dinsdag 14 juni 2011

Over een heel dure dunschiller

Het wordt nog wel eens wat met de Polletjes.

Zo heeft Parapol laatst een aardappelschilmesje gekocht. Ja, u leest het goed: een dunschillertje is het. Zo ontzettend exclusief dat ie €15,- kostte. Maar dan heb je ook wat.

En Kunstpol heeft allerlei handige tassen op de kop getikt. Waaronder een kaartentas. Hartstikke handig voor de vakantie.

Goed, hè? Nee, de Polletjes geven hun geld niet uit aan te dure kleding, uitgaan, sigaretten en games. Ze besteden hun zuurverdiende centjes liever aan Nuttige Zaken.

Ik moet er alleen wel even bij schrijven dat het om een aardappelschilmesje uit de Tweede Wereldoorlog gaat. Gebruikt in Kamp Vught. Zodat de gevangenen hun eigen aarpels konden schillen, en wellicht ook die voor de bewakers.

En die tassen, die maken deel uit van een webbing. Da's een gordel waar van alles aan gehangen kan worden als het maar legergroen is. En deze webbing schijnt ook al heul oud te zijn, zeg maar zeventig jaar. Reken maar uit: 2011-70 = oorlog.

Soms denk ik wel eens: waren ze maar normaal, gáven ze hun geld maar uit aan brommers, broodjes shoarma, aan Adidasschoenen die ze niet nodig hebben.
Maar ach.
Die gedachte is meestal weer snel weg. Ik zit ook helemaal niet te wachten op rokende, drinkende of brommende pubers met Adidassen aan.
Ik ben gewoon hartstikke trots op die kanjers van ons die precies weten wat ze willen en dromen over een eigen museum, later. Die écht ergens voor gaan. Ook al is het dan een roestig dunschillertje.

6 opmerkingen:

Roos zei

Mooi toch, dat je kinderen zo'n passie hebben! En knap dat je het zo kunt relativeren terwijl het duidelijk niet jouw passie is. :-)

CdeV zei

geweldig. maar weet je wat vooral? dat je een shoarma broodje noemt. was vergeten dat die bestaan. in geen decennia gehad. volgende keer als ik in nederland ben........ jammie! :-) hihihi nee hoor ook echt gaaf die kids van jou.

ChoCho zei

ze zijn uniek ;-)

DharSon zei

Ik vind het wel leuk, is weer eens wat anders.

Toaske zei

Ik vind het inderdaad mooi om te zien dat die kerels van jou hun eigen plan trekken.

Inge zei

Oh jee, zo begon 't bij onze buurman ook ongeveer .... Nu passen er geen auto's of fietsen meer in de (dubbele) garage ....