jou op een rare manier ziet, maar omdat je invult wat de ander mogelijk denkt.

Misschien denkt Thijs tijdens de massage aan wat hij zal eten die avond, of naar welke film hij van het weekend gaat. Of dat hij zijn boeken terug moet brengen naar de bieb.

Schaamte is gedrag dat je jezelf, meestal ten onrechte oplegt. Misschien helpt het om te bedenken dat alles wat je met zekerheid hebt het moment zelf is. Dus geniet van de massage, denk niet aan wat een ander mogelijk denkt, het zijn slechts illusies. En vaak niet waar. Het zal een ander een zorg zijn hoe jouw BH er bij hangt.

Anoniem zei

Wat heerlijk, zo'n man met lekker sterke handen en het MAG !! Sterker, het MOET. Want het voelt daarna zo goed. Ik had een keer een extreem lekker ding aan mijn lijf en ik heb het maar gelaten voor wat het was.
Gewoon wauw. En hij kon toveren met zijn handen, ik voelde me herboren.
die leukerd was natuurlijk net als ik gewoon gelukkig getrouwd met kinderen. Hij is goed in zijn vak.
Daar gaat het om , ook bij Thijs.
Arie.

Sacha zei

Pfff, nee, geen tips, alleen maar herkenbaarheid, helaas. Is een strapless-bh nog een optie? Hopelijk lukt het uiteindelijk tóch je eroverheen te zetten... sterkte met de hoofdpijn!

Judith zei

ach je moet maar denken . hij heeft al zoveel lijven gezien..die van jou is vast niet de minst mooi en als t maar helpt.
Ik ging een keer mee met manlief naar t ziekenhuis . hij ging voor galstenen... en moest zich tot zijn onderbroek uitkleden.. bleek de assistente een moeder van school.oeps gelukkig geen kletsmoeder...

Anoniem zei

Bij mijn lessen massage was het eerste wat ik moest leren: zelf een massage ondergaan. Dan voel je de schaamte, het ongemak of wat dan ook wat de ander voelt. En wat goed voelt, wat fijn voelt.

De opleiding fysiotherapie, zeker het praktijkgedeelte zal dat ook hebben: oefenen op je medestudenten. Ik denk dat Thijs erg goed weet wat jij voelt en meemaakt. En als het heel erg wordt denk je dan in dat je zijn bilspier kneedt. Dan wordt het opeens 'werk' en 'dienstverlening' en heel professioneel en dan ontspan je vanzelf.

Christina

Anly zei

Wat ontzettend herkenbaar!! Ik leef met je mee, heb zelf voor 2 tennisarmen bij de fysio gelopen, maar ik had "gelukkig"een vrouwelijke. En inderdaad, ontspannen is erg moeilijk als je er zo bij ligt... tips heb ik ook niet voor je, jammer he..

Groetjes
Anly

Miss Moneypenny zei

Ach, Purperpolletje, wat herken ik je gêne. Misschien helpt het om nog gênantere ervaringen van anderen te lezen? Zo maakte ik het volgende ooit mee: http://tinyurl.com/bmaq3kt
Wellicht denk je er de volgende keer aan als je daar ligt met je kleine vetrolletje en je bh op half zeven. Echt, het kan altijd erger.