zaterdag 18 juni 2011

Groots plan in het water

Mensen, mensen, ik had me toch grootse plannen voor vandaag! Ik wilde een alternatieve triatlon gaan doen, samen met dikke vriendin I. Een triatlon? Is dat dan leuk? Nou nee. Natuurlijk niet. Daar word je vies bezweet van en gewoon nat en moe, als je dat al niet was. En het is een hoop moeite. Gedoe met zwemkleding aan en uit of dan maar nat op een fiets stappen, ik weet ook niet hoe ze dat doen. U moet mij eens zien, die schaarse keren dat ik ga zwemmen. Voor ik na het zwemmen eindelijk fatsoenlijk op mijn fiets kan stappen, is de ganse triatlonmeute al bij de finish aangekomen. En nee, ik föhn mijn haren echt niet. Make-uppen, daar hou ik ook he-le-maal niet van.
Maar ik heb er ook absoluut geen verstand van, hoor. Misschien gaan die triatleten wel eerst een eindje rennen, voor ze gaan fietsen. En pas aan het eind zwemmen, voor de frissigheid. Kan ook best. En nu zegt u misschien dat ik dan maar beter mijn voorstudie had moeten doen, door te googelen enzo. Maar dan begrijpt u er helemaal niets van. Ik WIL het namelijk niet eens weten.
Dus.
En nee, ik hoef ook geen reacties híerover in die reactiebox. Van die betweterige, waarin u dan massaal gaat schrijven dat een triatleet eerst 42,195 kilometer rent, daarna langs elf steden zwemt (onder bruggetjes door, in kanalen en sloten) (met af en toe een stukje klunen) en daarna de Alpe d'Huez opfietst.
Nee.
Ik verkeer liever in mijn opperste zalige staat van onwetendheid.

Ik organiseerde een leuke triatlon. Voor een heel select gezelschap. Eigenlijk een quatratlon.
Maar het weer zat tegen. Wind en regen. En dan in de zin van te veel wind en te veel regen, want ik ben heus niet bang voor een bui. Zálig vind ik het zelfs als het lekker een beetje doorwaait hier in Nederland. Dikke vriendin (ze is trouwens veel minder dik dan ze was, hoor, nóg wel (want ze heeft de chocolade herontdekt)) zat er ook niet mee. Maar toch gingen we niet. Want het weer was zelfs ons te gortig. Sorry.

En zo zult u nooit weten hoe leuk een quatratlon is. En wat het precies inhoudt. Want dat houd ik voor mezelf. Lekker puh.

Misschien, heel misschien, gaan we in de nabije toekomst nog een poging wagen. En oké, oké dan, ik beloof u daarvan nauwgezet verslag te doen.

7 opmerkingen:

Nicole zei

Bij een quatrathon denk ik aan:
1. kop koffie
2. winkelen
3. kop koffie met appeltaart
4. met een heleboel leuke aankopen naar huis.

Anoniem zei

qua = water.
tra = open plek in het bos.
lon = ws lonk.
Elkaar met een zijdelingse blik aankijken,dat doe je dan als jullie uitgeput en nat aankomen bij die plas en openplek en dan gezamelijk roepen: Wat doen we hier eigenlijk?
Je hebt het dan niet over de lekke band van de ene en de ketting van de andere fiets.
Deze onzin hebben jullie nu mooi misgelopen.Paton.

Greet zei

Een quatratlon bestaat alleen in Hongarije en na googelen weet ik lekker wel wat een quadratlon is. Maar dat is vast niet hetzelfde als jouw quatratlon.

CdeV zei

brrr, nou gelukkig regende het, toch? :-)

Toaske zei

Ik word momenteel al moe als ik aan inspanning denk. Ga maar gauw slapen denk ik, is wel het verstandigst. ;-)

ChoCho zei

Klinkt interessant - hopelijk komt er (snel) een vervolgverhaal ? :-)

Fokelien Haije-Ploeg zei

ha, dacht je dat voor jezelf te houden? Mooi niet hoor... :-) De strijd om zoiets te starten hoort ook al bij de ...thlon!
Ik heb de goede strijd gestreden!