vrijdag 14 september 2012

DWZI beroemde stoelen

Woensdag togen Grote Pol en ik naar Utrecht. Voor een dagje samen uit. De volgende keer gaan we het helemaal anders doen, want dit beviel maar matig:

- onze trein bleef eindeloos voor het station wachten omdat er gedoe was met de trein die op 'ons' perron stond.

 
- het museum viel tegen. Sinds juli hebben we allebei een museumjaarkaart en we proberen er zoveel mogelijk van te profiteren. Dit keer gingen we naar het Centraal Museum, waar we niet heel veel vonden dat ons aansprak. Veel moeilijk, snobistisch museumgedoe, vreemde mix van oud en nieuw door elkaar en vage onduidelijkheid. Wel gaaf waren de Rietveldstoelen waar je echt op mocht zitten.

- we moesten heel lang wachten (bijna een uur) op onze lunch in het museumcafé. Er stond iemand die dit volgens ons voor het eerst deed, helemaal alleen achter de bar en ik denk dat ze thuis ook nooit heeft gekookt of zo. Volkomen inefficiënt.

- Utrecht is druk. Veel geluid, veel te zien, veel prikkels. En ik was moe en nog steeds niet in optimale conditie na mijn keelontsteking van een paar weken terug. Dat bij elkaar was geen fijne combinatie.

Maar.
Ik heb nu wel Grote Pol kunnen vereeuwigen op echte Rietvelders en we hebben twee vrijkaarten voor het museum omdat ze nu aan het verbouwen zijn. Die vrijkaarten hoeven wij niet. De volgende keer dat we samen uitgaan, gaan we wandelen in een of ander natuurgebied met alleen maar stilte, bomen en vogels. Wat wel leuk is, is het Dick Brunahuis, overigens. Je lacht je rot om alle Japanners die nijntje ontzettend lief vinden. En het waren leuke Japanners, hoor. Andere Japanners dan die je in Kinderdijk, Amsterdam en de Keukenhof vindt. Japanners met smaak en zelfs gevoel voor humor. Hè, bah. Wat ben ik aan het generaliseren. Trek het u niet aan.

Maar goed. Iemand belangstelling voor die vrijkaarten?

Meer DWZI? Klik!

14 opmerkingen:

marion zei

wij hebben ook mjk dus nee, maar grote pol ziet er geeldig uit in die rietveldstoel. Aanrader in het museon is vanaf komende week techniek van de romeinen

Gerd@ zei

Jammer dat jullie dagje uit een beetje tegenviel ... volgende keer beter dan maar he ... Groetssssss

Gerd@

Blauwe Druijffjes zei

Ha ha ha... ik ben benieuwd of er nog iemand is die die kaartjes wil na je verhaal!

Roos zei

Moet je ze voor een bepaalde datum gebruiken? Op zich heb ik nl. wel interesse. Als doorgewinterde museumganger durf ik het best aan. ;-) Museumcafé's sla ik trouwens sowieso meestal over: erg duur en vaak beperkte keus. En in een stad als Utrecht zijn genoeg andere tentjes. Hopelijk kunnen jullie snel in de herkansing met een dagje uit dat beter bevalt! Groetjes, Roos

merula zei

o wat jammer dat het tegen viel...... Grote Pol ziet er wel erg blij uit in z'n stoel.
Je had naar het universiteitsmuseum in Utrecht moeten gaan! Dat is erg leuk. Met zo'n rariteitenkabinet, foetussen op sterk water en meer te rare dingen (helemaal jouw ding volgens mij!!)

Mrs. T. zei

Jammer dat het zo tegenviel. Praat me niet van slechte catering. Dat is hier in het theater vaste prik. :-(

Tineke Plooij zei

Ik kom wel zo nu en dan in het Centraal Museum Utrecht; soms prachtige tentoonstellingen, soms valt het tegen. Ik heb een Museumkaart, dus geen vrijkaarten nodig. Ik ben overigens fan van het Catharijneconvent in Utrecht.
Musea zijn heel verschillend als het gaat om museumcafé's.

Elma zei

Jammer dat het tegenviel... ik woont in Utrecht en de stad zelf is leuk, echt! Ben met je eens over de Dick Brunahuis, gewoon geweldig. Fijne weekend!

Purperpolletje zei

@ Roos: je mag ze hebben, hoor! Ze zijn nu aan het verbouwen, dus nog een maandje wachten. Ik zie geen uiterste gebruiksdatum. Mail je je adres even?

@ Merula: denk jij dat ik Grote Pol in zo'n museum krijg? Die vond de vage echootjes van zijn bloedeigen kinderen in wording al te eng.

@ Roos en Tineke: we hebben óók wel heel goede ervaringen met restaurants en museumcafés, en dit leek veelbelovend: biologisch en fairtrade enzo.

@ Tineke. Het Catharijneconvent is bij ons ook favoriet. We zijn er al diverse keren geweest en het blijft geweldig. Maar dit keer wilden we dus eens wat anders.

@ Elma. Je hebt gelijk, hoor. We kennen Utrecht best goed en zijn er regelmatig. Mijn zwager heeft er lange tijd gewoond. Maar de combinatie van drukte en niet lekker voelen en eigenlijk sowieso meer behoefte aan rust maakte het woensdag gewoon dat we het glas als halfleeg ervoeren.

MN zei

droogkomische foto's dat wel. Wij hebben mjk-en dus geen belangstelling voor je vrijkaartjes.

Wondelgijn zei

Jammer dat het wat tegenviel allemaal. Aan de andere kant: jullie zijn weer een ervaring rijker! Wahahahaha (sprak de ras-optiminst!)

Anoniem zei

Ik wil ook wel mee naar dat rariteitenkabinet? Laten we Grote Pol en Leuke Bink gewoon thuis. Dan sla ik worstelen met koeien over.
Astrid.

Anoniem zei

Hoi!
Ja, onderweg zijn als je je niet echt lekker voelt, is geen pretje; echt jammer voor je.
In het Dickbruna huis ben ik met de kinderen geweest (2 jaar geleden!)en we vonden het erg leuk! In het CM was ik niet, daarvoor wel in het Rietveld Schröderhuis; en dat vond ik super interessant.
Cool dat de koeientunnel gewonnen heeft...maar wat is het nou?

Doei,
Jojo

Henriette zei

Natuurlijk vindt Grote Pol het leuk in de Grote Rietveldstoel. Hij moest natuurlijk onmiddellijk denken aan de onvergetelijke schaatsscenes van Koot en Bie!